První domácí prohra

Domácí potopila zaváhání v defenzivě.
Ani Wagnerovo vyloučení nepřekazilo Zlatce cestu za výhrou

7. kolo – 1.A třída sk. A – (2024-2025)
Hráno v neděli 22.9. 2024 od 15:00 hod.

SK Lhenice – SK Zlatá Koruna
1:3 (1:1)

Rozhodčí: KOLLÁRIK Vojtěch – NOVÁK Lukáš, KLIMEŠ Václav
Branka za SK Lhenice: 26.´ M.Fišer
Branky za Zlatou Korunu: 10.´ L. Konečný, 65.´ D. Růžička, 80.´ D. Růžička
Žlutá karta za Lh.: 22.´ F. Novák
Žlutá karta za Zl.Korunu: 39.´ J. Wagner
Červená karta za Zl.Korunu: 76.´ J. Wagner
Počet diváků: 110

SESTAVA SK LHENICE:
Plojhar
Novák    Tůma       Kiš
Trojan    Fišer       Štangret     Jedlička
Máčl       Cais
Růžička

Střídání: 68.´ Pokorný za Štangreta; 81.´ Traxler za Caise; 86.´ Janošťák za Růžičku
Trenér: Ivo Čech                           Vedoucí týmu: P.Boška

Ze soupisky Zlaté Koruny: M. Votýpka – M. Švec, M. Kroupa, M. Kollár – J. Šebelka, F. Persán, L. Konečný – D. Růžička (89.´ V. Perník), V. Beránek, M. Král (74.´ M. Lavička) – J. Wagner

Hodnocení zápasu sportovním klubem Lhenice:
Tentokrát do Lhenic dorazil výborný soupeř, který byl nad naše síly. Již soupiska hostů vzbuzovala respekt, když více jak polovina hráčů měla divizní zkušenosti. To bylo nakonec vidět i na předvedené hře. Hosté měli míč více na kopačkách a my jsme pozorně bránili. V 9.´ jsme poprvé inkasovali, když se po nevydařené malé domů prosadil hostující Lukáš Konečný. Poté se hra více vyrovnala. Ve 26.´ se po krásné akci Davida Trojana a Jakuba Máčla z pravé strany trefil hlavou Martin Fišer. V 17.´ jsme měli obrovskou šanci jít do vedení. Centr Filipa Nováka neudržel hostující brankář v ruce, ale Tomáš Tůma z blízka přestřelil prázdnou branku.
Ve druhém poločase měli hosté více ze hry a přesnou kombinační hrou se dostávali do šancí, které většinou zlikvidoval brankář Tomáš Plojhar. V 65.´ šli pak hosté opět do vedení, když se z blízka prosadil David Růžička. V 79.´ se podruhé prosadil David Růžička po centru z levé strany. Soupeř předvedl kvalitní výkon a po zásluze si odvezl všechny body. My se musíme nyní připravit na následující utkání, ve kterém zajíždíme do Vimperka.
Děkujeme za početnou návštěvu a podporu v zápase.

Z facebooku SK Zlatá Koruna:
Ze Lhenic odvážíme všechny body po vítězství 3:1. Střelecky se prosadili 2x David Růžička a jednou Lukáš Konečný. V dalším utkání přivítáme v sobotu doposud poslední Jankov.
Po 5 odehraných zápasech nám patří 3.místo, kdy na první Kaplici ztrácíme 5 bodů a na druhé Prachatice 2 body.

Zápas pohledem lhenického trenéra Ivo Čecha:
„Věděli jsme, že nás čeká nesmírně těžký soupeř, který patří ke špičce soutěže, což dokázal i v minulé sezóně. Taktiku jsme přizpůsobili i tomu, jaký kádr jsme měli k dispozici. Myslím, že v první půli se nám víceméně podařilo plnit náš záměr, jedinou chybou v naší rozehrávce jsme ale nabídli hostům vedení. Neproměnili jsme potom tisíciprocentní šanci, ale záhy zaslouženě po pěkné akci vyrovnali. Hosté byli více na míči, ale my v rámci našich možností vzdorovali.
Po pauze nám ubývaly síly, hosté stále kombinovali, ale bez vyložených brankových příležitostí. Bohužel jsme při rozehrávce vyrobili další fatální minelu ve vlastním pokutovém území, která byla gólově potrestána. Na zvrat nebyly fyzické ani psychické síly, na čemž nic nezměnilo ani vyloučení stopera hostí a projevilo se to třetí inkasovanou brankou po situaci, na kterou jsem hráče upozorňoval. Výsledek trochu krutý, hosté byli velmi efektivní, ale jejich vítězství je zasloužené, prokázali fotbalovou kvalitu, což je vzhledem ke složení jejich kádru pochopitelné. Pro nás další zkušenost s vyšší soutěží, pokusíme se ale co nejlépe připravit a získat body hned v dalším utkání, což nebude vůbec jednoduché, protože Vimperk je zvláště doma velmi silný soupeř.“