Další jarní výhry pro obě mužstva!

Lheničtí půltuctem gólů zastavili strunkovickou jarní spanilou jízdu

I.B třída sk.B – 21.kolo                   hráno v sobotu 12.5.2018

SK Lhenice – TJ Blaník Strunkovice

      6:0 (2:0)

Sudí: P.Hladík – D.Křížek, F.Muzika
Branky za Lh.: R.Pořádek 2 (64.´, 78.´), T.Balica (7.´), T.Tůma (10.´), M.Mahák (53.´), J.Beran (73.´)

Sestava SK Lhenice:
J.Dvořák
R.Sura      L.Kopf         Dav.Kiš       D.Trojan
T.Balica        J.Beran        T.Tůma (K)        D.Kolář
M.Mahák        R.Iliev

Střídání: 57.´ ↑ R.Pořádek ↓ D.Kolář; 70.´ ↑ J.Exner ↓ L.Kopf; 75´ ↑ D.Lukač ↓ R.Sura

Dále do hry připraveni: gólman R.Suchý – Vl.Burda
Kouč: v zastoupení trenéra Václava Mareše Pavel Boška

Strunkovičtí s pěti výhrami a pouze jednou remízou při skóre 16:2 v šesti zatím odehraných zápasech mistrovského jara vzbuzovali respekt. Ale ani Lheničtí s pěti vítězstvími a jednou prohrou nebyli na tom o mnoho hůře. A tak se očekával vyrovnaný souboj. Předzápasové prognózy však vzali za své. Lheničtí, za výhody domácího prostředí, Strunkovické smetli, a to především ve druhém poločase, v němž na hřišti kralovali. A popravdě, jejich vítězství mohlo být ještě přesvědčivější. Poučení z jediné jarní prohry s Volyní a doma k tomu, vyházeli ze zajištěné obrany a především bleskovými kontry „ničili“ soupeře.
Vývoj utkání ovlivnily vbrzku dosažené branky domácími, kterými po úvodních 10 minutách vedli 2:0, též i tentokrát pevná lhenická defenziva, která prakticky do ničeho gólově nebezpečného hostující tým nepouštěla, kterému se navíc nedařily jindy pověstné trestné kopy především v Němečkově provedení.
Běžela teprve 7.´, kdy Mahák pronikl k šestnáctce, našel v ní Ilieva, ten následně Balicu, jehož střela skončila na tyči, odražený balón znovu poslal před branku Tůma, kde jej Balica uklidil do sítě (1:0). V 10.´se po autovém vhazování dostal míč k Beranovi, aby jím vypálený a obranou zastavený získal Tůma, co jej zblízka efektně poslal mezi tyče (2:0). Ve 29.´ mohl navýšit lhenické dvoubrankové vedení po uvolnění Mahákem Beran, ale jeho samostatný nájezd na gólmana Řezníčka zakončil střelou těsně mimo jeho branku. Ani ve 34.´ se brankový stav po Ilievově nahrávce Kolářovi neměnil, neboť ten ve výhodné střelecké pozici zamířil nad břevno, a tak Lheničtí do druhého poločasu odcházeli s dvougólovým náskokem.
Druhopoločasovou lhenickou „gólovou střelnici“, i s vyslanými projektily mířícími nejenom „do černého“, otevřel v 53.´ Mahák, když jeho dobře usměrněná hlavička z Ilievova rohového kopu skončila za Řezníčkovými zády (3:0). Strunkovičtí za tohoto pro ně nepříznivého stavu více otevřeli obranu, a to byla voda na mlýn pro lhenické rychlonohé útočníky. Především pro Ilieva, kterému tentokrát nebylo dáno zapsat se mezi střelce tohoto zápasu. V 62.´ postupoval zcela sám na Řezníčka, ale nevyzrál na něho, jako i následně ještě několikrát. V 64.´ střídající Pořádek (po několikanásobné zápasové absenci pro zranění opět nastoupil) napravil jeho nevydařené zakončení. V ataku dva na jednoho, právě s Ilievem, přesnou gólovou trefou upravil na 4:0. V 73.´se přes chybující obranu dostal k zakončení Beran a střelou od tyče do branky zvýšil na 5:0. V 67.´ hostující stopér nedůsledně odhlavičkoval míč, získal jej Iliev a ač opět sám před gólmanem Řezníčkem, nepřekonal ho. O dvě minuty později se obdobná situace opakovala, aby ze souboje Iliev versus Řezníček vzešel vítězně zase strunkovický brankář. V 78.´ vyzval Pořádek k zakončení Balicu, ten však balón, který se ocitl v síti, již netečoval, a tak v pořadí šestý gól, jenž uzavřel lhenický brankový účet, byl připsán Pořádkovi (6:0). Ještě v 83.´ útočná dvojice Pořádek – Iliev postupovala zcela osamocena na Řezníčka, ale druhého jmenovaného před zcela již odkrytou brankou zastavila píšťalka sudího pro přihrávku do postavení mimo hru.
Lheničtí překvapivým výsledkem 6:0 v utkání s ambiciózním soupeřem dosáhli na nejpřesvědčivější jejich vítězství v probíhajícím mistrovském jaře.

fotogalerie z utkání

Autor fotek: Jan Klein

 


Rezerva potvrdila doposud domácí jarní suverenitu další výhrou

OP Prachaticka – 21.kolo                     hráno v neděli 13.5.2018

SK Ktiš/ Lhenice „B“ – SK Čkyně „B“

2:0 (1:0)

Sudí: K.Neumann
Branky za Ktiš: Vl.Burda 2 (45.´, 51.´)

Sestava SK Ktiš/Lh.B:
R.Suchý
R.Sura            D.Lukač (K)       P.Sýkora
R.Houška
J.Exner        Vl.Burda         D.Kolář       J.Pokorný
P.Starý       J.Mrkvička

Dále do hry vstupovali: P.Lukšovský, J.Beran
Kouč: P.Prenner st.; vedoucí družstva: J.Sura

Lhenický B tým po jarních výhrách na svém domovském hřišti ve Ktiši nad netolickým béčkem 5:1, Vitějovicemi 6:0, Zbytinami 10:1 přidal tentokrát další se čkyňskou rezervou 2:0. Domácí rezervisté měli více ze hry, ale opět dopláceli na neproměňování gólových příležitostí, při kterých především Jarda Mrkvička (nejlepší střelec OP s 25 brankami) tentokrát napodoboval Romana Ilieva z předešlého utkání A týmu se Strunkovicemi, vyšel brankově naprázdno a nerozšířil tím tak svou „gólovou sbírku“ do statistiky střelců OP. O vítězném výsledků domácích rozhodl Vláďa Burda dvěma přesnými trefami ve 45.´a 51.´.
Při zaváhání Husince v Nebahovech (prohrou 3:2) a Záblatí v Borové Ladě (prohrou 2:1) v tomto 21.kole, se lhenická rezerva navrátila na druhou tabulkovou příčku OP a k lídrovi soutěže – Sokolu Záblatí se přiblížila na 5 bodů!

Autor článku: Jan Bumba