Neproměněné šance rozhodly o prohře

Premiéra mistrovského jara
Herně lepší Lheničtí doplatili na neproměnění plejády gólových šancí

I.B třída sk.B – 14.kolo        hráno v sobotu 26.3. od 10.15 hod.

FK Junior Strakonice „B“ – SK Lhenice

1:0 (1:0)

Sudí – P.Hladík – V.Vejčík, K.Hoch
Branka: J.Máška (13.´)
Žluté karty: 2:1 počet diváků: 50

Sestava SK Lhenice
Dvořák
Jedlička    Tůma (K)    Dav.Kiš    Trojan
Máčl        Beran        Rosa      Fišer
P.Prenner
Mahák

Střídání: 46.´ ↑ Jirkovský ↓ Jedlička; 71.´ ↑  Mrkvička ↓ Máčl
Do hry připraveni: gólman P.Šindelář – Dom.Kiš, Vincik, D.Šindelář
Trenér: Ivo Čech             Vedoucí týmu: Pavel Boška

Ze soupisky Junioru Strakonice „B“:
Fiřt – Boukalík, Čapek, Linhart, Zelenka, Máška, Ševčík, Novák, Petráň (87.´ Rojík), Peroutka, Míčka (84.´ Baloušek)

Lídr soutěže, tým lhenického SK, druhou nejtěsnější prohrou v tomto zápase v letošní sezóně (tou první podzimní s Tatranem PT-C rovněž s výsledkem 1:0) teprve podruhé plně bodově tratil. Ač soupeře přehrával, především v druhé půli, vstřelit branku z řady gólových možností tentokrát nedokázal, jak je, mimo jiné, uvedeno v nestranném líčení průběhu tohoto utkání v reportu „Jižní Čechy Teď“ (z 26.3. otištěném níže) redaktorem M.Vrátným:
Fotbalové béčko Junioru na úvod jara porazilo vedoucí Lhenice
Nejcennější skalp hned na úvod jarní části I. B třídy skupiny B si připsali fotbalisté Junioru Strakonice B. V sobotu 26. března dopoledne na svém hřišti coby třetí tým tabulky udolali vedoucí Lhenice 1:0 (1:0). Soupeři tak připravili druhou porážku v sezoně a dotáhli se na něj na tři body. Jediný gól utkání vstřelil hned ve 13. minutě útočník Jiří Máška po skrumáži před hostující brankou. Jinak byli Lheničtí lepší a především ve druhém poločase si vytvořili dlouhodobý tlak. Dostali se i do řady gólových příležitostí, jenže v koncovce zklamali – buď je vychytal strakonický gólman Martin Fiřt, mířili vedle nebo je zastavil ofsajd. Duelu by spíše slušela remíza, hosté potvrdili pozici lídra po herní i fyzické stránce. Domácí trenér Luděk Cimrhanzl st. přiznal, že tři body byly šťastné.

Hodnocení zápasu lhenickým trenérem Ivo Čechem
Zápas na Junioru se nám výsledkově nepovedl, ale myslím, že jsme neodvedli špatný výkon a máme na co navazovat. Pokud se podobným způsobem budeme prezentovat, věřím, že i výsledky přijdou. Domácí začali lépe, vytvořili si dvě ošemetné situace a jednu z nich na začátku utkání proměnili Máškou ve vedoucí branku. Od 20. minuty jsme hru vyrovnali a byli lepším týmem, do konce poločasu si vytvořili dvě možnosti, kdy jsme mohli srovnat i skóre, ale bohužel. Druhá půle byla již zcela v naší režii, hrálo se převážně na polovině domácích, ale v pokutovém území, kde se zápasy rozhodují, jsme neukázali potřebnou kvalitu, což je škoda, protože brankáře jsme třikrát vyloženě trefili a domácí to až do konce zápasu víceméně odkopali. Nutno přiznat, že jednu gólovou příležitost po naší hrubce také měli. Nedá se nic dělat, přesvědčili jsme se, že ani celkem slušný výkon k bodům vést nemusí. Je třeba se poučit, že i taková zdánlivě drobná nedůslednost zápas může rozhodnout, nic nepodcenit a poctivě se připravit na další utkání.