O postupu lhenického SK do I.A třídy

s prezidentem klubu, Pavlem Boškou

– z rozhovoru s ním pro týdeník „5plus2 – Šumava“ z 29.6., v článku

„Derby s Netolicemi je minulostí. Lhenice jdou o soutěž výš.“
Po patnácti letech se Lheničtí dočkali. Budou opět hrát I.A třídu!

„Splnilo se tím naše přání. Máme perspektivní mančaft a těší nás, že si zahrajeme o soutěž výš“, neskrýval emoce vedoucí družstva Pavel Boška a dále dodal: „Chtěli jsme sezónu zakončit na druhé pozici v naší skupině I.B, což se nám povedlo. Hlavně proto, kdyby se náhodou naskytla příležitost postupu, tak bychom do toho šli a využili možnosti startu v I.A třídě“, a pokračoval: „Oslovení od svazu přišlo v minulém týdnu. Zazvonil telefon s tím, zda bychom chtěli hrát o kategorii výše. Dostali jsme na rozmyšlenou dvě hodiny. Zcela připraveni jsme nebyli, ale díky rychlé komunikaci a domluvě jsme nabídku přijali. Myslím si, že jsme odehráli dobrý ročník. Několik zápasů se nám opravdu povedlo, hlavně na jaře jsme dokázali odehrát kvalitní utkání. Se Sousedovicemi to byl boj o druhé místo až do posledního kola. O vzájemně lepších zápasech s nimi při shodě bodů jsme věděli (ze dvou zápasů šest bodů při skóre 6:1) a „zaplaťpánbůh“ ty rozhodly pro nás. Pozadu nezůstala ani Čkyně, která nakonec na stříbrný stupínek ztratila jen dva body“.
Poté se již Pavel Boška vyjadřoval ke startu v silnější vyšší krajské soutěži, která na lhenický tým čeká: „Zkušenosti s I.A náš hráčský kádr nemá. Už je to řada let, co se tu u nás hrála. Nějaké posily shánět budeme, především pro defenzivu. A tak uvidíme, jak si povedeme. Bude to sice náročné, ale pro hráče s novou motivací a pro příznivce změnou soupeřů atraktivnější“.

Tolik prezident našeho lhenického SK pro týdeník „5plus2“. Pro náš měsíčník „Moje Lhenicko“ navíc poskytl informace o nutných opatřeních pro klub k účasti ve vyšší krajské soutěži:

„Pro krajský přebor a pro I.A třídy je od JčFS stanovenou podmínkou natáčet domácí mistrovské zápasy na video. K tomu potřebnou kamerovou techniku máme od svazu již zapůjčenou. Nyní sháníme někoho k její obsluze. Jinak náš zvelebený fotbalový stánek zcela naplňuje žádané parametry. Co se týká finančních nákladů s tím spojených, tak ty nijak zvlášť navýšeny nebudou. Již v I.B třídě byli k utkání delegováni tří rozhodčí a někdy i delegát. Výdaje na dopravu budou rovněž obdobné jako doposud, neboť vzdálenosti na hřiště soupeřů se nijak výrazně neliší od těch v I.B třídě ve skupině A, kam jsme před oznámeným postupem do I.A měli být zařazeni“.

Díky a v I.A zlomte vaz !