Další jarní výhra

Rozjeté Lhenice nadělily domácím Bavorovicím „čistého bůra“

I.A třída sk.A – 19.kolo              hráno v sobota 27.4.2019

FC MARINER BAVOROVICE – SK LHENICE „A“

0:5 (0:3)

Sudí: M.Náprava – K.Kříž, V.Blažek
Branky za Lh.: R.Iliev 2, M.Mahák 1, J.Beran 1, R.Pořádek 1
DFA: M.Janíček
Žluté karty: 2:1 (R.Iliev)
Sled branek a jejich střelci:
1.poločas: 6.´ – 0:1 – M.Mahák, 12.´- 0:2 – R.Iliev, 43.´- 0:3 – J.Beran
2.poločas: 52.´- 0:4 – R.Iliev, 60.´- 0:5 – R.Pořádek

Sestava SK Lhenice
J.Dvořák (K)
D.Trojan        L.Kopf        Dav.Kiš         F.Funda
M.Mahák           P.Prenner            J.Beran            P.Bumba
R.Iliev          R.Pořádek

Střídání: 62.´ ↑ T.Balica ↓ P.Bumba; 67.´ ↑ J.Schön ↓ R.Pořádek; 70.´ ↑ Dom.Kiš ↓ Dom.Kiš; 78.´ ↑ R.Sura ↓ R.Iliev
Dále do hry připraveni: gólman D.Rapčan – P.Vincik
Trenér: Ivo Čech               Vedoucí týmu: Pavel Boška

Lheničtí pátým vítězstvím při jedné plichtě pokračovali na jaře bez prohry zápasem, v němž jejich herní převahu vyjadřuje konečný výsledek. Bavorovické převyšovali především v týmovém nasazení, bojovnosti a pohybu za účinného presingu při včasném agresivním přistupování k protihráčům a získávání tak tím balónů, též v dařící se kombinaci a střeleckém zakončování. O svém vítězství rozhodli již v prvním poločase, v němž soupeři utekli o tři branky (na 3:0), v tom druhém přidali další dvě, pozornou defenzivou žádnou neobdrželi a dovedli utkání k čistému, vysokému gólovému kontu 0:5.

Průběh utkání podrobněji:
Od počátku zápasu šel hostující tým za ziskem bodů. Běžela 12.´ a na ukazateli skóre byl stav 0:2! Již v 6.´ balón poprvé skončil v bavorovické brance, když před tím po jeho výměně Prennera s Bumbou putoval k Pořádkovi, od něho uličkou k Ilievovi, co jej vypálil, gólman Boček pouze vyrazil a Mahák pohotově dorazil (0:1). Ve 12.´ hostující hráči napadáním donutili domácí obranu pod tlakem k rozehrávce přes gólmana, tu vystihl Iliev a přesným zakončením do odkryté branky zvýšil na 0:2. Ve 20.´, po narážečce s Bumbou, se v šanci ocitl Pořádek, zůstala však nevyužita. Ve 32.´, po lhenické chybě v rozehrávce, šli domácí do rychlého protiútoku zakončeném lobem přes gólmana Dvořáka, naštěstí pro něho a jeho tým skončil nad břevnem. Ve 33.´vyslal Prenner za bavorovickou obranu Ilieva, jeho střelu ale stačil Boček vytěsnit na roh. Domácí byli nebezpeční ze standardek, jako v 35.´ z rohového kopu, kdy jejich zakončení hlavou Dvořák skvěle odvrátil na další rohový kop. S blížícím se závěrem poločasu (ve 43.´) gólově udeřilo potřetí. V přečíslení vyslal zprava Ilev Pořádka, který centrovaným míčem našel před brankou Bumbu, aby se od něho balón dostal k Beranovi, při jehož střeleckém zakončení k tyči byl gólman Boček bez nároku (0:3).
Ve druhém dějství Lheničtí pokračovali v nátlakové hře. V 51.´, po vybojovaném míči ve středu pole, vybídl Prenner k úniku Ilieva, následnou přihrávku od něho na volného Berana v rodící se velké šanci však stačili bránící domácí přeci jen ještě zachytit. V 52.´ však již nikoliv. Tentokrát to byl Pořádek, co vyslal Ilieva do brejku za parádního provedení, když se zbavil obránců, kličkou i gólmana a v poklidu poslal míč do prázdné branky (0:4). V 60.´ si oba dva role vyměnili. Nahrávačem byl Iliev, zakončovatelem Pořádek. I on se po Ilievově nabídce dostal do obdobné útočné situace – sám na gólmana a obdobně jistě ji proměnil již v pátý gól (0:5). V 79.´ se po vyslaném míči od gólmana Dvořáka v „gólovce“ ocitl střídající Sura, nebyla dotažena, tím zmařena a tak se skóre 0:5 neměnilo, stejně tak, jako ani oboustranně v konci zápasu. Hostující tým v něm uspokojen jasným vedením si jej hlídal, domácí tým zase za podvědomí nemožnosti již jeho zvratu rezignoval, a tak byl více méně očekáván závěrečný hvizd sudího Nápravy.
Lheničtí tak dosáhli další jarní výhry zcela zasloužené a přesvědčivé. Za prohry lídra FK Lažiště s SK Planou 2:3 jsou doposud na jaře v I.A třídě ve skupině A jediní neporažení. A právě v tabulce s prvními Lažištěmi se doma v příštím kole utkají.

Hodnocení utkání lhenickým trenérem Ivo Čechem:
„Zápas v Bavorovicích pro nás začal ideálně a my po čtvrthodině vedli o dvě branky. Věděli jsme, že domácí budou hrozit zejména svou individuální kvalitou a velmi dobře zahrávanými standardními situacemi, pro které si umějí chodit. Ke konci poločasu jsme jednu takovou nebezpečnou situaci přežili a naopak do pauzy přidali třetí branku. Do druhého poločasu jsme vstoupili opět skvěle a přidali další dvě branky. Na velmi nekvalitním neupraveném hřišti se poslední půlhodina dohrávala, prostřídali jsme, nikdo se nezranil, takže spokojenost, škoda jen, že jsme si při rozhodnutém stavu a s nevelkou domácí aktivitou více nevyhověli a nedohráli to na míči a ve větším klidu.“

 

Rezerva u fotbalových sousedů uhrála bezbrankovou plichtu

OP Prachaticka – 22.kolo             hráno v neděli 28.4.2019

FK BI STAV NEBAHOVY – SK LHENICE „B“

0:0

Sudí: M.Šupík
Žluté karty: 0:1 (R.Houška)

Sestava SK Lhenice „B“
D.Rapčan
P.Sládek         R.Sura          J.Exner
R.Houška
J.Krotký       J.Prenner         J.Málek       D.Lukač
T.Balica        Vl.Burda

Dále vstoupili do hry: P.Vincik,  P.Starý, D.Mašek
Kouč: P.Prenner st.              Vedoucí týmu: J.Sura

Na obtížném, nerovném terénu, za oboustranně vznikajících brankových příležitostí, kterých na straně domácích bylo přeci jen více, žádná branka nepadla. Hostující tým byl nucen pro brzké zranění D.Lukače (již ve 3.´) pozměnit vstupní sestavu do zápasu a rozestavení hráčů na hřišti. I proto má uhraný bod u soupeře svou cenu. Přispěl k nadále udržení třetího místa v tabulce.

Autor článku: Jan Bumba

fotogalerie z utkání

Autor fotek: Jan Klein