Obě mužstva vítězně

Peckáři pod novým trenérem podruhé po sobě venku vítězně

I.A třída sk.A – 11.kolo                 hráno v sobotu 20.10.2018

SK Planá u ČB – SK Lhenice

2:3 (2:2)

Sudí: K.Kříž – J.Kollmann, V.Vejčík
Branky za SKL: M.Mahák (27.´), R.Iliev (30.´), P.Prenner (77.´)
Branky za Planou: O.Hotový (28.´), T.Pintér (37.´)
DFA: P.Pípal
Žluté karty: 2:5

Sestava SK Lhenice:
J.Dvořák
J.Pokorný       L.Kopf     T.Tůma (K)     Dom.Kiš
M.Mahák          J.Beran          P.Prenner         J.Málek
R.Iliev             R.Pořádek

Střídání: 46.´ ↑ Dav.Kiš ↓ L.Kopf; 79.´ ↑ T.Balica ↓ J.Málek; 90.´ ↑ D.Trojan ↓ R.Iliev; 93.´ ↑ D.Lukač ↓ R.Pořádek
Trenér: Ivo Čech         Vedoucí družstva: P.Boška

Lhenický tým, jako nováček, měl dosavadní bodový zisk postavený především na zatimní domácí neporazitelnosti (z pěti zápasů 13 bodů). S příchodem nového trenéra Ivo Čecha k jednomu bodu uhranému venku (za plichtu v 5.kole v Nové Vsi u ČB 0:0) jich přidal šest za dvě vítězství po sobě (v 9.kole v Semicích 2:3 a v tomto 11.kole v Plané u ČB rovněž 2:3).

Tentokráte v Plané Lheničtí narazili na fotbalovějšího a zkušenějšího soupeře. Tento handicap nahrazovali nasazením, bojovností, týmovým nováčkovským entuziasmem a dobře zvolenou taktikou. V prvním poločase utekli domácím dvakrát o branku, ti však pokaždé jejich jednogólový náskok stáhli, a tak první dějství skončilo smírně 2:2. V tom druhém přeci jen dokázali strhnout vítězství na svou stranu. Za snaživý disciplinovaný výkon zaslouženě.
Planenským patřil úvod utkání a také několikrát nebezpečně ohrozili lhenickou branku. Ve 13.´stačil jejich střelu gólman Dvořák vyrazit na roh a ve 14.´, po jejich dorážce, skončil míč v síti, ale pro ofsajd gól nebyl uznán. V dalším hracím čase Lheničtí vyrovnali hru a i oni počali soupeřovu branku vystavovat v nebezpečí. V 15.´ a 16.´ Pořádkem, který nejprve po Mahákově centru do šestnáctky netrefil přesně balón a podruhé, též ve velkém vápně, zakončoval málo razantně. Běžela 27.´, kdy gólman Dvořák dlouhým pohotovým výkopem našel Málka, ten dále narážečkou Prennera, míč se následně dostal k Mahákovi, který zamířil přesně a poslal hosty do vedení (0:1). Zakrátko domácí Ondřejem Hotovým po skrumáži před brankou a nedůrazu bránících hráčů srovnali na 1:1. 30.´přinesla vydařenou lhenickou akci po ose Málek – Prenner – Pořádek – Iliev, kdy ji posledně jmenovaný zakončil „trefou do černého“ a hostující tým znovu utekl o gól (1:2). Hned nato připravili Iliev s Pořádkem gólovou šanci Beranovi, co sám před gólmanem Hotovým ji zahodil a nabízený únik soupeři o dvě branky se nekonal. Naopak ve 37.´ ze sporně nařízeného trestného kopu za faul Planenští z hranice šestnáctky Tomášem Pintérem opět vyrovnali (na 2:2) a za tohoto smírného stavu skončil i první poločas, aby v úvodu toho druhého se začínalo odznovu.
V něm hned ve 46.´ si domácí vypracovali gólovou možnost, zůstala však nevyužita. Následně se hra oboustranně přelévala – „nahoru, dolu“. Až v 57.´ to byli Lheničtí, co se po Pořádkově centru Mahákem revanšovali. Jím vypálený projektil ale stačili beci zblokovat. V 62.´ byla domácími z otočky vyslána střela na Dvořáka, naštěstí šla do středu branky, a tak si s ní bez problému poradil. 75.´ přinesla brejk lhenického Maháka, pro faul byl však zastaven. Následná 77.´, jak se ukázalo, rozhodla o osudu tohoto utkání. Domácí provedli standardku, střela z ní skončila v rukavicích gólmana Dvořáka. Ten bleskovým výkopem vyslal Ilieva, co následně předložil balón Prennerovi, který jej podél brankáře poslal do sítě (2:3). Domácí v závěru za herní převahy vyvíjeli snahu napotřetí po vyrovnání a také v 79.´ k tomu měli blízko, ale gólman Dvořák byl proti. Jejich střelu s gólovými parametry bravurně vytěsnil. Lheničtí těsné vedení za taktického střídání a i přes tříminutové nastavení hracího času udrželi a dosáhli na cenné vítězství na soupeřově hřišti.

Hodnocení utkání trenérem Ivo Čechem:
„Utkání v Plané nebylo jednoduché, ale to jsme ani jinak nečekali. Prvních patnáct minut jsme prospali a trochu si koledovali, domácí byli fotbalovější. Podařilo se nám přesto dostat do vedení a hra se vyrovnala. Snažili jsme se eliminovat přednosti domácích, ale po akci Lengyela přišlo vyrovnání. V dalším průběhu jsme hrozili z brejků a po jednom z nich opět o branku vedli. Po přísně zapískané standardní situaci na hranici vápna těsně před koncem poločasu bylo vyrovnáno a od druhé půle se začínalo znovu. Druhý poločas byl bojovný, hrálo se náročně nahoru dolu a musím kluky pochválit, že to zvládli, ustáli a rozhodli o třech bodech, pro nás velmi pěkných třech bodech.“


Rezerva rozstřílela Vltavan

OP Prachaticka – 11.kolo              hráno v neděli 21.10.2018

SK Lhenice „B“ – TJ Horní Vltavice

10:2 (6:0)

Sudí: K. Neumann
Branky za Lh.:T.Balica 3 (8.´, 11.´, 15.´), J.Mrkvička 3 (36.´, 39.´, 61.´), D.Kolář 2 (27.´, 58.´), P.Starý z 11 (55.´), J.Krotký (76.´)
Branky za H.V.:J.Zeman (65.´), M.Sabo (75.´)

Sestava SK Lhenice „B“:
P.Boška
K.Muška        D.Lukač (K)      J.Exner
R.Houška
T.Balica       Vl.Burda     J.Prenner      D.Kolář
P.Lukšovský       J.Mrkvička
Dále do hry vstupovali: P.Starý, P.Sládek, J.Krotký, J.Beran

Rezervisté se tentokráte utkali se soupeřem z chvostu tabulky a výkonnostní rozdíl vyjádřili deseti gólovými trefami. Také ale předvedli, jaké i vyložené brankové možnosti se dají zahodit…
Od počátku zápasu měli výraznou herní převahu, když hostující tým se jen ojedinělými útočnými výpady dostával na dostřel domácí branky. Gólová stavidla otevřel T.Balica, který během 8 minut (od 8.´ do 15.´) vystřílel čistý hattrick, aby v průběhu prvního poločasu další dvě branky přidal J.Mrkvička a jednu D.Kolář, a tak se do poločasové otáčky odcházelo za jednoznačného průběžného stavu 6:0.
V poločase druhém postupně hra oboustranně upadala, přesto do sítě Vltavanu napadaly další tři branky z kopaček P.Starého (z 11), D.Koláře a J.Mrkvičky – též tak dosáhl hattricku, aby za stavu 9:0 koncentrace domácích nebyla v obraně již taková, čehož využili J.Zeman a M.Sabo a snížili na 9:2. Brankový účet tohoto zápasu však uzavírali rezervisté na konečný přesvědčivý výsledek 10:2 J.Krotkým.

Autor článku: Jan Bumba

fotogalerie z utkání:

Autor fotek: Jan Klein