Venkovní zápasy tentokrát bez bodu

Lheničtí ve Čkyni třetí tabulkovou příčku neobhájili

I.B třída sk.B – 22.kolo                  hráno v sobotu 19.5.2018

SK Čkyně „A“ – SK Lhenice „A“

1:0 (1:0)

Sudí: P.Bartůněk – J.Studený, K.Neumann
Branka za Čkyni: M.Chalupa (13.´)

Sestava SK Lhenice:
J.Dvořák
R.Sura     Dav.Kiš     D.Trojan    J.Exner
T.Balica      T.Tůma (K)       J.Beran       D.Kolář
M.Mahák      R.Iliev

Střídání: 71.´ ↑ D.Lukač ↓ D.Kolář

Trenér: Václav Mareš; vedoucí družstva: Pavel Boška

Jen lepší skóre při stejném bodovém zisku (44 bodů) dělilo třetí v tabulce Lhenice od čtvrté Čkyně. Vítězstvím domácích v přímém souboji si oba soupeři tabulkové postavení vyměnili. Lheničtí z různých důvodů odjeli k utkání pouze s dvanácti hráči, když z nastupujících do základní sestavy tentokrát postrádali stopéra L.Kopfa, R.Pořádka, P.Prennera, Dom.Kiše a i další z hráčského kádru a na jejich herním projevu to bylo patrné. Především v prvním poločase měli Čkyňští herně navrch, vytvářeli si gólové možnosti a jen díky výborným zákrokům gólmana Dvořáka byl poločasový stav pouze za jednogólového rozdílu. V poločase druhém hostující tým přeci jen hru vyrovnal, ale na „smazání“ jednobrankové ztráty to nestačilo. Svým výkonem zůstal celkově za očekáváním…
O výsledku tohoto utkání mohli Čkyňští rozhodnout v samém jeho úvodu. Hned v 1.´, po dlouhém nákopu, si vytvořili gólovou šanci, ale gólman Dvořák ji zpacifikoval, aby následně (ve 2.´), po nedůrazu lhenické obrany, úspěšný zákrok zopakoval. V 6.´ domácí zachytili Beranovu nahrávku dozadu na obránce a vzniknuvší samostatný nájezd opět Dvořák zlikvidoval. Ve 13.´ však již gólově udeřilo. Čkyňští rozehráli rohový kop, před brankou se prosadil Chalupa a poslal svůj tým do vedení (1:0), aby jeho gólová trefa nakonec byla v zápase jedinou a rozhodla o jeho konečném výsledku. Ve 23.´ unikl domácí obraně Iliev, byl v šestnáctce zastaven gólmanem Kaincem, dle hostí nedovoleně, sudím však byl jeho zákrok posouzen jako nevybočující z pravidel. Ve 24.´ odpověděli Čkyňští rovněž brejkem, a to po zbytečné ztrátě balónu na půli Lhenickými, naštěstí pro ně s nepřesným střeleckým zakončením. Do poločasové otáčky tak domácí odcházeli s jednobrankovým náskokem.
V poločase druhém byli hosté důslednější v defenzivě, celkově herní projev zkvalitnili, když domácí se přeci jen již více soustřeďovali na hájení těsného vedení a na vyčkávání případných soupeřových chyb, a tak gólových příležitostí, oproti prvnímu poločasu, oboustranně ubylo. Za zaznamenání, krom prováděných rohových kopů, stála snad akce lhenického Ilieva (ze 60.´) se střeleckými zakončeními nejprve Maháka a hned poté i Koláře, ale domácí beci je stačili zblokovat, a poté i ta znovu z brejku Ilieva, co rovněž zůstala nevyužita. Samotný závěr utkání již nepřinesl nic, co by oboustranně přineslo zvrat v nejtěsnějším vedení domácího týmu, a tak ze souboje sousedů z popředí tabulky zaslouženě brali všechny body Čkyňští.

Hodnocení utkání lhenickým trenérem Václavem Marešem:
Nezachytili jsme vůbec začátek zápasu. Prvních dvacet minut mi to přišlo, jako kdybychom přijeli do Čkyně na pouť. Můžeme děkovat Jindřichu Dvořákovi za to, že jsme neinkasovali více branek. My jsme si za celý zápas vytvořili vlastně jednu vyloženou šanci, a to když šel Roman Iliev sám na brankáře, byl sražen, ale kupodivu všech se penalta nepískala. Jsem zklamaný z našeho výkonu, takhle se o třetí místo nehraje. Nejlepším naším hráčem byl gólman Jindřich Dvořák.


Lídr soutěže doma nezaváhal! Rezerva prohrou přišla o druhé místo v tabulce

OP Prachaticka – 22.kolo                hráno v neděli 20.5.2018

TJ Sokol Záblatí – SK Ktiš/ Lh.“B“

3:0 (1:0)

Sudí: M.Harvalík
Branky za Záblatí: J.Lukeš (34.´), M.Kolafa (60.´), D.Lachkovič (83.´)

Sestava SK Ktiš/Lh.B:
R.Suchý (K)
R.Sura           D.Lukač          P.Sládek
R.Houška
J.Pokorný         J.Beran       Mich.Sedlák      D.Kolář
J.Mrkvička          Vl.Burda

Dále do hry vstupovali: F.Jeníček, J.Exner, M.Mahák
Kouč: P.Prenner st.; vedoucí družstva: J.Sura

Rezervisté vedoucímu týmu okresního přeboru cestu do vyšší soutěže – I.B třídy nezkomplikovali. Vítězstvím získal před druhým v tabulce Husincem (kam touto prohrou rezervy postoupil) sedmibodový náskok…
Lhenický B tým držel s favorizovanými domácími herně krok až na závěry obou poločasů, kdy byl Záblatskými přehráván. Za stavu 2:0 měl šanci snížit jejich vedení, ale příležitost k tomu nevyužil. Domácí lídr třemi gólovými trefami – jednou Lukešovou v prvním poločase (ve 34.´) a dvěma v poločase druhém z kopaček Kolafy (v 60.´) a Lachkoviče (v 83.´) – rozhodl o zaslouženém vítězství.

Autor článku: Jan Bumba

Fotogalerie z utkání

Autor fotek: Jan Klein