Prohra po bojovném výkonu

Lheničtí vítězné tažení kaplického nováčka nezastavili

I.A třída sk.A – 6.kolo                            hráno v neděli 15.9.2019

FK Spartak Kaplice – SK Lhenice

  2:1 (1:0)

Sudí:  L.Tauber – J.Jarolím, L.Zabilka

Branka za Lh.:  T.Balica (65.´)

Branky za Kaplici: Fr.Marek (45.´), M.Urazil (53.´)

Žluté karty: 0:0

Počet diváků: 170

Sestava SK Lhenice

J. Dvořák

D.Trojan     F.Funda     Dav.Kiš    Jos.Prenner

 M.Mahák        T.Tůma (K)         J.Beran        T.Balica

    K.Ryšánek

  R. Iliev

Střídání: 63.´ ↑ P.Bumba ↓ Jos.Prenner; 68.´ ↑ R.Pořádek ↓ T.Balica; 78.´ ↑ Dom.Kiš ↓ D.Trojan; 74.´ ↑ Prenner ↓ T.Tůma; 81.´ ↑ J.Málek ↓ M.Mahák

  Dále do hry připraven:  gólman D.Rapčan

Trenér: Ivo Čech                 Vedoucí týmu: Pavel Boška

Lheničtí si byli vědomi, že to v Kaplici nebude lehké, neboť Spartak na vítězné vlně ze čtyř odehraných zápasů vyhrál třikrát v řadě (a to po vstupní prohře doma se Sousedovicemi 1:3, následně s výhrami v Nové Vsi 0:3, doma se Semicemi 4:1,ve Vodňanech 2:5) za předpokladu, že na svém hřišti bude usilovat o nepřerušení vítězné jízdy, což také naplnil. Lhenický tým zatím bodoval pouze doma (se „Čtyrákem“ 2:2 a s Planou 1:0), u soupeřů nikoliv (s prohrami v Roudném 3:0, v Prachaticích 2:1) a na body nedosáhl ani tentokrát.

Lheničtí, i přes prohru, sehráli se Spartakovci dobrou partii, s dobře zvolenou taktikou s presingem a s napadáním „vysoko“ v poli, která na útočně laděný tým měla platnost. I když domácí byli častěji v držení míče, nebyla hra hostí postavena jen na defenzivě a na narušování útočných snah protivníka, ale i nebezpečně mu ofenzivně odpovídali, několikrát i gólovými šancemi, avšak v závěru útočných akcí přeci jen ještě s přetrvávající menší nápaditostí, nepřesností při finální nahrávce a v zakončování, někdy i za zbytečného chybování, čehož soupeř dokázal využít. Kapličtí dovedli utkání k dalšímu vítězství, i když těsnému, které je i za přispění prohry Roudného v Prachaticích poslalo do čela tabulky. Lhenické v dalším kole čeká doma Olešnice a je jim třeba vítězných bodů, aby se odpoutali od chvostu tabulky

K vlastnímu průběhu utkání Kaplice versus Lhenice můžete nahlédnout na webové stránky Spartaku, kde je vylíčen dosti podrobně a objektivně.

Odkaz na webové stránky http://www.fkspartakkaplice.cz/ .

Hodnocení utkání trenérem SK Lhenice Ivo Čechem

„Odehráli jsme v Kaplici dobré utkání, byť jsme dělali nějaké chyby, které nerad vidím, tak to co jsme chtěli na domácí velmi fotbalově kvalitní tým hrát, to se nám dařilo a celý první poločas jsme měli víceméně pod kontrolou, bohužel jsme naše dobré šance ke vstřelení úvodní branky neproměnili a byli jsme potrestáni gólem do šatny. Začátek druhého poločasu byl jak ze špatného snu, když šli domácí do dvoubrankového vedení po dobře sehrané situaci v našem vápně a vzápětí měli možnost po přísně zapískané penaltě, kterou ale neproměnili. My se snažili vyvinout určitý tlak, ale opět nám chyběla kvalita na útočné polovině, je nám málo platné, že velmi ofenzivně laděný domácí tým nepustíme do větších příležitostí, že nás domácí činovníci i diváci chválí, když nemáme ani bod, protože se nám z několika slušných situací podařilo pouze snížit. Musíme začít každý u sebe, od své práce, svého přínosu pro tým, tam vidím základ úspěšného výsledku a věřím, že to ukážeme sami sobě i fanouškům hned v domácím zápase s Olešnicí.“

Vyjádření k utkání kaplického Libora Grance

„Lheničtí byli doposud nejtěžším protivníkem, na kterého Spartakovci narazili, a tak je zisk tří bodů o to cennější.“


Vlachovobřezští  přeci jen výhry dosáhli

OP Prachaticka – sk. A – 6. kolo                   hráno v neděli 15.9.2019

FC Vlachovo Březí – SK Lhenice „B“

2:1 (1:1)

Sudí: P.Sýkora – M.Datsenko, I Lauda

Branka za Lh: J.Pokorný (26.´)

Branky za V.B.: J.Hubáček 2 (43.´, 76.´)

Žluté karty: 3:2

Červená karta: 0:1 (P.Starý 75.´)

Počet diváků: 70

Sestava SK Lhenice „B“

J.Plojhar

L.Lamač        D.Lukač (K)        R.Sura        J.Exner

S.Bečvář        Vl.Burda        J.Pokorný        J.Krotký

P.Vincik                      P.Starý

Dále do hry vstupovali:  V.Wimberský, P.Lukšovský

Kouč:  P.Prenner st.

Domácí Vlachovobřezští usilují o návrat do I.B třídy, lheničtí rezervisté zase o postup do „osmičky“ jarní nadstavby OP. Ti tentokrát měli omezenou možnost využít „pendlů“ z A týmu, jelikož ten ve stejný termín hrál utkání v I.A třídě v Kaplici.

Lhenická rezerva i tak sehrála dobrý zápas. Za herní převahy se zaslouženě ve 26.´J.Pokorným ujala vedení (1:0),když i v dalším průběhu prvního poločasu měla herně navrch, kontrolovala těsné vedení, nedovolila domácím vážněji ohrožovat Plojhara v brance. Přišel však závěr první půle a s ním (ve 43.´) překvapivě v údivu Lhenických nařízená penalta, kterou Hubáček proměnil v gól „do šatny“ a srovnal na 1:1.

Ani ve druhém poločase se obraz hry příliš neměnil. Nastala však 76.´a v ní se hostující tým dopustil chyby v obraně při soupeřově přečíslení, za kterou pykal druhou Hubáčkovou brankou, ale nejenom podle hostí z ofsajdové pozice a domácí šli do vedení (2:1). Lheničtí rezervisté, ač již o deseti za kritiku pomezního stran P.Starého, vyvíjeli snahu po vyrovnání. V ní si také v závěru zápasu vytvořili gólovou „loženku“, kterou ale neproměnili. A tak Vlachovobřezští brali všechny body z utkání, jemuž by „slušela“ remíza, za výhrad hostí k jeho řízení sudími – především k obdrženým brankám ze sporných herních situací.

Autor článku: Jan Bumba