Generálka na mistrovské jaro

Po dobrém výkonu ve druhé půli zaslouženě uhraná plichta

SK Čtyři Dvory (I.A tř.sk.B) – SK Lhenice (I.B tř.sk.B)

1:1 (1:0)

Hráno na hřišti ve Čtyřech Dvorech v sobotu 19.3. od 15.00 hod.

Branky: za Lh. – Mrkvička 68.´ za Čt.Dvory – Dubský 13.´

Sestava SK Lhenice
Dvořák
J.Prenner    Jirkovský    Tůma    Jedlička
Máčl       Beran          Rosa     Trojan
P.Prenner
M.Mahák

Dále v 2.poločase do hry vstoupili: Dom.Kiš, Fišer, Mrkvička, Vincik, D.Šindelář – připraven gólman P.Šindelář
Trenér: Ivo Čech             Vedoucí týmu: Pavel Boška

Sestava SK Čtyři Dvory:
Hučík – Pavlík, Pecha, Král, Hejna – Komberec, Houška, Řepa, Janeček – Dubský, Hofmann
Dále do hry : Zvánovec

V poslední prověrce před vstupem do jarních bojů poměřily připravenost domácí čtyřdvorský SK (po podzimu v A třídě sk.B na 2.místě) a lhenický SK (po podzimu v B třídě sk.B na 1.místě), když již o příštím víkendu čeká doma „Čtyrák“ první jarní „mistrák“ se Slávií ČB, na peckáře pak venku strakonický Junior B.
V prvním poločase tohoto mače měli více ze hry domácí, kteří s respektem hrající hosty přehrávali, prakticky do žádných gólových šancí je nepouštěli, naopak několik takových si vytvořili, aby z jedné proměněné se ujali vedení (1:0), když jeho navýšení, při dvou dalších vyložených, zabránil skvělými zákroky lhenický gólman Dvořák.
Ve druhé půli se „karta ve hře“ počala obracet, neboť byli to Lheničtí, co získávali herně navrch i s vytvářením si brankových možností, aby rovněž i oni pouze jednu z nich proměnili ve vyrovnávající gól (1:1). A tak zápas rozdílných poločasů, asi spravedlivě, skončil smírným výsledkem.

Nejpodstatnější momenty utkání
1.poločas:
16.´- 1:0 – hned z první velké gólové šance šli domácí do vedení, když lhenickou síť přesnou trefou rozvlnil Dubský.
K dalšímu navýšení jejich vedení z následných gólových možností nedošlo, neboť při dvou „loženkách“ byl gólman Dvořák proti a svůj tým podržel. Hosté si za první půli žádnou takovou brankovou možnost, co by stála za zaznamenání, nevytvořili.

2.poločas:
Lhenický tým do 2.půle přistoupil ke změnám v sestavě a k rozestavení hráčů v ní – do stoperské dvojice k Tůmovi přešel J.Prenner a jeho místo na kraji obrany zaujal střídající Dom.Kiš za postupného prostřídání dalších čtyř hráčů – Fišera, Mrkvičky, Vincika a D.Šindeláře. Nastalé změny, především k ofenzivnímu naladění týmu, prospěly.
47.´- hned v úvodu druhé půle lhenická šance – Trojan naservíroval míč do šestnáctky na Maháka, od něho se dostal k P.Prennerovi, ale jeho zakončení na „dlouhou nohu“ kýžený vyrovnávací gól nepřineslo.
60.´- další velká možnost hostujícího týmu – po pohotovém autovém vhazování Rosa v úniku sám na gólmana, ovšem střelou v koncovce trefil „jen“ strážce domácí branky.
68.´- 1:1 – Rosa centrovaným balónem našel před gólmanem Hučíkem Mrkvičku, který přesnou trefou hlavou srovnal na 1:1.
76.´- tentokráte po centru Dom.Kiše do prostoru před branku vzniknuvší možnost pro Lhenické jít do vedení, avšak bránící Čtyřdvorští stačili dvě hned po sobě jdoucí střely zblokovat a nakonec odvrátit na roh.

Autor článku: Jan Bumba