Mistři I.B třídy sk.B 2021/2022

Lheničtí mistry I.B třídy sk.B pro sout.roč.2021/22

I.B třída sk.B – poslední 26.kolo             hráno v sobotu 18.6.2022

SK Lhenice – Slavoj Husinec
1:0 (1:0)

Sudí – Jan Syrovátka – Jan Trněný, Richard Háša
Branka za Lh.: J.Beran z 11 (5.´)
DFA: Vladimír Eibl
Žluté karty: 0:4
Počet diváků: 60

Sestava SK Lhenice
J.Dvořák
Dom.Kiš   J.Prenner    Dav.Kiš    D.Trojan
J.Mrkvička     M.Fišer    J.Beran (K)    J.Máčl
P.Prenner
M.Mahák

Střídání:
29.´- P.Prenner – D.Šindelář – pro zranění
69.´- J.Mrkvička – D.Jirkovský
77.´- D.Trojan – Z.Jedlička
81.´- J.Máčl – V.Pilát
89.´- D.Šindelář – P.Vincik

Do hry připraveni: gólman D.Rapčan, J.Pokorný
Trenér: Ivo Čech               Vedoucí týmu: Pavel Boška

Ze soupisky Slavoje Husinec
M.Váša – Penzenstadler, Štangret, Wágner, Toušek (68.´ Majer), O Váša, Ťápal, Novotný, Cais, Vitkovský, Zelený – do hry připraveni: Orlický, Předota, Socha, Pešek.

O vítězi B skupiny I.B mezi lhenickým SK a strakonickým Juniorem rozhodlo až poslední šestadvacáté kolo
V něm Lheničtí doma těsně vyhráli nad Husincem 1:0, právě tak, jako i strakoničtí rezervisté celkem s přehledem na Stachách 2:5. A tak při jejich konečném shodném šedesátibodovém zisku rozhodla, dle regulí, bilance vzájemných zápasů příznivější pro Lhenické, nikoliv celkové skóre lepší pro Strakonické.
Ze vzájemného, velice vyrovnaného souboje o prvenství proto vzešli vítězně Lheničtí.

Průběh utkání SK Lhenice versus Slavoj Husinec
Platívá, že udělat ten poslední pomyslný krok bývá obtížné. Tentokrát tomu tak , žel, bylo. Úvod utkání sice patřil Lhenickým, v němž se již v 5.´ ujali vedení 1:0 z bezpečně proměněné penalty Beranem za faul na pronikajícího Fišera a zdálo se, že zápas se bude odvíjet v režii favorizovaných domácích. Chyba lávky! V dalším hracím čase počala váznout jejich jindy dobrá herní kombinace, přibývalo nepřesností, chyb a nervozity, stejně jako ubývalo rozvahy, klidu, zvláště když se nedařilo navýšit nejtěsnější vedení, i když i přesto si několik gólových možností k tomu vytvořili (v 11.´ P.Prennerem, ve 22.´ Trojanem, ve 32.´ Šindelářem, ve 49.´Mrkvičkou, v 56.´ Máčlem), zůstaly však nevyužity. Patrná byla absence středové osy v sestavě – Tůmy, Rosy i pro zranění vbrzku odstoupivšího ze hry P.Prennera – která by snad dodala právě více potřebného klidu a přesnosti při držení míče. Husinečtí, kteří v posledních pěti zápasech vůbec nebodovali, domácím nic nedarovali. Vycítili, že se domácím herně nedaří, zvýšili úsilí, bojovali za tvrdosti v osobních soubojích, když zvolený způsob hry, postavený na důsledném bránění, nakopávání balónů a vyčkávání úniků, na domácí platil, kteří se mu i přizpůsobovali. Několik průniků do nedůsledné rozhozené lhenické obrany, hrozící vyrovnáním, jim vyšlo a jen díky skvělým zákrokům gólmana Dvořáka se tak nestalo (ve 44.´, v 61.´, v 76.´).
S blížícím se závěrem se Lheničtí vyloženě soustředili na udržení nejtěsnějšího vedení, což se jim nakonec podařilo a dovedli herně nevydařené utkání k tolik žádané výhře. Ne, nebylo to určitě žádné, možná očekávané, fotbalové „gala představení“ stran na postup aspirujících Lhenických, ale ten potřebný poslední krok k zisku „mistra B skupiny I.B“ v něm udělali. Po čtvrté v historii klubu naši hráči tak vybojovali postup do I.A třídy!

A slavilo se ve fotbalovém stánku i na lhenickém náměstí koupelí mistrů v kašně.
SLED OSLAVY
V našem fotbalovém stánku
– „děkovačka“ týmu věrným příznivcům na tribunách
– „vítězné kolečko“ hráčů i s vedením týmu za prýštícího „šampáňa“ za skandování: Mistři, mistři…
– odění hráčů i realizačního týmu do triček s nápisem: „Vítězové I.B třídy sk.B – 2021-2022 – SK Lhenice“
– předání medailí všem hráčům z kádru i vedení týmu od člena výkonného výboru JčKFS Jana Jílka a prezidenta lhenického SK Pavla Bošky
– převzetí poháru pro vítěze I.B třídy sk.B opět z rukou Jana Jílka a Pavla Bošky kapitánem lhenického týmu Tomášem Tůmou. Následně postupně se zdvižený pohár ocitl nad hlavou každého z hráčů
Na lhenickém náměstí
– jak káže tradice – za koupele mistrů v kašně za bujarého veselí a početných přihlížejících
Na závěr oslavy
„Poslední gól“ na hřišti za připraveného občerstvení a konzumace různých druhů nápojů (zejména piva). I tady bylo veselo a družno, pro některé přítomné až do ranního kuropění.

Tak byl u nás oslaven zisk mistra I.B třídy sk.B pro sezónu 2021/22
a postup do I.A třídy.
HOŠI, DĚKUJEM !

Průběh postupové oslavy je zachycen ve fotogalerii Jana Kleina