Ohlas v médiích na lhenické odstoupení z I.A

Lhenice vzdaly I. A třídu,volné místo zaplnily Netolice!

Webové stránky „Jihočeský fotbal“ – 22. června 2020

Jihočeský kraj – Ani po uzávěrce přihlášek do nadcházející sezony krajských soutěží není všem změnám konec. Dodatečně a po termínu došlo ještě ke změnám.
Přihlášku do I. A třídy nepodal SK Lhenice, který byl zařazen do I. B třídy. Druhým náhradníkem k doplnění do vyšší soutěže byl po Strunkovicích 1. FC Netolice (podzimní vítěz A skupiny I. B).

Lheničtí končí v A třídě, nahradí je Netolice

PRACHATICKÝ DENÍK – 26.6.2020 – Autor VL.KLÍMA

Lhenice, místní SK dobrovolně opouští I.A třídu a jde o soutěž níže do I.B třídy.
Podobná rozhodnutí se nedělají snadno, ale nastalá situace s hráčským kádrem ve Lhenicích jiného řešení neměla. „Ze základní sestavy, která nastupovala na podzim nedohraného ročníku, odešlo hned sedm hráčů. Poslední měsíc a půl jsme spolu s trenérem Ivo Čechem nedělali prakticky nic jiného, než sháněli hráče. A výsledek je nula,“ popsal peripetie lhenického fotbalu posledních dnů prezident klubu Pavel Boška.
Místo Lhenických zaujmou v I.A třídě jejich odvěcí rivalové z Netolic, kteří byli po podzimu nedohrané sezóny na čele skupiny A v I.B třídě. Ani v této sezóně tedy nedojde na zajímavé „peckářsko – buchtářské“ derby.

„Již do přihlášky do nového ročníku soutěží jsme předeslali, že bychom v případě odstoupení někoho z A třídy měli zájem tuto soutěž hrát. A začátkem týdne jsme se dozvěděli, že jdeme nahoru,“ komentoval situaci nejzkušenější hráč netolického týmu Miroslav Baloušek a dodal: „Nyní v sobotu máme turnaj v malém fotbale a pak ten postup oslavíme.

Netoličtí se již na A třídu těší. Svými výkony v minulé sezóně prokazovali, že na tuto soutěž mají. „Chceme mít do sezóny připravených patnáct až šestnáct hráčů, kteří mohou do A třídy kdykoliv naskočit. Finální přípravu na novou sezónu začneme ve druhé polovině července“, doplnil Miroslav Baloušek.

Rok s rokem se sešel a ve lhenickém SK radost (viz fota) z historicky vůbec nejlépe odehrané sezóny v I.A třídě s konečným umístěním na 3.místě v sout.roč. 2018/19, a to jako nováčkem v této soutěži opět po patnácti létech k tomu, vystřídal smutek s rozčarováním ze závažných důvodů vzdání se dalšího účinkování v I.A a z návratu po dvou sezónách do I.B třídy.