Další výhrou posun na třetí místo

Pod novým trenérem první lhenická výhra venku

I. A třída sk. A – 9. kolo               hráno v sobotu 6.10.2018

FC AL–KO Semice – SK Lhenice

2:3 (1:2)

Sudí: M. Písek – R. Mráz, V. Vejčík
Branky za Lh: P. Prenner (18.), T. Tůma (30.), R.Iliev (80.´)
Žluté karty: 1:2
Branky za Semice: M. Nousek (45.´), L.Zborník z 11 (90.´)

Sestava SK Lhenice

J.Dvořák
D.Trojan     L.Kopf      T.Tůma (K)      Dav.Kiš
M.Mahák        P.Prenner       J.Beran        Dom.Kiš
R.Iliev        R.Pořádek

Střídání: 73.´ ↑ J.Málek ↓ P.Prenner; 80.´ ↑ D.Kolář ↓ Dom.Kiš; 84.´ ↑ J.Mrkvička ↓ R.Iliev; 89.´ ↑ R.Sura ↓ R.Pořádek
Do hry připraveni: gólman P.Dušek, D.Lukač
Trenér: Ivo Čech        Vedoucí družstva: Pavel Boška

Lheničtí doposud plně bodovali ve všech čtyřech zápasech doma, ale na soupeřových hřištích uhráli pouze jednu plichtu (v Nové Vsi). Před zápasem s nováčkem a sousedem v tabulce (Lhenice páté, Semice šesté) došlo u týmu ke změně na trenérském postu. Převzal jej Lheničák, bývalý výborný hráč a zkušený trenér (naposledy divizního Jankova) Ivo Čech. V tomto utkání jeho noví svěřenci soupeři dvakrát utekli o dva góly, tomu se však podařilo také dvakrát snížit na rozdíl jedné branky, a to v obou koncích poločasů, když v tom druhém byl herně lepší, přesto Lheničtí zápas dovedli k těsnému vítězství…..
Ve vyrovnaném vstupu do utkání, za oboustranného vyčkávání a „testování“ soupeře bez vznikajících brankových příležitostí, to přeci jen byli hosté, co častěji byli v držení míče. Ti také jako první v 10.´, po rohovém kopu, Ilievem ohrozili branku, leč s nepřesným zakončením. Domácí hned po lhenickém zaváhání odpověděli více nebezpečněji, ale rovněž s neefektivní koncovkou.. Až 12.´ přinesla Ilievův kontr s přenecháním balónu nabíhajícímu Pořádkovi, co vypálil těsně vedle brankové konstrukce. Z následujícího dlouhého nákopu Semických vznikla ve lhenické šestnátce gólová možnost, kterou stačil Tůma odvrátit na roh. Běžela 18.´ a při útočné akci prostrčil Beran uličkou míč na Ilieva, ten jej zpětně nabil na šestnáctku Prennerovi, jehož následnou přesnou střelou k tyči šli Lheničtí do vedení (0:1). V pokračujícím hracím čase docházelo k oboustrannému ohrožování branek, jako té lhenické ve 21.´, kdy po centru a hlavičce skončil balón se štěstím v náručí gólmana Dvořáka a naopak ve 28.´ zase té semické, a to po standardce, kdy vypálený z Prennerovy kopačky skončil vedle tyče. Ve 30.´, po nakrátko rozehraném rohovém kopu a Beranově průniku do velkého vápna, Tůma již zamířil přesně a navýšil vedení svého týmu na 0:2. Za dvoukolového vedení nebyla jeho hra tak koncentrovaná a přesná, přesto po provedení rohového kopu domácími šli hosté v úniku do přečíslení, které zakončoval Iliev střelou, jež snad „olízla“ břevno. A přišlo semické varování. Nejprve ve 37.´, kdy dobře mířenou střelu stačil gólmam Dvořák vytěsnit a poté ve 39.´ i další s gólovými parametry, co skvěle vytáhl na roh. V samém konci poločasu (ve 45.´) již udeřilo. Rychlý semický atak byl zakončen Nouskovým gólem do šatny (1:2).
S jednobrankovým náskokem tak hosté vstupovali do druhého dějství, aby v 50.´ prováděli rohový kop, který domácí odhlavičkovali jen k Ilievovi, jenž z hranice velkého vápna branku přestřelil. Až poté se převážně hrálo od šestnáctky k šestnáctce, bez vytváření gólových šancí za „kontroly“ jednogólového náskoku hosty za zbytečného jejich řečnění. Až v 80.´ důrazným napadáním získali míč pro Dominika Kiše, co v šestnáctce našel Ilieva, který přesnou gólovou trefou znovu upravil jejich vedení na dvoubrankový rozdíl (1:3). Utkání již ukrajovalo 90!, když domácí se dlouhým nakopnutým balónem dostali do trestného území hostí, v němž stopér Kopf, ve snaze odvrátit hrozící nebezpečí, zahrál rukou. Následovala nařízená penalta za jejího bezpečného proměnění Zborníkem na 2:3.
Na případné zdramatizování závěru mače již Semickým nezbylo času, a tak Lheničtí dosáhli na první vítězství na soupeřově hřišti, které je spolu s postupem na třetí tabulkovou příčku atraktivní pozvánku na následující derby doma s Prachaticemi.

Hodnocení zápasu trenérem Ivo Čechem:
„Získali jsme krásné tři body s velmi těžkým soupeřem. Domácí mají kvalitní tým namixovaný ze zkušených hráčů a mladíků, vesměs prošlých píseckým fotbalem, což je na jejich fotbalovém projevu znát. Jsem u týmu první týden a některé hráče viděl až v pátek, takže jsme měli velmi málo prostoru nějaké věci, které bych chtěl v naší hře vidět, vyzkoušet a přenést do zápasu, ale začali jsme aktivně, dostali se v průběhu oboustranně kvalitního prvního poločasu do dvoubrankového vedení a hru víceméně kontrolovali. Až moc a úplně zbytečně jsme se ale věnovali řečnění, na tom musíme zapracovat, to nás vyvádí z koncentrace a možná i proto prakticky s hvizdem končícím poločas přišlo po ztrátě ve středu hřiště snížení na 1:2. Druhý poločas se domácí od 60. minuty začali více tlačit na naši polovinu, ale do větších šancí jsme je nepouštěli, navíc se nám povedlo opět odskočit na dvoubrankový rozdíl a vypadalo to na klidný závěr. Bohužel jsme v 89. minutě nesmyslně ve vápně zasmečovali, dovolili domácím snížit z penalty a zadělali na drama, které se ale nekonalo a my si to vítězství uhráli.“


Souboj rezerv jednoznačně pro domácí, lhenickou

OP – Prachaticka – 9. kolo                     hráno v neděli 7.10.

SK Lhenice „B“ – TJ Blaník Strunkovice „B“

6:2 (4:1)

Sudí: P. Sýkora
Branky za domácí: T. Balica 3 (35.´, 70.´, 78.), J. Mrkvička 2 (40´., 45´.), J. Prenner 1 (2.´)
Branky za hosty: P.Beneš (11.´) , D.Hnátek (81.´)

Sestava SK Lhenice „B“
L.Lamač
R.Sura       D.Lukač      J.Exner
P.Sládek
T.Balica      D.Kolář     J.Prenner     J.Pokorný
J.Mrkvička      J.Krotký

Dále do hry vstupovali: Vl. Burda, P.Lukšovský, S. Bečvář
Kouč: P.Prenner         Vedoucí družstva: J.Sura

Lhenický záložní tým, tentokráte na hřišti ve Ktiši, podal zatím nejlepší týmový výkon v této mistrovské sezóně, když především v prvním poločase strunkovické rezervisty jasně přehrával, vsítil čtyři branky (hosté pouze jednu), a to za neproměňování dalších gólových šancí (za nastřelení tyče, břevna), a také v něm rozhodl o konečném přesvědčivém vítězství (za poločasového stavu 4:1). V poločase druhém již domácí rezerva spíše kontrolovala tříbrankový náskok, přesto vstřelila další dvě branky za hosty neproměněné penalty, kterou L.Lamač v bráně vychytal, a dovedla zápas k zasloužené jednoznačné výhře.
Střelecky se prosadili hráči z kádru „A“ týmu – autor hattricku T.Balica a autor dvou branek J.Mrkvička.

Autor článku: Jan Bumba