Jarní vítězné tažení pokračuje

Lhenické jarní vítězné tažení budějovická Slávia nezastavila

I.A třída sk.A – 16.kolo               hráno v sobota 6.4.2019

SK LHENICE „A“ – SK SLAVIA ČB 

2:0 (0:0)

Sudí: M.Jevčák – J.Lepič,F.Landík
Žluté karty: 3:2
Diváků – 80
Branky za Lh.: P.Prenner z 11(48.´), R.Iliev (76.´)

Sestava SK Lhenice
D.Rapčan
F.Funda     L.Kopf     Dav.Kiš     P.Bumba
M.Mahák      P.Prenner      J.Málek      T.Balica
R.Iliev      R.Pořádek

Střídání: 63.´ ↑ D.Trojan ↓ R.Pořádek; 77.´ ↑ Dom.Kiš ↓ T.Balica; 86.´ ↑ J.Beran ↓ R.Iliev
Dále do hry připraveni: gólman P.Boška, D.Lukač, M.Chromý
Trenér: Ivo Čech                Vedoucí týmu: Pavel Boška

Lheničtí po třech jarních kolech zůstávají spolu s Lažišťskými s plným devítibodovým ziskem. Tentokrát doma vítězně „přešli“ přes herně kombinačně lepší Slávii. Zvolená taktika domácími jako „protizbraň“, spočívající v bojovnosti,nasazení, disciplinované defenzivě a presinku s vyčkáváním náhlých kontrů, byla účinná. Po bezbrankové, vcelku vyrovnané první půli se v té druhé dvakrát gólově prosadili, poprvé z penalty, a dovedli zápas k vítěznému konci i s odplatou za podzimní prohru na Slávii 5:2.

Průběh utkání podrobněji:
V samém úvodu utkání (ve 2.´) zahrozilo domácí útočné duo Pořádek-Iliev,ale zakončení jeho ataku, zachycením centrované nahrávky, zabránil gólman Konečný. V dalším průběhu hry se převážně odehrával souboj o střed pole. Oboustranně pozorné obrany povětšinou zabraňovaly vznikům gólových šancí. Až ve 12.´ Slávisté zleva pronikli k šestnáctce, když v ní předložený balón, naštěstí pro domácí, jen prošel, aniž by našel zakončovatele. Lheničtí v 15.´a 19.´odpověděli kontry, které přerušili pozorní slávističtí beci. Ve 23.´se ovšem zrodila vůbec největší lhenická gólová šance, V úniku se na zcela osamoceného gólmana Konečného řítil Pořádek a s ním i Málek, avšak situaci „dva na jednoho“ řešil první jmenovaný nepochopitelně ani střelou ani přihrávkou, něčím mezi tím, a gólová „loženka“ tím tak byla zmařena. Ve 28.´, po vyslaném míči za obranu na Maháka, mu v šanci k zakončení zabránil jemu odpískaný útočný faul. V samém závěru poločasu (ve 42.´ ), po Mahákově dlouhém autovém vhazování, se ve vápně ke střele z otočky dostal Iliev, byla ale málo rasantní, a tak si s ní Konečný v bráně snadno poradil a do poločasové otáčky se odcházelo smírně, bezbrankově.
Ledva byl zahájen druhý poločas (ve 48.´), pronikl do šestnáctky Balica, byl zastaven faulem, nařízenou penaltu Prenner bezpečně proměnil a domácí, Lheničtí šli do vedení. (1:0) – Po obdržené brance hostující tým viditelně usiloval o vyrovnání, navýšil útočné snažení, měl herně navrch, ale domácí jednogólový náskok pozorně, zodpovědně hájili, nepouštěli Slávisty do brankových možností, až na jejich šanci v 54.´, kdy jejich nebezpečný atak zastavil stopér David Kiš a též v 66.´, kdy jejich dobře mířenou střelu vyrazil gólman Rapčan. V 76.´nastala herní situace, kterou Lheničtí trpělivě vyčkávali. Po autovém vhazování na Balicu putoval balón od něho k Mahákovi, dále se odrazem dostal k Ilievovi, který zprava gólmanovi Konečnému nedal šanci a navýšil vedení na 2.0. Dotáhnout zápas k vítěznému konci bylo za tohoto stavu pro domácí velice slibné, již proto, že v zodpovědném výkonu pokračovali a také si zase útočně více dovolovali, jako v 80.´ po vybojovaném míči, Prennerově střele a dorážce Málka, kdy gólové nebezpečí Slávisté odvrátili. K dotažení zápasu ke konečné výhře zaslouženě došlo a domácí, Lheničtí se po závěrečném hvizdu sudího Jevčáka tak mohli radovat ze třetí jarní v řadě.

Hodnocení utkání lhenickým trenérem Ivo Čechem:
Slavie se u nás představila jako velmi fotbalové mužstvo, na kterém je vidět, že hráči jsou dlouho pohromadě a vědí, co chtějí hrát, přestože letos nejsou v tabulce tak nahoře, jako v předchozích sezónách. My jsme chtěli hrát aktivně už do jejich rozehrávky, což se nám sice ne vždy dařilo, ale i tak jsme si v prvním poločase vytvořili několik velmi dobrých brankových příležitostí, které jsme bohužel nedotáhli do gólového konce. Na začátku druhé půle nám hosté pomohli poměrně hloupým faulem v pokutovém území k penaltě a my se dostali do vedení. Hrál se vyrovnaný zápas, i když postupem času nás Slávie trochu přehrávala. Výraznější brankovou příležitost si myslím ale nevypracovala. My hrozili hlavně z brejků a podařilo se nám přidat druhou branku. Pak jsme si výhru již pohlídali a dle mého tři body bereme zaslouženě, šancí jsme měli určitě více než soupeř Děkujeme za podporu našim náročným fanouškům, jen bych jim chtěl připomenout, že jsme stále nováčkem této soutěže a že prakticky všichni hráči ji hrají prvním rokem.

Fotogalerie z utkání:

Autor fotek: Jan Klein

 

 


Lhenická rezerva po čtyřech jarních kolech nadále drží neporazitelnost

OP Prachaticka – 19.kolo                hráno v sobotu 6.4.2019

SK LHENICE „B“ – SK SVATÁ MAŘÍ

4:1 (3:0)

Sudí: Tomáš Barták
Branky na Lh.: J.Beran 3 (16.´, 19.´, 35.´), Vl.Burda 1 (54.´)
Branka za Sv.Maří: Š.Košnař 1 (53.´)

Sestava SK Lhenice
D.Rapčan
R.Sura     P.Vincik     R.Houška     L.Lamač
D.Lukač      J.Prenner (K)      J.Beran     J.Exner
J.Pokorný     Vl.Burda

Dále vstoupili do hry: P.Lukšovský, P.Starý, J.Krotký, P.Šíma, D.Mašek
Kouč: P.Prenner st.         Vedoucí týmu: J.Sura

Lheničtí rezervisté ještě na mistrovském jaře neokusili, jak chutná prohra. Po dvou výhrách v Dubu 0:4 a doma se Čkyní B 2:1 a jedné uhrané plichtě s lídrem soutěže Husincem 1:1 na jeho hřišti, přidali tentokrát výhru třetí, a to se Svatou Maří 4:1 na hlavním lhenickém hřišti, nikoliv na záložním ve Ktiši, jak bylo původně uváděno.
Domácí, Lheničtí od počátku utkání soupeře jasně přehrávali, především v kombinaci měli jasně navrch, odsuzovali jej vlastně jen k bránění. Ve střelecké koncovce však byli nepřesní, proto konečný výsledek utkání nebyl pro ně přesvědčivější.
V prvním poločase, za značné převahy i brankových možností, se gólově prosadil třemi trefami a čistým hattrickem jen Jakub Beran (v 16.´, 19.´a 35.´) na poločasový stav 3:0. Obraz hry se příliš nezměnil ani v poločase druhém, jen zahozených lhenických „gólovek“ přibylo. Ovšem hostující tým, soustřeďující se na bránění a vlastně neohrožující domácí branku, se střelecky v 53.´přeci prosadil Š.Košnařem přesným zakončením k tyči z hranice šestnáctky, a to bez nároku gólmana Rapčana (3:1). Domácí rezervisté sice hned v 54.´ navýšili Vl.Burdou své vedení na 4:1, tím ale byl jejich „střelecký prach“ v zápase vypálen. Vítězstvím tak uhájili třetí tabulkovou příčku.

fotogalerie z utkání:

Autor fotek: Jan Klein

Autor článku: Jan Bumba