SKL na čele tabulky

Výhrou v dohrávce třetího kola do čela tabulky !

I.B třída sk.B – dohrávka 3.kola                   hráno v úterý 28.9.2021

SK Lhenice – TJ Dražejov

2:0 (1:0)

Sudí: Hučík – Zabilka, Zloch
Branky : Schön (31.´), P.Prenner (62.´)
DFA: Kučera
Žluté karty: 0:2

Sestava SK Lhenice
Plojhar
Dom.Kiš    J. Prenner    Dav.Kiš   Beran
Mrkvička      P.Prenner      Fišer       Schön
Mahák      Balogh

Střídání: 75.´ ↑ Pokorný ↓ Balogh; 80.´ ↑ Burda ↓ Schön; 90.´ ↑ Sládek ↓ Mrkvička
Dále do hry připraveni: Dvořák – Čech
Trenér: Ivo Čech          Vedoucí týmu: Pavel Boška

V dohrávce 3.kola z 28.8. na sebe narazily týmy z místa druhého (Dražejov) a třetího (Lhenice) velice vyrovnaného popředí tabulky, v němž pět týmů mělo po sedmém kole shodně 13 bodů (o jejich umístění rozhodovalo pouze skóre), přičemž Lhenice i Dražejov měly o zápas méně. A tak bylo jasné, že kdo z obou soupeřů v této dohrávce získá body, půjde do čela tabulky (Dražejovu při lepším skóre k tomu stačila remíza). Domácí, Lheničtí je zaslouženou výhrou vybojovali všechny, ač se pro zranění dál potýkají s velkou absencí hráčů. V tabulce jsou první s tříbodovým náskokem…

Průběh zápasu
V jeho herně vyrovnaném úvodu vycházely oba týmy z pozorné defenzivy, a tak vyložené brankové možnosti oboustranně nevznikaly. Postupem hracího času se více prosazovali domácí, Lheničtí, kterým se dařila kombinační hra za pohledných akcí, se zakončeními důrazným Mahákem, ale i Baloghem, Mrkvičkou a Schönem, připravovaných z druhé vlny především v roli tvůrce hry P.Prennerem, také i Fišerem, kdy i oni se snažili o střelecké zakončování. Ve 31.´ již gólově udeřilo! Po dlouhém autovém vhazování se balón dostal k Baloghovi, od něho nahrávkou k Schönovi, jehož přesná střela odrazem od tyče skončila v síti a domácí šli do vedení – 1:0 !
Hned poté ve 33.´, po lhenickém presingu, se v „super šanci“ ocitl Balogh, ale ač sám před gólmanem, poslal míč těsně mimo branku. Dražejovičtí, ve snaze po vyrovnání, počali mít přeci jen o něco více ze hry, byli útočnější, avšak lhenická obrana i s gólmanem byla spolehlivá, ač i tentokrát doznala další nucené změny, v níž tentokrát vedle stopérů J.Prennera s Dav.Kišem a i Dom.Kišem na druhém krajním beku vypomohl Beran, jinak halv, a na novém postu zahrál velice dobře. Lhenický celek, jemuž v této fázi hry dobře fungovala i týmová defenziva, soupeře do žádných vyložených brankových možností nepouštěl, občas i nebezpečně ohrozil dražejovickou branku, aby do poločasové otáčky odcházel s jednogólovým náskokem.

V počátku druhého poločasu, po zaváhání lhenické obrany, měl hostující tým blízko k vyrovnání při úniku jeho hráče, ale gólman Plojhar byl úspěšným zákrokem proti. V dalším průběhu hry ale již domácí získávali na herní převaze, při nadále dařící se kombinaci byli více v držení míče a vznikající útočné akce i střelecky častěji zakončovali, než v předcházejících zápasech. V 62.´, po rohovém kopu, se balón dostal k Fišerovi, který jej střelou vyslal na branku a P.Prenner tečí usměrnil do sítě – 2:0 ! Po druhé dosažené uklidňující brance postupně tlak Lhenických narůstal, přibývalo gólových možností, především v blížícím se závěru i závěru samotném, kdy neproměněny zůstaly i ty z kategorie „tutovek“, zejména dvě střídajícího Vl.Burdy.

Domácí lhenický tým za celkový herní projev i nasazení bral všechny body zcela zaslouženě. Výhru v dohrávce, která jej poslala na 1.místo v tabulce, by nyní měl v 8.kole potvrdit doma s druhým Vacovem.

Autor článku: Jan Bumba

Fotogalerie z utkání:

Autor fotek: Jan Klein