Na konec podzimu vysoká prohra

Prvopoločasový propadák rozhodl o vysoké prohře v podzimní derniéře

I.A třída skupina A – 13.kolo              hráno v sobotu 12.11.2022

TJ Malše Roudné – SK Lhenice

7:2 (6:0)

Sudí: VICAN Miroslav – MACHÁČEK David, VALEŠ Radek.
Branky za Lh.: 59.´ J. Máčl, 64.´ J. Mrkvička
Branky za Roudné: 6.´ V. Kadlec , 16.´ F. Navrátil , 18.´ L. Wohlgemuth , 23.´ V. Kadlec , 30.´ V. Kadlec , 45.´ L. Wohlgemuth , 85.´ M. Štěpánek
Žluté karty: 48.´ M. Mahák , 87.´ T. Tůma .
Počet diváků: 70

SESTAVA SK LHENICE:
T. Plojhar
D. Jirkovský    T. Tůma    J. Beran
Z. Jedlička       M. Rosa      M. Fišer      D. Trojan
J. Máčl      M. Mahák      P. Prenner

Střídání: 62.´ J. Mrkvička – M. Mahák; 73.´ P. Vincik – J. Máčl
Trenér: Ivo Čech             Vedoucí týmu: P.Boška

Ze soupisky TJ Malše Roudné:
J. Lerch – M. Zachař, D. Vogl, (46.´ M. Štěpánek), F. Navrátil, A. Goretki, D. Malý, J. Grigera, L. Wohlgemuth (77.´ J. Král), P. Cepák, D. Šrámek (62.´ L. Skála), V. Kadlec

Průběh zápasu

Roudné rozneslo Lhenice už za poločas. Kadlec opět nasázel hattrick a i přes malý počet odehraných zápasů je podzimním králem střelců.

Rozlučka s podzimem se fotbalistům Malše Roudné povedla. Na Doprastav stadionu porazilo Roudné v podzimní derniéře Lhenice 7:2. O tom, že tři body zůstanou doma, bylo jasno již po prvním poločase, kdy Malše vedla rozdílem šesti gólů.
Utkání se od úvodních minut vyvíjelo podle představ trenéra Pavla Cepáka i samotných hráčů. První gól do hostující sítě padl již v 6. minutě a jeho autorem byl Viktor Kadlec. Když výborně hrající Kadlec završil po půlhodině hry přízemní střelou k tyči hattrick, vedla už Malše 5:0.
Mezitím skórovali ještě Filip Navrátil a krásnou střelou téměř z půlícího kruhu překvapil gólmana Plojhara Lukáš Wohlgemuth. Tentýž hráč vypálil z dálky ještě ve 45. minutě a gólem do šatny zvýšil na 6:0 pro domácí. Lheničtí si vypracovali v první půli jen jednu šanci ve 20. minutě za stavu 3:0.
Ve druhém poločase domácí mladíci ubrali na dravosti a ke slovu se dostali i hosté ze Lhenic. Těm se dokonce podařilo během pěti minut dvakrát skórovat. Nejprve si Jakub Máčl obhodil Jiřího Lercha, který si odbyl debut v bráně Roudného, a do prázdné brány snížil na 6:1.
Chvíli na to hosté vyšachovali chybující roudenskou obranu a po zakončení Jaroslava Mrkvičky to bylo 6:2. Také Malše se nakonec ve druhém poločase gólově prosadila a Michal Štěpánek pečetil na konečných 7:2.

Pohledem trenéra TJ Malše Roudné Pavla Cepáka
„Splnili jsme povinnost a získali tři body. V prvním poločase jsme hráli výborně, druhý poločas ale z naší strany nebyl dobrý. Zřejmě jsme měli v hlavách, že zápas je rozhodnutý a podle toho jsme k tomu přistoupili. Jsem tedy spokojený s výhrou a s tím, že jsme dali sedm gólů, ve druhé půli jsme ale dobře nehráli.“

Pohledem lhenického trenéra Ivo Čecha:
„Číslice výsledku jsou rokem narození šéfa klubu, jehož kulatiny jsme po utkání ve spojení s dokopnou oslavili. To ale je jedno z mála sobotních pozitiv. Vzhledem k aktuální formě Roudného se asi úplně nečekalo, že bychom uhráli nějaký bod, přesto jsme domácí chtěli více potrápit. Mrzí mě, že jsme udělali tolik individuálních chyb, zejména v prvním poločase. Domácí ukazovali kvalitu a nemilosrdně nás trestali. Podle mého názoru je pro jejich tým velká škoda, že nehrají vyšší soutěž již letos, myslím si, že by se neztratili ani v krajském přeboru. O půli to s námi vypadalo zle, něco jsme si ale v kabině řekli a ve druhém dějství byli odvážnější, což se projevilo vyrovnaným průběhem a dvěma vstřelenými brankami. Poslední gól v naší síti bych opět zařadil do kategorie zbytečných. Pokud bych měl zhodnotit půl nováčkovské sezóny, řekl bych, že nám chybí reálně tři body, které vidím v domácích zápasech s Blatnou a Čkyní. V Netolicích možná taky mohlo být po 15 minutách rozhodnuto, ale za zbytek zápasu jsme si bodovat nezasloužili. Celkově to asi odpovídá, tabulka je dole vyrovnaná, na jaře bude o co hrát.“