Další domácí výhra

Čtvrtou výhrou v řadě Lhenickými potvrzeno čelní postavení v tabulce

I.B třída sk.B – 8.kolo               hráno v sobotu 2.10.2021

SK Lhenice – SK Vacov

2:1 (2:0)

Sudí: T.Trkovský – K.Neumann, M.Datsenko
Branky za Lh.: M.Mahák (33.´), J.Beran (40.´)
Branka za Vacov: A.Bujok (84.´)
DFA: P.Přibyl
Žluté karty: 2:0

Sestava SK Lhenice
Plojhar
Dom.Kiš    J. Prenner    Dav.Kiš    Trojan
Schön    P.Prenner    Beran (K)      Mrkvička
Mahák       Burda

Střídání: 62.´ ↑ Jirkovský ↓ Mrkvička; 75.´ ↑ Pokorný ↓ Mahák; 85.´ ↑ Šindelář ↓ Schön; 90.´ ↑ Lukšovský ↓ Burda
Dále do hry připraveni: P.Šindelář – Čech
Trenér: Ivo Čech           Vedoucí týmu: Pavel Boška

Ze soupisky SK Vacov
Lácha – Sova, Červenka (67.´ Jírovec), Král, Ketzer, Bujok, Moutelík, Zitta, Makas, Procházka, Valta (46.´ Bubík – 77.´ Mls)

V bojovném utkání šlo o souboj po sedmém kole v tabulce prvních domácích Lhenic a druhého hostujícího Vacova. Lheničtí v případě výhry by čelní postavení obhájili, v opačném by je na první tabulkové příčce vystřídali Vacovští. Domácí plným bodovým ziskem první místo potvrdili, ač se stále potýkají pro zranění s velkou absencí hráčů a ke stabilizaci jejich sestavy zatím proto nedochází, hosté se prohrou ve velice vyrovnaném popředí tabulky posunuli až na šesté místo…

Průběh zápasu
První poločas
Vacovští vstoupili do utkání nabuzeni a jeho úvod se odvíjel za jejich herní převahy, v níž získali výhodu rohového kopu bez vážnějšího ohrožení branky domácích. Poté se hra vyrovnala, oboustranně se přelévala, aby v dalším hracím čase to byli domácí, co získávali herně navrch a jejich útočná zakončení byla nebezpečnější a častější. Nejblíže k dosažení branky byli ve 13.´, kdy po rozehraném trestném kopu při závaru před gólmanem Láchou balón skluzem z malého vápna mezi tyče nedopravili, poté v 17.´z Trojanova centru zase P.Prenner před brankou „placírkou“ do sítě nezamířil a v 19.´týž hráč v obdobném postavení, tentokrát po centru Dom.Kiše, branku „přehlavičkoval“. Dalších několik minut zase patřilo Vacovským, kdy nejprve ve 24.´domácí odvrátili od nich hrozící nebezpečí jejich brance, ale ve 27.´již gól inkasovali, který však pro „ofsajd“ nebyl uznán. Následně zase útočnou aktivitu převzal domácí tým. Ve 28.´vyslal Mahák k zakončení Mrkvičku, s jeho málo razantní střelou si Lácha poradil. Běžela 33.´ a lhenický J.Prenner rozehrál „trestňák“ dlouhým míčem za obranu na nabíhajícího Maháka, který jej hlavou usměrnil do sítě a poslal domácí do vedení – 1:0 ! Hned po obdrženém gólu Vacovští odpověděli nebezpečným centrovaným stříleným balónem před gólmana Plojhara, co jej stačil „vyboxovat“ do bezpečí. Ve 38.´, po narážečce domácích P.Prennera s Mahákem, se míč dostal k nepokrytému Schönovi u levé tyče, ten ale branku Láchy zblízka přestřelil. Ve 39.´, při presingu, získal míč Beran a při samostatném průniku přes dva protihráče přesnou střelou navýšil lhenické vedení na 2:0 ! A tak domácí šli do přestávky s dvougólovým vedením.

Druhý poločas
Druhé dějství zahájili Lheničtí již ve 47.´ velkou gólovou šancí Burdy, který místo přihrávky spoluhráči ještě v lepším postavení zvolil střelu, avšak ta se mezi tyče nevešla. V 58.´ zase na druhé straně měli po rohovém kopu možnost ke snížení brankového stavu Vacovští, koncovka hlavou neobsazeného jejich hráče ale mířila přímo doprostřed branky, a tak Plojhar ji bezpečně chytil. V 66.´ se z úniku do velké šance znovu dostal Burda, střelou v zakončení trefil gólmana hostí a ani následná spoluhráčova dorážka rovněž v síti neskončila. Neproměněné „gólovky“ mohly Lhenické mrzet, neboť tým hostí zdaleka nic nevzdával, zvyšoval ofenzivní úsilí, ohrožoval lhenickou branku a za to byl v 83.´ odměněn Bujokovým gólem, při kterém z pravého křídelního prostoru centrovaný či střílený míč zapadl přes Plojhara do sítě k zadní tyči – 2:1 ! Vidina možnosti vyrovnání Vacovské vyburcovala v blížícím se závěru a v závěru samém k velkému tlaku, v němž domácí při pozorné důsledné obraně odvraceli jejich útočné snahy. Přesto v 85.´ jen se štěstím přežili vacovskou gólovou „super tutovku“ útočného dua, kdy po nahrávce druhý z něho až nepochopitelně z malého vápna již odkrytou branku přepálil! Vyrovnání nenastalo! Lheničtí i přes dvouminutové prodloužení hracího času tlaku odolali a dovedli zápas k těsnému vítězství.

Autor článku: Jan Bumba

fotogalerie z utkání

Autor fotek: Jan Klein