Po velkém boji další prohra

Tak přesvědčivý konečný výsledek pro domácí nevystihuje celkový průběh utkání.
Bylo o něm rozhodnuto až v jeho závěru

I.A třída skupina A – 5.kolo                   hráno v neděli 18.9.2022

TJ Blaník Strunkovice – SK Lhenice
4:1 (1:1)

Sudí: L.Tomaň – R.Mráz, K.Handšuh
Branka za Lh.: J.Beran z 11 (34.´)
Branky za Strunkovice: P.Hovorka 2 (35.´, 80.´), F.Funda 2 (55.´, 90.´) – (hrával A třídu za Lhenice)
DFA: J.Šafránek
Žluté karty: 2:2 (F.Funda, P.Hovorka – P.Prenner, J.Beran)´),
Počet diváků: 110

SESTAVA SK LHENICE:
T.Plojhar
J.Beran    T.Tůma (K)   D.Jirkovský
J.Máčl    M.Fišer   M.Rosa  P.Prenner   D.Trojan
P.Vincik     M.Mahák

Střídání: 52.´ P.Prenner – J.Mrkvička; 61.´ P.Vincik – M.Janošťák; 85.´ J.Beran – Z.Jedlička; 90.´ M.Mahák – D.Šindelář
Do hry připraven: gólman D.Rapčan
Trenér: Ivo Čech                Vedoucí týmu: P.Boška

Ze soupisky Blaníku Strunkovice
A Kašpar – V.Páník, J.Nosek (82,´ S.Pravda), P.Beneš, P.Hovorka, R.Žurek, T.Koloušek, F.Funda, A.Kadlec, M.Dvořák, J.Brych – trenér: Václav Beneš

NAPSALI O UTKÁNÍ
Derby – Strunkovice versus Lhenice

Autor: Ladislav Beran – z webu fotbaunas.cz

Strunkovické po vysoké výhře čekalo další derby, tentokrát doma.
Již při příjezdu k stadiónu bylo zřejmé, že se hraje derby. Domácí hostili soupeře z nedalekých Lhenic a bylo to po dlouhé době. Oba soupeři se naposledy střetli ještě v I.B třídě před lety a pamětníci vzpomínali, že domácí dostali nařezáno….

Jenže to je vzpomínání a realita byla jiná. Domácí šli do zápasu z pozice lídra a hosté jako nováček. Jenže derby nemá favorita a to utkání plně potvrdilo. Strunkovičtí od začátku vsadili na útok, ale hosté byli velmi dobře připraveni. Nedali hráčům Strunkovic téměř žádnou šanci a jejich důsledná hra na technický domácí fotbal platil. Byl to hodně boj o střed hřiště, důraz obran vládl, ale hlavně se hrálo nahoru dolů. Ve 34. minutě domácí faulují ve vápně a hlavní rozhodčí Tomaň nařídil proti domácím pokutový kop, k míči se postavil Beran a ten si poradil. Hosté vedli, ale ne dlouho, hned po rozehrání se domácí rychle dostali po křídle zprava do přečíslení a Hovorka uklidil míč za záda Plojhara a bylo vyrovnáno. Tak to vydrželo i do konce poločasu.

Druhý poločas začal podobně jako první. Obrana převládala, ale domácí přece jen zahrozili a Funda posílá domácí do vedení. Hosté po brance byli v útlumu a hráli z hlubokého bloku, ze kterého se snažili vyrážet k brejkovému zakončení, ale to nevycházelo. Jak šel čas a plynula hra, hosté se herně vyrovnali a vytvářeli si i šance, ale ty nevyužili. Rozuzlení, a pro hosty kruté, přišlo v samotném závěru utkání. Nejdříve v 80. minutě Hovorka přidává třetí gól domácích a v úplném závěru dal vypít do dna kalich hořkosti opět Funda svým druhým gólem v zápase. Lheničtí sehráli s domácími herně vyrovnané utkání, které bylo kvalitní. Těšit je může, že dali favoritovi, i když to tak nevypadá, zabrat a Strunkovičtí byli nuceni sáhnout do hlubokého rezervoáru sil a též v koncovce byli lepší hostů. Kvalitní zápas skončil tedy jakoby jednoznačným skóre, ale kdo zápas viděl, musí konstatovat, že to byl boj.

Strunkovičtí vyhráli o tři branky, ale Lheničtí soupeře trápili až do konce
Vladimír Klíma – z webu Prachatickydenik.cz

V dalším okresním souboji fotbalové I.A třídy byli Strunkovičtí v souboji se Lhenicemi vysokým favoritem. Měli na kontě plný počet dvanácti bodů, naopak soupeř pouhý jeden. Přesto to byl pořádný boj.
„Vítězství se nerodilo vůbec lehce, o to více si jej cením. Soupeř se prezentoval dobrou organizací obrany, hlavně jejich důraz a bojovnost nám dělaly problémy. Nemohli jsme se prosadit v útočné fázi. Ke všemu jsme ještě prohrávali. Jsem rád, že se kluci nevzdali a nakonec zápas otočili. Trochu je mi líto diváků, přáli si vidět z naší strany povedenější utkání, ale musím uznat, že jsme tentokrát měli proti sobě naprosto vyrovnaného protivníka,“ komentoval duel strunkovický trenér Václav Beneš.

„Přestože výsledek tak úplně nevypadá, sehráli jsme s favoritem soutěže poměrně povedené utkání. Vyrovnali jsme se domácím téměř ve všech herních činnostech a myslím, že jsme byli na jejich styl hry dobře připraveni. Bohužel víceméně rozhodlo to, že jsme neubránili standardní situace a domácí nás spíše přetlačili, než přehráli. Měli větší tlak do vápna, ale šancí moc nebylo, z toho mála, co si dokázali vytvořit, byli velmi efektivní v zakončení, zlobil nás hlavně Koloušek. Jinak jsem čekal, že Strunkovičtí budou chtít hrát více fotbal, to ale v tomto zápase neukázali. Já tak kluky spíše pochválím, výsledek je pro nás krutý, i když ne vše bylo od nás dobře,“ dodal k duelu lhenický lodivod Ivo Čech.