První jarní prohra „A“ týmu. Rezerva si zastřílela.

Volyňští přerušili lhenickou vítěznou šňůru jarních zápasů

I.B třída sk.B – 19.kolo                         hráno v sobotu 28.4.2018

SK Lhenice „A“ – Slavoj Volyně

2:3 (1:2)

Sudí: L.Zabilka – V.Slepička, F.Zloch
Branky za SKL „A“: T.Balica (17.´), D.Trojan (71.´)
Branky za Volyni: R.Prihara (19.´), P.Tokár (29.´), P.Temňák (81.´)

Sestava SK Lhenice:
J.Dvořák
R.Sura          L.Kopf        D.Trojan
T.Balica      P.Prenner      T.Tůma (K)     J.Beran     M.Mahák
R.Iliev          J.Mrkvička

Střídání: 64.´ ↑ Vl.Burda ↓ J.Mrkvička, 73.´ ↑ J.Exner ↓ P.Prenner

Dále do hry připraveni: gólman R.Suchý a P.Starý.

Z kádru pro mistrovské jaro chyběli: dlouhodoběji pro zranění R.Pořádek, z rodinných důvodů bratři Kišovi, pro zranění D.Kolář.

Trenér: Václav Mareš; vedoucí družstva: Pavel Boška

Lheničtí doma na krásném trávníku a za krásného počasí po čtyřech vítězných zápasech, z toho po třech v řadě venku, poprvé na jaře padli a očekávání tentokrát nenaplnili. Sice byli častěji v držení míče, kombinační hrou se snažili přehrávat soupeře, ale ten jim při tom uděloval lekci z fotbalové účelnosti a jednoduchosti. Vycházel ze zajištěné defenzivy, vyčkávaje rychlých brejků, kterými dokázal rozhozenou či otevřenou lhenickou obranu účinně trestat. Domácí šli sice do vedení (1:0), to ale brzy ztratili (1:1), poté o branku prohrávali (1:2), následně i při neproměňování gólových šancí vyrovnali (na 2:2), ale tu další obdrženou, co rozhodla o jejich prohře (2:3), tu již „neodmazali“…
Byli to domácí, Lheničtí, co jako první ohrozili volyňskou branku nepřesnou koncovkou Mrkvičky z úniku. Hosté odpověděli v 11.´ předloženým míčem zprava, který prolétl po hranici malého vápna, naštěstí pro domácí akci dohrávajícími Volyňskými nezasaženě. Ve 14.´ vypálil Mahák zpoza šestnáctky na hostujícího gólmana, ten jeho „dělovku“ stačil vyrazit na roh. V 17.´ rozehrál Iliev rohový kop, balón se dostal opět k Mahákovi, aby jím vystřelený znovu Mráz jen vyrazil, tentokrát k Balicovi, který ho pohotově uklidil do sítě (1:0). Lheničtí se ujali vedení, avšak jen nakrátko, neboť již v 19.´, po zaváhání jejich obrany, Volyňští Priharem srovnali na 1:1. Po dlouhém výkopu domácího gólmana Dvořáka se ve 25.´ do šance před Mráze dostal Iliev, ale střelecky na něho nevyzrál. Naopak to ve 29.´byl hostující tým, jenž zase „díky“ lhenické otevřené obraně šel z Tokárova brejku poprvé v zápase do vedení (1:2). Ve 41.´ domácí konečně zamkli soupeře v jeho šestnáctce, avšak střelecké koncovky Ilieva a Tůmy se gólově neujaly, a tak Volyňští šli do poločasové otáčky s jednobrankovým náskokem.
Hned v úvodu poločasu druhého podpoření hosté dosaženou rozdílovou brankou nebezpečně zahrozili, stejně tak, jako i ve 49.´ domácí Mrkvičkou, ale gólmani na obou stranách vzniknuvší možnosti svými zákroky zlikvidovali. Gólovou „tutovku“ si Lheničtí vytvořili v 55.´, kdy po Tůmově vybídnutí Prennera k naběhnutí za obranu a následném jeho nastřelení tyče se odražený míč dostal k neobsazenému Ilievovi, který zblízka netrefil vzývající branku, čímž předvedl, co se také dá neproměnit. V 69.´bylo stran Lhenických opět velice blízko ke „zplichtění“ průběžného stavu při Mahákově velice vydařené střele k tyči a ještě bravurnějším jejím vytěsněním gólmanem Mrázem. Až v 71.´ se Lhenickým konečně podařilo vsítit vyrovnávací branku, když po rozehrané standardce pronikl do šestnáctky Trojan a přesnou trefou srovnal na 2:2. V 77.´ mohl strhnout vedení pro Lhenické Iliev, ale strážce branky Slavoje Mráz byl proti, jako i následně při volyňské obdobné možnosti při dalekonosné střele zase strážce té lhenické Dvořák. O výsledku tohoto mače rozhodla 81.´, v níž domácí Lheničtí nechali opět otevřená „zadní vrátka“ dokořán a Temňák, jak jinak, v samostatném úniku upravil na 2:3. Marná byla závěrečná lhenická snaha napodruhé zlikvidovat soupeřův jednobrankový náskok, a tak všechny body ze Lhenic si odvezli Volyňští.

Hodnocení utkání lhenickým trenérem Václavem Marešem:
„Neodehráli jsme zrovna povedené utkání, přesto si myslím, že šancí jsme na vítězství měli dost. Volyně měla tři brejky, které dokázala proměnit. S takovým to mužstvem bychom měli doma vyhrávat, i když se nedaří. Doufám, že jsme si z tohoto zápasu vzali ponaučení a v příštím kole ve Stachách vyhrajeme a odvezeme si všechny body.“

Fotogalerie z utkání:

Autor fotek: Jan Klein

 


Rezerva fotbalovému sousedovi gólově nadělovala

OP Prachaticka – 19.kolo                   hráno v neděli 29.4.2018

SK Ktiš/ Lh.B – TJ Zbytiny

10:1 (6:1)

Sudí: V.Heinzl
Branky za SKL „B“: T.Balica 3 (14.´, 37.´, 78.´), Vl.Burda 2 (19.´, 35.´), J.Beran 1 (3.´), J.Mrkvička 1 (12.´), R.Sura 1 (51.´), Mich.Sedlák 1 (71.´), R.Suchý 1 z 11 (90.´)
Branka za Zbytiny: P.Lebeda 1 (16.´)

Sestava SK Ktiš/Lh.B:

R.Suchý (K)
J.Exner          D.Lukač          F.Jeníček
R.Houška
J.Pokorný         Vl.Burda          J.Beran           T.Balica
J.Mrkvička             P.Starý

Dále do hry vstupovali: R.Sura, Mich.Sedlák
Kouč: P.Prenner st., vedoucí družstva: J.Sura

Rezerva v tomto utkání využila doma možnost startu hráčů z kádru A týmu, neboť ten již měl nevydařený zápas s Volyní odehraný. Od samého počátku to byla stran domácích jednoznačná záležitost. Šest nastřílených prvopoločasových branek do zbytinské sítě a další čtyři v poločase druhém, v němž již rezervisté přeci jen v nasazení „ubrali“, o tom svědčí. I přes deset gólových tref ještě řada brankových příležitostí zůstala jimi nevyužita. Střelecky se prosadil především Tomáš Balica, autor hattricku.

Autor článku: Jan Bumba