První domácí prohra

Lhenická fotbalová pevnost poprvé padla až v domácí podzimní derniéře

I.A třída sk.A – 13.kolo        hráno v sobotu 3.11.2018

SK Lhenice – FK Junior Strakonice

0:2 (0:1)

Sudí: M.Vítek – L.Formánek, P.Řehoř
Branky za St.: J.Ouška (6.´), L.Němeček (61.´))
Žluté karty: 5:2

Sestava SK Lhenice:
J.Dvořák
Dom. Kiš    T.Tůma (K)    L.Kopf    Dav. Kiš
T.Balica           J.Beran        J.Málek         M.Mahák
R.Iliev        R.Pořádek

Střídání: 62.´ ↑ J.Mrkvička ↓ R.Iliev; 64.´ ↑ P.Prenner ↓ J.Málek; 64.´ ↑ D.Lukač ↓ L.Kopf; 78.´ ↑ D.Trojan ↓ M.Mahák
Dále do hry připraveni: gólman P.Boška, Vl.Burda
Trenér: Ivo Čech           Vedoucí družstva: P.Boška

Lheničtí v domácí rozlučce s mistrovským podzimem, za pravého dušičkového počasí, poprvé na svém hřišti prohráli a také poprvé nevstřelili branku. V utkání se sousedem z popředí tabulky se proti soustředěné jeho obraně s výškovou převahou hůře prosazovali. Ta jim s přehledem sbírala vysoké míče, nepouštěla je do rychlých kontrů. V oboustranně bojovném a vcelku vyrovnaném zápase, v němž vyložené brankové příležitosti vznikaly skromněji, byl hostující tým gólově produktivnější na rozdíl od domácího, celkově lépe zvládl toto utkání a dovedl jej i k vítězství…
Strakoničtí zaskočili Lhenické ofenzivním vstupem do zápasu, který také zúročili ve vedoucí branku. Zahrozili již ve 2.´, kdy střelecký Kostkův úder po rohovém kopu stačil stopér Kopf hlavou odvrátit. V 6.´, po opětném rohovém kopu, následoval střelecký úder další, který gólman Dvořák „vyškrábl“ opět na roh, z něhož dotřetice již gólově udeřilo. Ze závaru před brankou zamířil přesně Ouška a poslal svůj tým do vedení (0:1). V dalším hracím čase domácí vyrovnali hru, jejichž útočná snaha však povětšinou končila u hranice šestnáctky, kde se rozbíjela o pevný obranný val. Až v 17.´, při rozehrané standardce, se do gólové šance dostal Balica, ale v rozhodujícím momentu trefil balón nepřesně. Ve 29.´znovu Balica vyslal Pořádka, který naservíroval balón Ilievovi, jemuž snad jen krůček chyběl k tomu, aby jej poslal do sítě. Ve 30.´, po Mahákově faulu, provedli Strakoničtí trestný kop, co jen se štěstím nezapadl mezi tyče. Ve 38.´Lheničtí odpověděli útočnou akcí ve třech na dva se zakončovatelem Pořádkem, jehož střelu obrana odvrátila na rohový kop. Po jeho provedení ze skrumáže před gólmanem Reiserem nejprve Pořádek a poté i Tůma nebezpečně vypálili, gólově se ale jejich střely neujaly. V samém závěru poločasu se zprava uvolnil lhenický Balica, projektil z jeho kopačky minul cíl, a tak hosté vstupovali do druhého dějství s jednogólovým náskokem.
V jeho úvodu byla viditelná snaha stran domácího týmu po jeho smazání, ovšem bez žádoucího efektu. Naopak to byli hráči „Junioru“, co v 56.´ pořádně „zatopili“ lhenické obraně. Stopér Kopf ale obětavě „rybičkou“ odvrátil míč hlavou do bezpečí. V 61.´ řečněním nesoustředění Lheničtí, za což sbírali i žluté karty, podruhé gólově inkasovali, a to po centru do velkého vápna, nedůrazném jeho odvrácení, zmocnění se odkopnutého balónu Němečkem za jeho razantního usměrnění do sítě (0:2). Strakoničtí si dvougólový náskok pozorně hlídali, přesto si domácí vypracovali příležitosti jej zkorigovat. V 63.´se po Mahákově prodloužení hlavou do jedné takové dostal Mrkvička, ale nepřesným zakončením ji nevyužil. V 67.´se po Tůmově „uličce“ v další ocitl Prenner, vyslal velice dobře mířenou střelu na gólmana Reisera, který ji skvěle vytěsnil, a v 77.´ Pořádek další s dobrými parametry, ta zase skončila beky zblokována. „Junior“ v závěru hrál to, co potřeboval. V 88.´ ojediněle individuálně pronikl jeho hráč Frček mezi obránce, u hranice šestnáctky byl zastaven nedovoleně, nařízený trestný kop ale jeho exekutor Šrámek poslal těsně vedle brankové konstrukce. I přes minutové prodloužení zůstával stav na ukazateli stále 0:2, a tak tým strakonického Junioru si na podzim jako jediný odvezl ze lhenického fotbalového stánku všechny body.

Hodnocení utkání trenérem Ivo Čechem:
„Odehráli jsme se Strakonicemi vyrovnané, bojovné utkání, kde to bylo o maličkostech. Utkání se většinou rozhodují v pokutových územích a tam byl soupeř důraznější, při některých odrazech možná spíše šťastnější, ale každopádně dokázal dostat míč dvakrát do brány a my nikoli, ačkoliv jsme k tomu šance také měli. Hosté ukázali zkušenost, byli na míči fotbalovější, my jsme se k bezprostřednímu ohrožení branky moc nedostávali, ale to vlastně ani hosté, spíše se bojovalo uprostřed hřiště. Nemohu většině hráčů upřít snahu, bohužel nám v některých momentech chybí větší klid i kvalita. Co mě ale nejvíce překvapuje a čemu nerozumím, je naše nedisciplinovanost, (ne)ochota některých hráčů pracovat a obětovat se pro tým a kolektivní úspěch, přestože o tom každý týden mluvíme. Myslím, že to by měl být základ a pokud si to neuvědomíme…nebude to dobré. Řečmi ještě nikdo nikdy nic neuhrál.“

fotogalerie z utkání:

Autor fotek: Jan Klein


Zvrat ve vývoji utkání rezervy.
Z dvougólového vedení k druhopoločasovému propadáku s obdrženým bůrem

OP Prachaticka – 13.kolo hráno v neděli             4.11.2018 – na hřišti ve Ktiši

SK Lhenice „B“ – SK Vacov „B“

2:5 (2:0)

Sudí: M.Harvalík
Branky za Lh.: P.Prenner (25.´), J.Mrkvička (35.´)
Branky za Vacov: G.Bujok 2 (58.´, 74.´), F.Roučka 2 (68.´, 70.´), A Bujok (87.´)

Sestava SK Lhenice „B“:
M.Mahák
R.Sura          D.Lukač (K)     L.Lamač
R.Houška
J.Pokorný      J.Prenner     P.Prenner ml.     Vl.Burda
P.Lukšovský      J.Mrkvička

Dále do hry vstupovali: F.Jeníček, P.Sládek
Kouč: P.Prenner st.       Vedoucí družstva: J.Sura

Jako den a noc – tak rozdílné byly poločasy odehrané rezervou v utkání s vacovským rezervním týmem, který je na čele OP a ještě v loňské mistrovské sezóně byl účastníkem I.B třídy.
Domácí zaskočili lídra soutěže celkově výborným prvopoločasovým výkonem a zaslouženě si vytvořili dvoubrankový náskok. Ve 25.´je poslal do vedení P.Prenner (1:0) a ve 35.´ přidal druhý gól J.Mrkvička (2:0).
Do druhé půle jako kdyby nastoupil jiný domácí tým. Tentam byl herní projev z prvních pětačtyřiceti minut. Náhlého herního útlumu a kupících se chyb zkušení Vacovští využili a G.Bujokem (v 58.´) a Roučkou (v 68.´) srovnali na 2:2. A protože domácí pokračovali v mdlém výkonu dál, napadaly do jejich sítě další tři branky, a to opakovaně z kopaček Roučky (v 70.´na 2:3) a G.Bujoka (v 74.´na 2:4) a ještě jedna od A.Bujoka (v 87.´na 2:5). Vacovští za provedený druhupoločasový obrat ve vývoji zápasu brali všechny body zcela zaslouženě.

Autor článku: Jan Bumba