První uhraný bod na venkovním hřišti

Vyrovnaný souboj nováčků skončil bezbrankově smírně

I.A třída sk.A – 5.kolo                  hráno v sobotu 8.9.2018

TJ Nová Ves u ČB – SK Lhenice

0:0

Sudí: M.Náprava – R.Valeš, R.Cigáň
Žluté karty: 4:4

SESTAVA SK LHENICE
P.Dušek
D.Trojan         Dav.Kiš            R.Sura
T.Tůma (K)
T.Balica      J.Málek         P.Prenner      M.Mahák
R.Iliev        R.Pořádek

Střídání: 90.´ ↑ D.Lukač ↓ R.Iliev
Do hry připraveni: gólman P.Boška, D.Kolář – do hry nezasáhli
Absence: gólman J.Dvořák (pracovně vytížen), J.Beran, L.Kopf a Dom.Kiš (pro zranění)
Trenér: V.Mareš           Vedoucí družstva: P.Boška

Sestava Nové Vsi: M. Bartizal – J. Jiránek, T. Novák, D. Pech (72. A. Prokop), F. Vávra (84. J. Beneš), R. Procházka (86. T. Srbený) , V. Neumann ml. (46. B. Češka), J. Kohout (64.A. Trejbal), E. Janeček, Z. Holý, P. Boháč

Ve čtvrtém utkání mistrovské sezóny v I.A na sebe narazili nováčci, hrající ještě loni I.B třídu, a vstoupili do ní bez respektu. Novovesští na vítězné vlně, když ve třech úvodních zápasech plně bodovali a až v tomto čtvrtém na plný bodový zisk plichtou nedosáhli. Lheničtí zase po dvou výhrách doma a jedné prohře venku získali tentokrát na soupeřově hřišti první bod a je proto pro ně cennější, než pro domácí. V jejich vzájemném poměření, ve svižném tempu a v nasazení, vznikaly oboustranně brankové příležitosti povětšinou ze standardek a centrovaných míčů před branku, avšak bez gólového využití…
Již ve druhé minutě utkání Lheničtí rozehráli rohový kop a z něho Mahákova hlavička skončila těsně nad břevnem. Hned v 5.´ se Pořádkem prosadili znovu, jeho střelecká záměrná ale rovněž nesměřovala přesně „do černého“. Následně to v 8.´ byli domácí, kteří po rohovém kopu orazítkovali tyč, aby v 15.´ z jejich akce další hrozící nebezpečí odvrátil až včasným výběhem a zásahem gólman Dušek a hned na to (v 17.´) zahodili „gólovou tutovku“, kterou hosté se štěstím přežili. Ve 22.´ zase na druhé straně Mahák vybojoval míč, „uličkou“ vyslal Pořádka, jehož únik na novoveskou branku v poslední chvíli zablokoval jeden z beků a ve 32.´, po rohovém kopu, byla domácí již odkrytá branka v akutním nebezpečí znovu, kdy Iliev sám před ní zblízka nezasáhl centrovaný balón přesně. Ani následná lhenická útočná snaha, založená nahrávačem Málkem a pokračující zakončovateli Ilievem a Pořádkem, pozorného domácího gólmana Bartizala gólově neohrozila. Blížil se závěr prvního poločasu (40.´), Novovesští měli výhodu další standardky, když při jejím provedení gólman Dušek podběhl míč, kdy nakonec přeci jen obránci odvrácený zapříčinil „jen“ další rohový kop pro domácí. A tak se do druhého poločasu vstupovalo za bezbrankového stavu.
V něm hned v jeho počátku to byli domácí, co po centru velice nebezpečně zahrozili Duškově brance, Lhenickým se ji i tentokrát podařilo uchránit. V 53.´ odpověděl hostující tým Ilievem nacentrovaným míčem Mahákovi, který jej ve výhodném postavení před Bartizalem netrefil naplno a možnost ke skórování tak nevyužil. V 63.´, po autovém vhazování Novoveskými, následně jimi vypálená střela z otočky jen o kousek minula cíl, aby byla předzvěstí přeci jen získané převahy domácími. Lheničtí z pozorné obrany útočnými výpady kontrovali, povětšinou nedotaženými. Žádnému z aktérů mače se nepodařilo dopravit míč do soupeřovy sítě, a tak se jejich týmy rozešly zaslouženě smírně s dělbou bodů.

Hodnocení utkání trenérem Václavem Marešem:
„Nová Ves u ČB – Lhenice 0:0. „Remizový zápas, s bodem jsme spokojeni. Při proměnění některé vyložené šance jsme mohli pomýšlet i na výhru, ale musíme být při zemi. Od začátku jsme byli domácím rovnocenným soupeřem, výborně zahrála obrana, celkově to byl zodpovědný výkon. Do branky šel tentokrát místo Dvořáka Dušek a zachytal dobře. Před zápasem se zranil Beran, ale se změnami jsme se dokázali vyrovnat. Bod ze hřiště soupeře klukům ještě posílí sebevědomí.“

fotogalerie z utkání na facebooku zde.

Autor fotek: Jan Škrle

 

 


 

V gólové přetahované nakonec zůstaly všechny body doma

OP – Prachaticka – 5.kolo                   hráno v neděli 9.9.2018

SK Lhenice „B“ – TJ Tatran Volary

3:2 (1:1)

Sudí: J.Trněný

Branky za Lh.: J.Mrkvička 2 (8.´, 64.´), R.Iliev (79.´)
Branky za Volary: V.Svěchota (38.´), Sedlák (72.´)

SESTAVA SK LHENICE „B“
P.Dušek
K.Muška (K)         D.Lukač             L.Lamač
R.Houška
J.Pokorný         Vl.Burda           D.Kolář       J.Exner
R.Iliev           J.Mrkvička
Dále do hry vstupovali: S.Bečvář, T.Balica, J.Prenner, P.Lukšovský, P.Šíma
Kouč: P.Prenner st.

Po dvou prohrách v řadě dosáhl záložní tým na vítězství doma v zápase, v němž třikrát vsítil rozdílový gól, když soupeři se podařilo dvakrát jej „smazat“, napotřetí již nikoliv.
Domácí byli sice častěji na míči, ale těžko se prosazovali proti důsledné obraně soupeře, které to občas usnadňovali nepřesnými finálními přihrávkami před branku a někdy i nepřesnou střeleckou koncovkou, když jejich útočné snahy byly navíc několikrát zastaveny spornými „ofsajdy“, za soupeřovy agresivní hry v pohybu a s nebezpečnými útočnými výpady. Lheničtí se v 9.´ ujali Mrkvičkou vedení, ale Volařští ve 38.´ Svěchotou srovnali z přísně nařízeného trestného kopu na 1:1 a za tohoto stavu se šlo do poločasové otáčky.
V poločase druhém to byl znovu Mrkvička, co v 64.´, po přesném předložení míče zprava před branku Ilievem, poslal znovu svůj tým do vedení, avšak Volařští v 72.´ Sedlákem opět vyrovnali skóre na 2:2. O lhenickém těsném vítězství rozhodl v 79.´ z úniku Iliev, když hostující tým napotřetí již nedokázal gólově „odpovědět“.

Autor článku: Jan Bumba

fotogalerie z utkání:

Autor fotek: Honza Klein