Jarní neporazitelnost trvá

Lhenická fotbalová tvrz vítězně odolala i třetímu jarnímu nájezdu – tentokrát Novoveských

I.A třída sk.A – 18.kolo               hráno v sobota 20.4.2019

SK LHENICE „A“ – TJ NOVÁ VES 

4:2 (1:2)

Sudí: R.Valeš – R.Cigáň, P.Picka
Branky za Lh.: P.Prenner (15.´), R.Pořádek (52.´), R.Iliev (55.´), Dom.Kiš (90.´)
Branky za N.Ves: V.Neumann (21.´), A.Prokop (44.´)
DFA: J.Šafránek
Diváků – 110
Sled branek a jejich střelci:
1.poločas: 15.´- 1:0 – P.Prenner, 21.´- 1:1 – V.Neumann, 44.´- 1:2 – A.Prokop
2.poločas: 52.´- 2:2 – R.Pořádek, 55.´- 3:2 – R.Iliev, 90.´- 4:2 – Dom.Kiš

Sestava SK Lhenice
J.Dvořák (K)
D.Trojan        L.Kopf        Dav.Kiš       F.Funda
J.Málek           P.Prenner          J.Beran          T.Balica
M.Mahák      R.Pořádek

Střídání: 55.´ ↑ R.Iliev ↓ R.Pořádek; 67.´ ↑ P.Bumba ↓ J.Málek; 74.´ ↑ J.Schön ↓ T.Balica; 86.´ ↑ Dom.Kiš ↓ D.Trojan
Dále do hry připraveni: gólman D.Rapčan – D.Lukač, R.Sura
Trenér: Ivo Čech                    Vedoucí týmu: Pavel Boška

Souboj nováčků a sousedů ze špice tabulky (třetího s druhým) přinesl dramatický, vyrovnaný průběh až do samého konce, za oboustranného nasazení a oboustranně vznikajících gólových možností, stran domácích za vyloženějších. Lheničtí se sice ujali vedení (1:0), ale Novovesští následně vyrovnali (1:1) a těsně před koncem poločasu v gólové přetahované vsítili rozdílovou branku (1:2). V druhé půli domácí zlepšenou hrou otočili pro ně nepříznivý vývoj zápasu postupně třemi gólovými trefami na 2:2, 3:2 a tou poslední, pečetící na 4:2 až v samém konci mače, aby tak definitivně strhli vítězství na svou stranu – čtvrté na mistrovském jaře a při ještě jedné uhrané plichtě k tomu zatím drží jarní neporazitelnost.

Průběh utkání podrobněji:
Bez vzájemného úvodního vyčkávání a „oťukávání“ nabral zápas „grády“ od samého počátku. Byli to domácí, co se hned ve 4.´dostali do gólové šance Pořádkem, v koncovce sám před gólmanem Peštou ale zaváhal. Novovesští v 6.´ odpověděli průnikem do rozhozené soupeřovy obrany, ta však hrozící nebezpečí stačila ještě zavčasu odvrátit. Běžela 15.´, když Mahákem vybojovaný míč se dostal k Prennerovi, který jej z hranice vápna poslal umístěnou střelou k tyči a Lheničtí šli do vedení (1:0) ! V 18.´ se z Beranovy nahrávky v brankové ložence ocitl tentokrát domácí Mahák, ale se zakončením bez gólového efektu. Naopak Novovesští ve 21.´ již gólově efektivní byli, neboť na šestnáctce domácích se nejlépe zorientoval Neumann a střeleckým zakončením odrazem od tyče srovnal na 1:1. Lheničtí vyrovnávající brankou poněkud rozhození, zatím co hosté viditelně nabuzení si ve 23.´a 25.´ vytvořili brankové možnosti, naštěstí pro domácí je i zásahy gólmana Dvořáka nevyužili. Ve 29.´ se na druhé straně z Pořádkova úniku do „gólovky“ dostal Mahák, v jasné pozici však gólmana Peštu nepřekonal. Závěr poločasu si Lheničtí nepohlídali. Zřejmě již plně nesoustředěni z očekávané přestávky. Ve 44.´ zadáci neuhlídali kraj obrany a Prokop ztrestal jejich zaváhání gólem do šatny (1:2).
S odhodláním smazat jednobrankové manko vstoupili domácí do druhého poločasu. Hned ve 46.´ se po dlouhém nákupu k zakončení prosadil Pořádek s ještě nepřesnou koncovkou. O šest minut později (v 52.´) již záměrnou, při chybě obrany, napravil. A stála za to! Vypálenou dělovkou zprava pod břevno nedal gólmanu Peštovi šanci. Srovnáno 2:2!

Lheničtí přistoupili k postupnému prostřídání hráčů. Ukázalo se jako účinné. Do hry se v 55.´ zapojil střelec Iliev. Sotva přišel, uviděl a po Mahákově vybídnutí k brejku vstřelil gól, znamenající návrat k jednobrankovému vedení z úvodu zápasu (3:2) a poté k zodpovědnému, důslednému jeho hájení. Novovesští při více již otevřené defenzivě usilovali o vyrovnání. Tím se domácím více otevírala cesta k jejich brance, jako v 88.´ při rychlé akci zakončenou střídajícím Schönem jen těsně vedle soupeřovy svatyně. V samém závěru utkání byli hosté nastěhováni před Dvořákem. Po jimi rozehraném rohovém kopu přišli o balón a hned následný lhenický atak v kombinaci a přečíslení zakončil v 90.´ přesnou trefou rovněž střídající Dom.Kiš (4:2). O lhenickém zvratu ve vývoji zápasu a o úsilí za ziskem tří bodů bylo zaslouženě rozhodnuto!

Hodnocení utkání lhenickým trenérem Ivo Čechem:
„V zápase s Novou Vsí jsme, myslím, zaslouženě brali tři body. Již v první půli jsme mohli jít do vedení, ale nakonec jsme těsně před pauzou naopak my dostali po zbytečné chybě druhou branku. Hosté nám dělali problémy svou fotbalovostí a výškovou převahou, ale kluci se s tím skvěle vyrovnali a ve druhém poločase šli za vítězstvím. Oživili jsme to trochu i střídáním a přišlo mi, že jsme měli ve velmi teplém počasí i o něco více sil. Za sobotní výkon, byť nebyl úplně bez chyb, zaslouží kluci pochvalu, takhle se bojuje o body.“

fotogalerie z utkání:

Autor fotek: Jan Klein

 


 

Očekávaná výhra lhenické rezervy se soupeřem z chvostu tabulky, navíc oslabenému

OP Prachaticka – 21.kolo          hráno v sobotu 20.4.2019

SK LHENICE „B“ – TJ ZBYTINY

6:1 (2:1)

Sudí: K.Neumann
Branky za Lh.: O.Jakl 2 (52.´, 89.´), J.Schön (14.´), D.Lukač (27.´), J.Prenner (50.´), S.Bečvář (69.´)
Branka za Zbytiny: A.Lahynský (2.´)

Sestava SK Lhenice „B“
D.Rapčan
R.Sura       K.Muška     J.Exner
R.Houška
J.Krotký       J.Prenner       Vl.Burda    D.Lukač (K)
P.Lukšovský     J.Schön

Dále vstoupili do hry: P.Starý, S.Bečvář, O.Jakl, D.Mašek
Kouč: P.Prenner st.             Vedoucí týmu: J.Sura

Jednalo se o utkání soupeřů v protipólním postavení v tabulce (Lhenice B na 3.místě – Zbytiny na 14.místě), navíc hostující tým do něho nastoupil o devíti. A tak se očekával jednostranný průběh. Zbytinští však i v oslabení vzdorovali. Dokonce se hned úvodu zápasu (ve 2.´), po rohovém kopu, Lohynským ujali vedení (0:1), které drželi do 14.´. Snaha domácích rezervistů se rozbíjela o obrannou soupeřovu vozbu, kteří tomu i napomáhali neúčinnými individuálními průniky za pozdních přihrávek na již obsazené spoluhráče a nepřesnou střeleckou koncovkou. Do poločasu přeci jen otočili pro ně nepříznivý průběžný stav na těsné vedení brankami J.Schöna (ve 14.´) na 1:1 a D.Lukače (ve 27.´) na 2:1.
Dobývání zbytinské branky pokračovalo i ve 2.poločase, i když několik dalších gólů do její sítě napadalo, za pokračující nepřesné kombinace a střelby domácích a za jen ojedinělých útočných výpadů hostujícího týmu. A tak v 50.´ J.Prenner zvýšil na 3:1, O.Jakl v 52.´na 4:1, S.Bečvář v 69.´na 5:1 a v 89.´ na konečných 6:1 druhou gólovou trefou O.Jakl. Domácí rezerva mohla být spokojena ze ziskem dalších tří bodů, méně již s předvedenou hrou.

Autor článku: Jan Bumba

fotogalerie z utkání:

Autor fotek: Jan Klein