Domácí neporazitelnost pokračuje

Lhenická fotbalová tvrz zůstává nedobyta

I.A třída sk.A – 6.kolo        hráno v sobotu 15.9.2018

SK Lhenice – FC Mariner Bavorovice

4:1 (2:0)

Sudí: J.Kollmann – R.Valeš, F.Bumba
Branky za Lh.: P.Prenner 2 (28.´, 81.´), R.Pořádek 1 (30.´), J.Mrkvička 1 (92.´)
Branka za Bavorovice: E.Uličný 1 (69.´)
DFA – P.Pípal
Žluté karty: 2:0

SESTAVA SK LHENICE
J.Dvořák (K)
D.Lukač       Dav.Kiš       D.Trojan
Dom.Kiš        J.Beran       P.Prenner      J.Málek     M.Mahák
(84.´ D.Kolář) (89.´ K.Muška)
T.Balica     R.Pořádek

Střídání: 56.´ ↑ J.Mrkvička ↓ T.Balica, 84.´ ↑ D.Kolář ↓ Dom.Kiš, 89.´ ↑ K.Muška ↓ M.Mahák
Trenér: V.Mareš         Vedoucí družstva: P.Boška

Lheničtí hráli potřetí ve vyšší soutěži doma a potřetí vítězně. Ač tentokrát postrádali čtyři hráče ze „základu“ – zadáky Tůmu, Kopfa, Suru (všichni na svatbě kpt.Tůmy na Moravě) a útočníka Ilieva (v zahraničí), ostatní hráči z kádru je dokázali výborně nahradit. Bojovností, obětavostí a nasazením šli v 1.poločase zaslouženě do dvoubrankového vedení, kdy byli i herně lepší. V tom druhém se více soustřeďovali na jeho hájení, aby Bavorovičtí ve snaze smazat lhenický dvougólový náskok více otevřeli obranu, počali být útočnější, byli častěji na míči a podařilo se jim snížit na 2:1. Domácí jim ale za pozorné defenzivy již víc nedovolili, trpělivě vyčkávali rychlých ofenzivních výpadů, ze kterých také v závěru zápasu 2x gólově pečetili své vedení a nakonec i zasloužené vítězství….
Hodinu před utkáním skrápěl prudký liják trávník lhenického hřiště a podmáčený stal se herně náročným. Hned v 1.´ minutě zápasu se slibný Pořádkův únik domácích v závěru utopil ve vodě. I v jiných herních situacích mnohdy těžký terén oboustranně bránil účinnějšímu zakončení. Ve 4.´ se po minele ve lhenické obraně dostali do šance hosté, ale jejich opakovanou střelu stačil zablokovat David Kiš. Ve 13.´ lhenický Lukač vyslal dopředu Málka, jehož centr zakončil Balica málo razantně. Běžela 28.´ a spolupráci ve vydařeném úniku Prennera s Balicou zakončil přesnou střelou k tyči z hranice šestnáctky první jmenovaný a Lheničtí šli do vedení (1:0). Uběhly pouhé dvě minuty, kdy se uvolnil Mahák, pronikl křídelním prostorem, předložil balón před Sýkorovu branku, před kterou k zadní tyči naběhl Pořádek, a uklidil jej do sítě (2:0). Ve 34.´ zahrávali domácí z výhodné pozice standardku za ruku gólmana již mimo šestnáctku, ale nabízenou možnost nevyužili. Ve 36.´ zase Bavorovičtí zahrozili po Šafránkově průnikové nahrávce, ale nepřesnost v jejím zakončení k dosažení branky také nevedla. V konci poločasu (ve 44.´) mohl domácí tým navýšit své dvoubrankové vedení po centru Dom.Kiše do velkého vápna, následné „trmě vrmě“ ve vodě a poté Prennerově střele, co však potřebné gólové parametry tentokráte neměla a Sýkora si s ní snadno poradil.
V počátku druhého poločasu měli Bavorovičtí blízko k dosažení kontaktního gólu po vypálené, dobře mířené střele k tyči, ale gólman Dvořák ji skvěle vytěsnil na roh, z něhož zcela neobsazený protihráč zamířil zblízka balón přímo do jeho chapadel. Za postupně získávané převahy se jim v 69.´ přeci jen podařilo snížit na 2:1, když po rychlé kombinační akci se Uličnému podařilo zblízka propasírovat míč do sítě a zdramatizovat tak další průběh zápasu. Domácí, vycházejíce z pozorné defenzivy, vyčkávali momentů pro rychlé kontry, podporované i pohotovými přesnými dlouhými výkopy gólmana Dvořáka. Jednoho z takových brejků se dočkali v 81.´. Zprava unikl Málek, našel centrovaným míčem Prennera, jenž přímo z voleje jej placírkou poslal k zadní tyči do Sýkorovy branky a lhenický tým opět utekl o dvě branky (3:1). Tato třetí dosažená branka byla pro jeho vítězství rozhodující, i když Mrkvička mu v prodloužení (v 92.´) dal čtvrtým gólem definitivní punc (na 4:1), a to opět z úniku a nahrávky Málka. Lheničtí se tak mohli radovat ze třetí domácí výhry v řadě a i ze získaného skalpu loňského vítěze I.A třídy skupiny A, který nakonec na postup nereflektoval.

Hodnocení utkání trenérem Václavem Marešem:
„Museli jsme se obejít bez čtyř hráčů základního kádru. Měl jsem z toho trochu obavy, ale náhradníci je zastoupili na jedničku. Hrálo se na těžkém terénu, se kterým jsme se v prvním poločase vyrovnali podstatně lépe než Bavorovice. Soupeři jsme nedovolili ani jednu střelu na bránu a zaslouženě vedli o dvě branky. Druhý poločas již nebyl z naší strany tak jednoznačný. Dát ve druhé půli třetí gól, bylo by po zápase. Udělali jsme ale chybičku a soupeř snížil. Kluci však hráli dál a dali třetí branku. V tu chvíli bylo hotovo a v nastaveném čase jsme přidali ještě čtvrtý gól.“

fotogalerie z utkání

Autor fotek: Jan Klein


Předpokládaná výhra rezervy naplněna, ale…

OP – Prachaticka – 6.kolo                hráno v neděli 16.9.2018

TJ Zbytiny – SK Lhenice „B“

1:3 (0:2)

Sudí: K.Neumann
Branky za Lh.: J.Mrkvička 2 (14.´, 19.´), D.Lukač 1 (64.´)
Branky za Zbytiny: P.Hábich 1 (56.´)

SESTAVA SK LHENICE „B“
P.Dušek
P.Šíma      D.Lukač    J.Exner
R.Sura
Vl.Burda     D.Kolář (K)     V.Wimberský     J.Krotký
P.Prenner ml.      J.Mrkvička

Dále do hry vstupovali: S.Bečvář, J.Grill
Kouč: P.Prenner st.           Vedoucí družstva: J.Sura

Lhenický rezervní tým sice vstoupil do utkání aktivně, přehrával soupeře a také svoji převahu brzy zaslouženě vyjádřil dvěma góly J.Mrkvičky ve 14.´ a 19.´ (2:0). Za dvougólového vedení však polevil, v uspokojení se přizpůsobil hře domácích především v nakopávání míčů, upustiv od kombinačního herního projevu z úvodu zápasu. V tomto nastaveném herním „trendu“ žel pokračoval i ve druhém poločase, čehož využili domácí a v 56.´ Hábichem snížili na rozdíl jednoho gólu (na 2:1). Naštěstí v 64.´ hostující tým pěknou vydařenou střelou D.Lukače opět soupeři utekl o dvě branky (na 3:1). Nicméně ani poté se obraz hry oboustranně nezměnil k lepšímu, navíc za řečnění. A tak lhenický záložní tým může být spokojen s tříbodovým ziskem, méně již ve většině hracího času s předvedenou hrou, v níž na sebe výborným výkonem upozornil D.Kolář.

Autor článku: Jan Bumba