Derby rezerv pro Lhenice

Z buchtářsko – peckářského derby rezerv brali všechny body peckáři

OP Prachaticka – 15.kolo                   hráno v sobotu 17.11.2018

1.FC Netolice „B“ – SK Lhenice „B“

2:4 (1:2)

Sudí: M.Harvalík
Žluté karty: 3:1
Branky za Lh.: Vl.Burda (16.´), T.Balica (30.´), J.Mrkvička (80.´), P.Prenner ml. (90.´)
Branky za Net.: F.Rokůsek (45.´), V.Vlášek (90.´)

Sestava SK Lhenice „B“:
P.Dušek
R.Sura         D.Lukač    J.Pokorný
J.Beran
D.Kolář       P.Prenner       J.Prenner (K)      T.Balica
Vl.Burda     J.Mrkvička

Dále do hry vstupovali: F.Jeníček, J.Grill, P.Starý
Kouč: P.Prenner st.        Vedoucí družstva: J.Sura

Okresní přebor Prachaticka, za šestnácti účastníků, měl na programu poslední podzimní 15.kolo a v něm na sebe narazily záložní týmy tradičních rivalů. Vzhledem k tomu, že A tým lhenického SK hraje v letošní mistrovské sezóně o soutěž výše (v I.A tř. ve sk.A) než „áčko“ netolického I.FC (v I.B tř.ve sk.A) utkávají se v ní v buchtářsko – peckářském a i peckářsko – buchtářském derby jen na úrovni rezerv v OP. A protože první týmy obou sousedních klubů měly již ve svých soutěžích o 14 účastnících mistrovský podzim odehraný, nabízela se možnost nasadit do tohoto utkání rezerv i několik hráčů z jejich kádrů A týmů, kterou také oboustranně využily….
Motivovaným Lhenickým tímto derby zápasem se vydařil vstup do jeho počátku a do půl hodiny hracího času si přesnými trefami Vl.Burdy (v 16.´) a T.Balici (ve 30.´) zaslouženě vytvořili dvougólový náskok (0:2), čímž získali na herním sebevědomí. Netolické přehrávali, a to především ve středu pole, vytvářeli si i brankové možnosti, které ale neproměňovali. Tím promarňovali možnost navýšit své vedení, aby to naopak byli domácí, kterým se v samém závěru poločasu (ve 45.´) podařilo z ojedinělé akce F.Rokůskem snížit na 1:2.

Obraz hry se ani ve druhém poločase nezměnil. Hostující tým měl nadále herně navrch za ohrožování branky domácích i v šancích s nepřesnou záměrnou a také za těsného stavu 1:2 dožadujícího se penalty, což stran sudího nebylo vyslyšeno. Až v 80.´ se mu podařilo J.Mrkvičkou znovu utéct o dva góly (na 1:3). Avšak jen nakrátko, neboť po dvou minutách (v 82.´) byl rozdíl opět jen jednobrankový, to když do lhenické sítě zavěsil balón V.Vlášek (2:3). K definitivnímu potvrzení plného bodového zisku lhenickým záložním týmem došlo až v 90.´ z trestného kopu přesnou Prennerovou střelou z 25 metrů (2:4). Lheničtí rezervisté se tak s mistrovským podzimem rozloučili zaslouženým vítězstvím a v derby k tomu.

Autor článku: Jan Bumba