První ztráta bodů na jaře

Lokomotiva plichtou přibrzdila na jaře rozjeté Lhenice

I.A třída sk.A – 17.kolo              hráno v sobota 13.4.2019

LOKOMOTIVA ČB – SK LHENICE 

0:0

Sudí: M.Panský – A.Ondřej, M.Písek
Žluté karty: 0:1 (J.Málek)
Diváků – 100

Sestava SK Lhenice
J.Dvořák
R.Sura     L.Kopf      Dav.Kiš
Dom.Kiš      J.Málek       J.Beran        P.Bumba
M.Chromý
M.Mahák         R.Iliev

Střídání: 68.´ ↑ P.Prenner ↓ Dom.Kiš; 73.´ ↑ T.Balica ↓ M.Chromý; 80.´ ↑ D.Lukač ↓ R.Sura; 83.´ ↑ R.Pořádek ↓ R.Iliev; 88.´ ↑ F.Funda ↓ J.Málek
Dále do hry připraven: gólman D.Rapčan
Trenér: Ivo Čech                          Vedoucí týmu: Pavel Boška

Utkání v tabulce rozdílně postavených soupeřů skončilo bezbrankově smírně. Konečná dělba bodů v něm alespoň napomohla Lhenickým uhájit 3.místo v tabulce, Lokomotivě na 13.místě odpoutat se z chvostu tabulky nikoliv, i když dokazovala, že její bodový zisk z posledních zápasů, dle výkonnosti, nebyl náhodný.
Po vyrovnaném prvním poločase v tom druhém, především v jeho závěru, se hosté již herně prosazovali za vznikajících gólových možností, ale neproměňovaných, a tak vítězství na svou stranu nestrhli…
Průběh utkání podrobněji:
„Lokotce“ bylo třeba bodů a její bojovnost, nasazení, důraz v osobních soubojích tomu také odpovídaly. Hostující tým hledal na tento způsob hry „recept“ jak se prosadit, také i proto, že zůstával poněkud dlužen výkonům z předcházejících zápasů.
V prvním poločase oba soupeři vycházeli ze zajištěných, pozorných defenziv, a tak brankových příležitostí vznikalo oboustranně pramálo, zejména takových, které by stály za zaznamenání. A tak k bezprostřednímu gólovému ohrožení došlo stran Lhenických v 10.minutě z trestného kopu z dobrých 20 metrů, kdy Bumbovu dobře mířenou střelu k tyči vytěsnil gólman Roden a v 18.´ zase stran domácích, kdy vypálil z úhlu jejich krajní bek, aby i lhenický gólman byl ve střehu a úspěšně zasáhl.
Druhý poločas již byl na gólové šance podstatně štědřejší. Hned v jeho úvodu (ve 46.´) zahrozila domácí „Lokotka“ po centru zprava „hlavičkou“, směr mezi tyče ale nenašla, ve 49.´ znovu, tentokrát Niedlovou střelou, když Dvořák ve lhenické brance si s ní zkušeně poradil. Poté již dávali více o sobě vědět především hosté. V 51.´ akci po ose Málek – Mahák – Iliev zakončoval posledně jmenovaný střelou nad břevno, v 64.´zpoza šestnáctky, po přiklepnutí Ilieva, pak Dom.Kiš, zamířil však do středu branky a balón tak skončil v chapadlech brankáře Rodena. V 69.´se do šance; dostal domácí Kocar, v zakončení mu však zabránil křižující Dav.Kiš. Lheničtí v blížícím se závěru utkání prostřídali, pozměnili hráčské posty v rozestavení na hřišti a získávali herně navrch i s brankovými šancemi. V 74.´ Kopf vysunul Málka, který centrovaným míčem našel před domácí brankou Maháka, jehož zakončení hlavou skončilo nad záměrným cílem. V 76.´ se zrodila vůbec největší „loženka“ utkání. Mahák vyslal do úniku Ilieva, který zcela sám před Rodenem poslal balón vedle tyče. V 77.´ další střelu vyslal Málek, aby si tak i další zásah připsal strážce branky „Lokomotivy“. V 82.´ zahodil hostující tým druhou gólovou „tutovku“ po Beranově nabídce, tentokrát Prennerem, co tváří v tvář Rodenovi jej v bráně míčem zblízka trefil, aby tak z jasné „gólovky“ byl hosty vytěžen pouze rohový kop.
Lheničtí se nevyužitými gólovými možnostmi, především v závěru utkání, připravili o plný bodový zisk a o čtvrtou výhru v řadě od vstupu do mistrovského jara.

Hodnocení utkání lhenickým trenérem Ivo Čechem:
„Už v týdnu před utkáním na Lokomotivě to nebylo ono, měli jsme z různých důvodů poměrně dost absencí na tréninku. Mým záměrem pro zápas, a tomu odpovídalo i rozestavení, bylo hrát aktivně co nejdále od naší branky, získávat tam míče a dostávat se poté co nejrychleji do zakončení. Bohužel se nám to takřka vůbec, zejména v prvním poločase, nedařilo. Hráli jsme pomalu, udělali velké množství chyb v přechodové fázi, nebylo to dobré. Musím ale také říci, že domácí sehráli slušné utkání, byli živí, důrazní, hrozili ze standardních situací a nebylo jednoduché se prosadit. Přesto jsem i přes provedené změny v sestavě čekal od nás více kvality. Druhá půle byla bojovná z obou stran, postupem času jsme se dostali k několika nebezpečným situacím v pokutovém území domácích a velká škoda dvou stoprocentních šancí, věřím, že při jejich proměnění bychom odvezli tři body. Teď se budeme snažit dobře připravit na těžký zápas s kandidátem na postup z Nové Vsi.“


Rezerva na mistrovském jaře poprvé padla

OP Prachaticka – 20.kolo          hráno v sobotu 13.4.2019

TJ TATRAN VOLARY – SK LHENICE „B“

4:1 (2:1)

Sudí: M.Harvalík
Branka za Lh.: P.Prenner ml. z 11 (43.´)
Branky za Volary: Vl.Svěchota 2 (12.´, 57.´), O.Nechutný (10.´), M.Sedlák (71.´)

Sestava SK Lhenice „B“
D.Rapčan
D.Lukač (K)    P.Vincik     V.Pilát      J.Exner
J.Pokorný      P.Prenner ml.     T.Balica      Jos.Sura
P.Starý      Vl.Burda
Dále vstoupili do hry: R.Sura (za zraněného J.Pokorného), P.Pořádek
Kouč: R.Sura              Vedoucí týmu: J.Sura

Po třech výhrách a jedné plichtě přišla první jarní prohra, pro rezervu zasloužená, neboť s domácími držela bezbrankový stav jen do 10.´, kdy od Nechutného inkasovala první gól (1:0) a druhý hned o dvě minuty později (ve 12.´) od Svěchoty (2:0), když v průběhu první půle dvě gólové šance neproměnila a do poločasové otáčky snížila na 2:1 až ve 43.´ z penalty, kterou proměnil P.Prenner ml. (2:1) a do druhého poločasu tak vstupovala s jednogólovým mankem.
V ní domácí, Volařští rezervu již výrazněji přehrávali, v 57.´ znovu Svěchotou zvýšili na 3:1, aby za tohoto stavu navíc neproměnili penaltu, lhenický gólman Rapčan ji vychytal. Své vítězství domácí pečetili v 71.´ Mich.Sedlákem na konečný výsledek 4:1.
I přes prohru lhenická rezerva o umístění na třetí tabulkové příčce nepřišla.

Autor článku: Jan Bumba

Fotogalerie z utkání:

Autor fotek: Jan Klein