Peckáři zvládli domácí jarní premiéru

Peckáři zvládli domácí jarní premiéru s vodňanskými kapříky zaslouženě vítězně

I.A třída sk.A – 14.kolo          hráno v neděli 24.3.2019

SK LHENICE – FK VODŇANY

4:2 (3:2)

Sudí: L.Tauber – V.Tůma, K.Barva
Žluté karty: 1:1 – M. C hromý – D.Jizba
Diváků – 100
Branky za Lh.: P. Prenner 2 (1x z 11), Dav. Kiš 1, R. Iliev 1
Branky za Vodňany: L. Malík 1, L. Kunc 1

Sled branek a jejich střelci
1.poločas: 4.´- 0:1 – L.Malík, 25.´- 1:1 – Dav.Kiš, 34.´- 2:1 – R.Iliev, 38.´- 2:2 – L.Kunc, 41.´- 3:2 – P.Prenner z 11
2.poločas: 76.´- 4:2 – P.Prenner

Sestava SK Lhenice
J.Dvořák (K)
D.Trojan      L.Kopf      Dav.Kiš
M.Mahák    P.Prenner      J.Málek    M.Chromý     P.Bumba
R.Iliev       R.Pořádek

Střídání: 42.´ ↑ F.Funda ↓ M.Mahák; 76.´ ↑ T.Balica ↓ R.Iliev; 81.´ ↑ J.Pokorný ↓ J.Málek; 90.´ ↑ Dom.Kiš ↓ R.Pořádek
Dále do hry připraveni: gólman D.Rapčan, D.Lukač
Trenér: Ivo Čech      Vedoucí týmu: Pavel Boška

Ze soupisky FK Vodňany
J.Novák – D.Jizba, J.Gažík (76.´ K.Pícha), Y.Girardey (73.´ Šteier), P.Hrachovec, R.Otepka, L.Kunc, F.Šťastný, M.Brož, O.Hudák, L.Malík (82.´ S.Želízko).

Lheničtí měli Vodňanským co oplácet, neboť při podzimní derniéře právě u nich 2:1 prohráli. Ač hned v úvodu utkání ještě plně nesoustředěni inkasovali branku po standardce 0:1, když i v těch následujících byli Vodňanští za výškové převahy velice nebezpeční, dokázali pro ně nepříznivý vstup do zápasu otočit. Nejprve srovnali na 1:1, poté šli do těsného vedení 2:1, aby jej následně ztratili soupeřovým vyrovnáním (2:2) a z penalty v závěru poločasu strhli vedení znovu na svou stranu – na 3:2.
V druhém dějství, lepší již soupeře, dalším dosaženým gólem utekli Vodňanským na rozdíl dvou branek – na 4:2, který za týmového pojetí hry v nasazení, i za oboustranně vznikajících gólových příležitostí, udrželi až do konce utkání k zaslouženému prvnímu jarnímu tříbodovému zisku…
Průběh utkání podrobněji:
Domácí, Lheničtí, ač vědomi si významu vstupního utkání do mistrovského jara, přesto byli v samém jeho počátku soupeřem zaskočeni. Běžela 4.´a Vodňanští za Mahákův faul rozehráli trestný kop, lhenická obrana v šestnáctce neuhlídala Malíka, z jehož zakončení hlavou se ujali vedení (0:1). Tím předvedli, jak nebezpečné jsou v jejich provedení standardky, o čemž se domácí i v dalším hracím čase měli možnost přesvědčit. Po znatelném rozhození z obdržené branky se postupně více a více osmělovali a to i za pohledných akcí a ohrožování soupeřovy branky. Ve 13.´našel Iliev Maháka, jehož střelecké zakončení však vodňanští beci stačili zblokovat. Ve 22.´ předložil Pořádek míč Ileovi, ale jeho střelecká koncovka byla nepřesná. Ve 25.´ Bumba rozehrál trestný kop před branku na Dav.Kiše, který ze závaru před gólmanem Novákem uklidil balón do sítě. Srovnáno na 1:1 !
O minutu později hosté chybovali, toho využil Pořádek k samostatnému úniku na Nováka v bráně, zvolil však ještě přihrávku na Ilieva, co předkopnutý míč již nedotáhl k zakončení a velká šance byla tak zmařena. Okamžitě následoval nebezpečný protiútok Vodňanských, který byl lhenickou defenzivou zastaven s následným rohovým kopem. Ve 34.´, po rozehrané standardce, naběhl zleva podél lajny s balónem Bumba a poslal jej centrovaný, střílený na přední tyč Novákovy branky, kde jej hlavou hned z první přesně trefil Iliev a poslal Lhenické do vedení 2:1. Ve 38.´ po faulu, následné standardce a nedůrazu bránících před Dvořákovou brankou, jak jinak, hostující tým Kuncem vyrovnal na 2:2. Blížil se konec prvního poločasu, když ve 41.´byl ve vápně faulován Iliev a nařízenou penaltu Prenner bezpečně proměnil – 3:2 ! Domácí tak znovu šli do těsného vedení.
S jednogólovým náskokem vstoupili Lheničtí do druhého poločasu. V něm si vypracovali několik gólových příležitostí, které až do 76.´ ale k jejich navýšení vedení nevedly. Ve 49.´ ohrozil vodňanskou branku, po Prennerově uličce, Iliev, beci však byli na místě a akutní nebezpečí odvrátili na roh. V 51.´ Bumba dlouhým pasem za obranu našel Pořádka, ten ale „patičkou“ hledal k zakončení Málka, aby slibná šance byla v nepřesnosti promarněna. Naopak v 58.´ měl blízko ke zplichtění průběžného stavu hostující tým při nádherné střele Hrachovce z dobrých osmnácti metrů, co jen se štěstím pro domácí skončila na břevně! V 68.´ vybojovaný balón získal Iliev, posunul jej k zakončení na Málka, ale ani tato gólová příležitost nebyla dotažena, stejně jako ta v 73.´ Málka a Pořádka. V 74.´ měla akce Pořádka a Bumby již přesnějšího zakončovatele v Prennerovi, jehož dobře mířenou střelu k tyči však vytěsnil skvěle gólman Novák na roh. Až v 76.´gólově udeřilo. Iliev získal míč, přihrál jej zpět na Málka, který jej centrovaný nasměroval na Prennera, jehož přehozením Nováka hlavou zapadl počtvrté do vodňanské sítě 4:2 !
V závěru utkání, za oboustranného prostřídání hráčů, si domácí, Lheničtí dvougólový náskok zodpovědně strážili, Vodňanské do nebezpečných, branku ohrožujících možností nepouštěli a dovedli zápas k cennému prvnímu jarnímu vítězství.

Hodnocení utkání lhenickým trenérem Ivo Čechem:
„Pracovali jsme poměrně poctivě celou zimu, ale to jak jsme připraveni, se uvidí až v samotných soutěžních utkáních. A úvodní s Vodňany bylo pochopitelně hodně důležité, pro atmosféru, chuť do další práce a určitě i pro další vývoj v tabulce. Měl jsem vzhledem k absenci Kuby Berana trochu dilema v jakém rozestavení začít, ale protože David Kiš se dal zdravotně do kupy, tak jsme nakonec nastoupili tak, jako v generálce s Netolicemi, tedy se třemi beky, pěti záložníky a dvěma útočníky. Ono stejně je vždy důležitější, jestli se pohybují hráči na hřišti tak, jak vyžaduje daná herní situace. Zpočátku ukazovali hosté svoji nespornou fotbalovou kvalitu a zkušenosti, bohužel i my jsme přispěli k tomu, že šli hned ve 4. minutě do vedení, neboť jsme hloupě faulovali a ani nebyli schopni odbránit následnou standardní situaci, věci na které jsem hráče speciálně upozorňoval. Postupně jsme se dostávali více do hry, zbytek prvního poločasu byla hra vyrovnaná a nám se povedlo jít do vedení.
Ve druhé půli jsme myslím byli o něco lepším mužstvem a měli několik možností k navýšení náskoku, bohužel jsme některá přečíslení neřešili dobře. Hosté hrozili zejména z velmi dobře zahrávaných standardních situací. Naše vítězství považuji za zasloužené, všechny kluky musím pochválit, odpracovali to a věřím, že jsme schopni i přes zranění některých hráčů (Tůma, Beran, Schön a nyní i Mahák), podobné výkony opakovat a potěšit tak naše fanoušky, kterým tímto děkuji za podporu. A na závěr chválím velmi i správce hřiště, protože hrací plocha byla připravena ve vynikajícím stavu.“

fotogalerie z utkání:

Autor fotek: Honza Klein


Vydařený vstup rezervy do mistrovského jara.
Vítězství v úvodním kole venku potvrzeno doma

OP Prachaticka – 17.kolo         hráno v sobotu 23.3.2019

SK LHENICE „B“ – SK ČKYNĚ „B“

2:1 (2:1)

Sudí: V.Heinzl
Branky za Lh.: R.Sura, V.Pilát
Branka za Čkyni: A.Medek

Sled branek a jejich střelci: 11.´- 0:1 – A.Medek, 28.´- 1:1 – R.Sura, 30.´- 2:1 – V.Pilát

Sestava SK Lhenice „B“
D.Rapčan
P.Sládek      P.Vincik     L.Lamač
R.Houška
J.Krotký       V.Pilát      D.Lukač     J.Exner
R.Sura       P.Starý
Dále vstoupili do hry: P.Prenner st., P.Pořádek
Kauč: P.Prenner st.       Vedoucí týmu: Jan Sura

Z důvodu ušetření trávníku hlavní lhenické hrací plochy byl zápas odehrán na záložním hřišti ve Ktiši. Ač rezerva i tentokrát nemohla využít více pendlů z „áčka“ (na to následující den čekala jarní domácí premiéra a navíc v oslabení o tři hráče z přípravných zápasů – T.Tůmu, J.Berana, J.Schöna), přesto i druhý vstupní zápas do jara zvládla vítězně a tím tak potvrdila výhru 4:0 z toho úvodního v Dubu.
Rezervisté o zisku dalších tří bodů rozhodli již v prvním poločase, v němž oboustranně do sítí napadaly všechny tři góly v utkání – do té čkyňské dvě – obě dosažené po zakončení hlavou a to R.Surou a V.Pilátem – do té lhenické zbytečně po malé domů a chybné gólmanově rozehrávce z kopačky A.Medka. Ač Lheničtí soupeře jasně přehrávali, ovšem za neproměňování brankových možností, byli to Čkyňští, kteří šli dosti lacino (v 11.´) do vedení (0:1), ale domácím se do poločasové otáčky podařilo pro ně nepříznivý stav ve 28.´a 30.´ otočil na 2:1.
Ve druhém poločase se obraz hry výrazně změnil, neboť čkyňská rezerva měla v něm herně navrch, avšak lhenický záložní tým pozornou defenzivou jednogólový náskok uhájil a dovedl tak zápas ke druhému jarnímu vítězství v řadě.

Autor článku: Jan Bumba