Skalp účastníka krajského přeboru

Zvolená taktika, umocněna disciplinovaností, bojovností a nasazením, vedla k překvapivé, ale zasloužené výhře nad účastníkem krajského přeboru

Hráno v úterý 9.8.2022                      od 18:00 hod.

SK Lhenice (I.A tř.sk.A) – SK Jankov (KP)

2:0 (1:0)

– přípravné utkání –
Sudí: M.Šupík – M.Pánek, J.Brych
Žlutá karta: 0:1 (Kollár)
Počet diváků: 60
Branky za Lh.: P.Vincik 2 (3.´, 74.´)

SESTAVY:

SK Lhenice: Plojhar – Kiš Dom., Muška, Pilát, Jedlička – Jirkovský D., Rosa, Prenner
P., Mrkvička – Vincik, Máčl
střídali: Dvořák, Mahák, Fišer, Šindelář – trenér Ivo Čech

SK Jankov: Melicher – Jirkovský V., Fajtl, Tůma, Řehoř – Hanzlík – Kočer, Kollár,
Hüttner, Mizera – Borovka
střídali: Bláha, Vokurka, Berger – trenér Petr Kadlec

Ze statistiky utkání:
Střely na branku: 7:3; střely mimo: 5:9; rohy: 4:10, penalty: 0:1 – neproměněna Hüttnerem

Přípravný zápas pohledem Jankovských (Autor: Petr Maxa – SK Jankov)
Odchody zdecimovaný výběr trenéra Petra Kadlece bude muset svou novou tvář teprve najít. Ve Lhenicích se prezentoval neefektivní hrou a když už si nějakou tu šanci vytvořil, trestuhodně jí zazdil, včetně neproměněné penalty. Výsledkem toho je rozpačitá prohra 2:0 se staronovým účastníkem I.A třídy.

Domácí Lhenice dokázaly využít hned první okénko v hostující obraně. Ve 3. minutě po kombinaci středem hřiště vysunul Prenner mezi stopery Petra Vincika a ten kolem nohy gólmana Melichera rozveselil přítomné obecenstvo za Sokolovnou – 1:0. Vzápětí měl na druhé straně vyrovnání na kopačce Kočer. Řehoř ho našel přesným pasem, avšak své zakončení nedokázal vměstnat mezi tři tyče. V 9. minutě se pokusil Plojhara v domácí brance překonat z přímého kopu Hanzlík, jenže míč se pouze otřel o břevno. Že nebudou chtít Lheničtí jen bránit demonstroval v 11. minutě Prenner průnikem na levé straně a následnou nebezpečnou střelou. Jankov držel míč na svých kopačkách, ovšem v prostorech, ze kterých žádné nebezpečí pro domácí tým nehrozilo. A tak to byli “Peckáři”, kdo v rozmezí od 29. do 33. minuty třikrát zaměstnali Melichera v hostující brance. Ve všech případech si nový mladý gólman Jankova úspěšně poradil. Až v závěru poločasu si vytvořil zajímavé příležitosti také Jankov. Nejprve po spolupráci s Kollárem pálil tvrdě Řehoř, jenže Plojhar jeho střelu vyrazil. A ve 40. minutě po jednom z mnoha průniků Mizery na levé straně měl gól na noze Hanzlík, bohužel pro hosty míč ideálně netrefil a srovnáno tak nebylo.
Druhé dějství začalo dominancí Jankovských na míči, které vyústilo v 54. minutě krásnou Tůmovo kolmicí na Bláhu, jehož v pokutovém území fauloval Šindelář a pískala se penalta. Hüttnerovu střelu ze značky bílého puntíku Dvořák vystihl a zneškodnil. Tím začal postupně tlak Jankova opadat. Stereotypní hra bez nápadu nikam nevedla a tak Lhenice mohly samy začít vystrkovat růžky. Po rohu Prennera se neprosadil hlavičkující Fišer a v 70. minutě po standardní situaci trefil Vincik tyč. Petr Vincik se podruhé v utkání přeci jen dočkal, když v 74. minutě zakončil akci svých spoluhráčů na pravé straně – 2:0. V závěru se v dobré šanci netrefil Mahák, na straně druhé zase Hanzlíkovu dělovku vyrazil Dvořák na rohový kop. Exjankovský trenér Ivo Čech si tak v přípravě připsal cenný skalp svého bývalého mužstva. Závěrečné minuty v hostujícím dresu absolvoval po roční rekonvalescenci Vojta Bürger, což je pro všechny jankovské příznivce určitě dobrá zpráva!