Přestřelka bez získaného ani bodu

Z hned tak nevídané gólové přestřelky nakonec všechny body brali Trhovosvinenští.
Lhenickým ani úvodní tříbrankový náskok a pět celkem vstřelených branek k jejich zisku nestačilo.

I.A třída sk.A – 12.kolo                    hráno v sobotu 27.10.2018

TJ Spartak Trhové Sviny – SK Lhenice

6:5 (2:3)

Sudí: K.Kříž – J.Kollmann, F.Bumba
Branky za Lh.: R.Iliev 2 (4.´, 27.´), M.Mahák 2 (70.´, 88.´), T.Balica 1 (1.´)
Branky za TS: J.Šemro 4 (35.´, 47.´, 80.´, 83.´), O.Kolář 2 (35.´, 40.´)

SESTAVA SK LHENICE:
J.Dvořák
D.Trojan      T.Tůma (K)      L.Kopf        Dav.Kiš
M.Mahák        P.Prenner          J.Beran        T.Balica
R.Iliev        R.Pořádek

Střídání: 59.´ ↑ Dom.Kiš ↓ Dav. Kiš; 70.´ ↑ J.Málek ↓ P.Prenner; 85.´ ↑ J.Pokorný ↓ R.Pořádek; 85.´ ↑ D.Lukač ↓ D.Trojan
Do hry připraven: gólman P.Boška
Trenér: Ivo Čech          Vedoucí družstva: P.Boška

Hned tak nebývalý průběh mělo toto utkání, v němž do sítí obou soupeřů celkem napadalo jedenáct branek! Defenzívy totiž oboustranně připomínaly „dům u otevřených dveří“, neboť góly vesměs přicházely v přečíslení z rychlých kontrů. Hosté si do půl hodiny hry vytvořili slibný až tříbrankový náskok (0:3), který ovšem domácí v závěru prvního poločasu stáhli na jediný rozdílový gól (2:3). Hned v úvodu toho druhého srovnali průběžný stav na 3:3, aby následně gólová přetahovaná pokračovala až do závěru zápasu, v němž domácí Spartakovci ji o gól vítězně strhli na svou stranu….

Sled branek v utkání:
1.poločas: 1.´T.Balica 0:1, 4.´R.Iliev 0:2, 27.´R.Iliev 0:3, 35.´J.Šemro 1:3, 40.´O Kolář 2:3
2.poločas: 47.´J.Šemro 3:3, 63.´O.Kolář 4:3, 70.´M.Mahák 4:4, 80.´J.Šemro 5:4, 83.´J.Šemro
6:4, 88.´M.Mahák 6:5

Domácí nezachytili samotný počátek utkání. Ve 4.´byl stav na ukazateli skóre 0:2! Obě úvodní branky padly z úniků Pořádka, který hned v 1.´přesným centrem našel Balicu, který gólovou trefou poslal hosty do vedení, a hned nato ve 4.´předložil balón Ilievovi, co rovněž zamířil přesně (0:2). V 17.´, opět z Pořádkova brejku, vznikla šance pro Balicu, jehož střelu stačila obrana zblokovat. V 18.´a 25.´ velice nebezpečně zahrozili domácí, nejprve střelou zpoza šestnáctky, kterou gólman Dvořák vykryl, a poté, kdy včasným vyběhnutím zlikvidoval zakončení jejich kontru. 27.´přinesla Lhenickým navýšení vedení již na 0:3, a to po Prennerově kolmici pro Ilieva, který z ní samostatný nájezd na gólmana Brůhu bezpečně „blafákem“ proměnil. Ve 35.´ se poprvé gólově prosadili Spartakovci. Šemro prošel lhenickou obranou a snížil na 1:3, aby v druhé půli dal o sobě vědět čistým hattrickem. Lheničtí odpověděli ve 38.´ v šanci Mahákem, jehož střela však minula cíl. Do konce poločasu zbývalo pět minut, když Kolář z kontru, jak jinak, upravil průběžný stav na nejtěsnější 2:3, za něhož se také vstupovalo do poločasové otáčky.
Hned v úvodu poločasu druhého (ve 47.´) to byl opět Šemro, jenž z hranice šestnáctky srovnal na 3:3 a začínalo se znovu. V dalším úseku hry se mohli domácí z brejku poprvé v zápase ujmout vedení, ale gólman Dvořák byl výborným zákrokem proti. To, co jim před tím nevyšlo, napravili v 63.´, kdy druhým Kolářovým gólem otočili vývoj zápasu na 4:3. Vzápětí v situaci dva na jednoho mohli již utéct o dvě branky, ale Dvořák byl opakovaně proti. Nedáš-dostaneš se opět potvrdilo, neboť v 70.´ Mahák, po uvolnění Beranem, vyrovnal na 4:4. Následně ale střelec zápasu Šemro zařídil pro svůj tým dvougólový náskok. Nejprve v 80.´ potrestal špatně rozehraný lhenický trestný kop kontrem s přesnou gólovou koncovkou na 5:4, aby v 83.´jej zopakoval, když i při jeho zakončení nedal znovu Dvořákovi v brance šanci (6:4). V 88.´ se sice podruhé mezi tyče trefil lhenický Mahák, který však už jen korigoval konečný výsledek tohoto svým způsobem „ztřeštěného“ mače, ze kterého nakonec všechny body brali domácí, Trhovosvinenští.

Hodnocení utkání lhenickým trenérem Ivo Čechem:
„Co na to říct, takových zápasů kde padne 11 branek se moc nehrává, ani těch, kdy se vede 3:0, dá se venku pět gólů a neuhraje ani bod. Domácí jsme zaskočili, povedlo se nám z prvních dvou akcí skórovat a pak přidat i třetí branku. Jenže ještě do půle se jim povedlo snížit na rozdíl branky a hned po pauze i vyrovnat. V tu chvíli nás přehrávali, nestíhali jsme pokrývat jejich protiútoky, byli individuálně lepší a navíc ukázali velký klid a kvalitu v koncovce. Podařilo se nám sice vyrovnat, ale deset minut před koncem vyrobili nesmysl a nabídli domácím zase vedení. Snad asi tři góly jsme obdrželi vzápětí poté, co jsme rozehrávali standardní situaci na útočné polovině, to se nesmí stát. V tomto utkání jsme udělali chyby, které domácí hráči umně trestali, nebyli jsme důslední, chybělo mi i víc agresivity a chuti vyhrát. Branek dostáváme moc. Musíme si všichni uvědomit, že je to náročnější soutěž, začít každý u sebe, pracovat a pak se mohou dostavit i výsledky. Teď máme doma Strakonice a poté jedeme do Vodňan, chtělo by to uhrát ještě nějaké body, abychom měli relativně klidnější zimu.“


U „hraničářů“ rezerva na body nedosáhla

OP Prachaticka – 12.kolo              hráno v sobotu 27.10.2018

Tj Borová Lada – SK Lhenice „B“

5:3 (3:2)

Sudí: M.Harvalík
Branky za Lh.: J.Mrkvička (43.´), J.Prenner (45.´), P.Šíma (80.´)
Branky za B.L.: V.Hovorka 4 (5.´, 32.´, 78.´, 90.´), L.Lebeda (20.´)

Sestava SK Lhenice „B“:
P.Prenner st.
J.Krotký          V.Pilát           K.Lukeš
R.Houška
S.Bečvář        J.Prenner       V.Wimberský       J.Exner
J.Mrkvička        J.Grill

Dále do hry vstupovali: P.Lukšovský, P.Šíma, F.Jeníček
Kouč: P.Prenner st.              Vedoucí družstva: J.Sura

Sled branek v utkání:
1.poločas: 5.´ V.Hovorka 1:0, 20.´ L.Lebeda 2:0, 32.´ V.Hovorka 3:0, 43.´ J.Mrkvička 3:1,
45.´ J.Prenner 3:2
2.poločas: 78.´ V.Hovorka 4:2, 80.´ P. Šíma 4:3, 90.´ V.Hovorka 5:3

Rezerva tentokrát hrála ve stejný čas jako A tým, a tak nemohla využít pendly z jeho kádru a do branky byl nucen nastoupit i kouč, P.Prenner st. …..
Rezervistům utekl vstup do utkání a během úvodních dvaceti minut dovolili domácím vytvořit si třígólový náskok (3:0), který poté doháněli. Byli herně lepší a do konce poločasu se jim podařilo snížit na rozdíl jedné branky (3:2). V poločase druhém pokračovali v honbě za jednogólovou ztrátou, ale za výrazné herní převahy neproměňovali i vyložené brankové možnosti, když nastřelili opakovaně tyč, ba i břevno. Hraničářům se však pod tlakem podařilo z ojedinělého ataku zase utéct o dvě branky (na 4:2). A i když se hostům podařilo snížit na 4:3, v závěrečné snaze po vyrovnání, při více otevřené obraně, inkasovali pátý gól (na 5:3) a o vítězství domácích bylo rozhodnuto. V jejich týmu se střelecky prosadil Hovorka – autor čtyř branek.

Autor článku: Jan Bumba