Peckáři v přípravě na mistrovské jaro v I.A

SK Lhenice – SK Čtyři Dvory

4:1 (2:0)

Hráno na UMT na Hluboké v neděli, 10.února

Sled branek a jejich střelci: 1:0 – F.Funda, 2:0 – D.Trojan, 3:0 P.Bumba, 3:1 – A.Prokop, 4:1 – R.Pořádek
Vstupní přípravné utkání na mistrovské jaro mělo své průvodní typické znaky vycházející ještě z nerozehranosti, při níž oboustranně vázla především souhra v kombinaci, avšak již za patřičného nasazení a bojovnosti…
Utkaly se v něm týmy z I.A tříd – lhenický SK ze skupiny A (po podzimu na 5.místě) a čtyřdvorský SK ze skupiny B (po podzimu na 4.místě). Oba trenéři (Lhenic Ivo Čech, Čtyř Dvorů Martin Wolgemuth – bývalý hráč Dynama ČB) dali v zápase, ve fázi hledání optimální sestavy a rozestavení na hřišti, příležitost hráčům širšího kádru.

Jak Lheničtí do utkání nastoupili
Do prvního poločasu v rozestavení 4-5-1:

V Suchý
(na výpomoci – jinak gólman z rakouského Unionu Oberneukirchenu)
D.Lukač          T.Tůma        L.Kopf           Dom.Kiš
F.Funda                  J.Beran             M.Chromý              D.Trojan
J.Málek
R.Pořádek

Do druhého poločasu v rozestavení 3-5-2:

V.Suchý
R.Sura       T.Tůma       Dav.Kiš
F.Funda       P.Prenner      M.Chromý      J.Beran      P.Bumba
J.Pokorný        R.Pořádek

Dále do hry vstupovali: Vl.Burda, M.Mahák

Zápas byl svým celkovým průběhem poměrně vyrovnaný, v jeho úvodu měli o něco více ze hry Čtyřdvorští, poté Lheničtí, kteří toho využili, F.Fundou po rohovém kopu a D.Trojanem utekli o dvě branky (na 2:0), aby závěr poločasu byl vyrovnaný. V tom druhém, v němž došlo k početnému prostřídání, což se i částečně negativně odrazilo na plynulosti hry, zvýšili P.Bumbou na 3:0. Za tohoto stavu se Čtyřdvorským podařilo A.Prokopem snížit na 3:1, avšak poté lhenický tým opět R.Pořádkem upravil rozdíl na tříbrankový, na 4:1, a jak se posléze ukázalo, byl i konečným. Čtvrtým gólem Lheničtí pečetili zasloužené vítězství, když přeci jen ve více fázích hry měli herně navrch (ve 2.půli s několika šancemi i s Prennerem orazítkovanou tyčí) a co hlavně – byli střelecky produktivnější.

Autor čánku: Jan Bumba