Turnaj starých gard v Pěčnově

V neděli 20.6. uspořádali pěčnovští fotbaloví pořadatelé ve spolupráci se lhenickými kolegy již tradiční vzpomínkovou akci na svého spoluhráče a kamaráda Jirku Zoubka st.

 

Prachatický deník 22.6. – Vladimír Klíma

Bohužel, tentokrát bylo jindy zajímavé fotbalové klání pro fotbalisty dříve narozené dosti znehodnoceno a to nejen díky předcházející dlouhé koronavirové odmlce. V týdnu před turnajem se z důvodu nedostatku hráčů omluvil z účasti vítěz posledních dvou ročníků turnaje vimperský Šumavan a v neděli před zahájením akce pak čekala marně na své kamarády i hrstka domácích hráčů!!!

Pro jediné dva celky, jež se dostavily v plné síle, pro prachatický Tatran a lhenický SK bylo nasnadě, že si to v souboji o pěkný pohár pro vítěze rozdají mezi sebou.

Prvním vážnějším momentem „finálového“ duelu na 2×35 minut byla pěkná střela nad Břicháčkovu šibenici po standardce v podání Karla Mušky ve 12. min. Odpovědět mohli i Tatraňáci, když ve 26. min. nacentroval na zadní tyč Boškovy branky M. Vorlíček, avšak Zd. Kučerovi chybělo k zakončení pár centimetrů. Většinu prvního dějství měli mírně navrch evidentně věkově mladší hráči Lhenic, avšak svou převahu se jim dlouho nedařilo vyjádřit střelecky. To se mohlo podařit L. Bauerovi, ale ten z hranice vápna o kousek přestřelil. Střeleckou sterilitu soupeře pak mohl potrestat Tatran, když si svou slabší chvilku vybral lhenický gólman Boška, ale Vorlíčkův lob přes něho o pár centimetrů minul i levou tyč odkryté branky. Rozdílový gól na konci první půle Lhenice přece vstřelily. Když běžela její poslední minuta, přebral špílmachr Lhenic J. Růžička přesný pas před soupeřovou šestnáctkou a pak již jej ve skórování nezastavili oba beci ani brankář Břicháček.

Brzy po obrátce přinesla hra několik zajímavých brankových momentek. Již v první minutě řádně vystrašil ochránce lhenické svatyně V. Šána, avšak i na druhé straně mohli střílet „do černého“ Krotký či P. Prenner, ale ani jeden výši skóre neposunul. Prachatice měly za velkého vedra více hráčů na střídání, což mohlo nahrávat faktu, že postupně přebíraly otěže hry. Zaslouženého srovnání stavu se Tatran dočkal v 50. min., když si prudký centr, před lhenickou branku agilního Zd. Kučery srazil do vlastní sítě stoper L. Kopf. Pak sice mohl strhnout vedení zpátky na lhenickou stranu P. Pořádek, ale nestalo se. Hráči zpod Libína zvyšovali obrátky a do vedení je mohl poslat B. Pravda. Ačkoliv běžel sám na vyběhnuvšího gólmana soupeře, jeho lob zívající bránu těsně minul. O chvíli později však již byla útočná snaha Tatranu odměněna. Po nájezdu důrazného Vorlíčka si nerozuměli stoper Kopf se svým gólmanem a tak prachatický útočník poměrně pohodlně skóroval.

Společné foto účastenských týmů turnaje starých gard v Pěčnově– lhenického SK a prachatického Tatranu.

Foto: Jan Klein