Poslední utkání SKL v sezóně 18/19

V peckářsko-buchtářském derby lhenická rezerva vítězně obhájila konečnou „bronzovou“ pozici

OP Prachaticka – poslední 30.kolo              hráno v pátek 21.6.2019

SK Lhenice „B“ – 1.FC Netolice „B“

3:2 (3:2)

Sudí: M.Harvalík
Branky za Lh.: J.Exner 2, J.Beran 1
Branky za Netolice: D.Reindl 1, V.Vlášek 1
Hráno bez červených i žlutých karet
Sled branek a jejich střelci:
1.poločas – 3.´- 1:0 – J.Exner, 5.´- 1:1 – D.Reindl, 15.´- 2:1 – J.Beran, 30.´- 2:2 – V.Vlášek,
44.´ – 3:2 – J.Exner
2.poločas – bez branek

Sestava SK Lhenice „B“
D.Rapčan
R.Sura      P.Vincik       D.Lukač (K)      L.Lamač
Vl.Burda             J.Beran            J.Prenner      J.Exner
J.Pokorný      P.Prenner ml.

Dále vstoupili do hry: P.Lukšovský, M.Chromý, V.Pilát, P.Starý, S.Bečvář
Kouč: P.Prenner st.             Vedoucí týmu: J.Sura

V přímém souboji o konečné třetí místo v tabulce OP, který byl odehrán z důvodu zahájené úpravy trávníku hlavního lhenického hřiště na záložním ve Ktiši, mohla i remíza s B týmem netolického 1. FC (po 29. kole na 4. místě) dovést domácí lhenickou rezervu (po 29. kole na 3. místě) k uhájení konečné třetí tabulkové pozice. A ta to těsným vítězstvím 3:2 dokázala, aby tak následovala A tým, který tu samou obhajobu dokázal v I. A třídě na strakonickém Junioru výhrou 1:3. A tak hned po zápase mohly oba týmy („áčko i béčko“) shodná bronzová umístění v úspěšné mistrovské sezóně 2018/2019 společně oslavit na „Posledním gólu“ ve lhenickém fotbalovém stánku.

K průběhu zápasu podrobněji
V utkání posledního kola OP Prachaticka (po vzájemné dohodě hraném již v pátek 21.6.) využily oba záložní týmy možnosti zařazení několika hráčů z kádrů svých „áček“, a tak se na menším záložním ktišském hřišti hrál kvalitní fotbal, aby všechny branky v něm oboustranně dosažené napadaly do sítí v prvním poločase za vyrovnané gólové přestřelky. Ta byla zahájena v samém počátku zápasu, kdy hned ve 3.´ se domácí J. Exnerem ujali vedení, ale hosté následně již v 5.´ D. Reindlem srovnali na 1:1. V 15.´ to byli znovu Lheničtí, co Beranem Netolickým utekli o gól na 2:1, avšak zkušený V. Vlášek je ponechal ve vedení jen do 30.´, kdy upravil průběžný stav opět na smírný 2:2. V samém konci poločasu (ve 44.´) domácí J. Exner druhou svou přesnou trefou mezi tyče „zařídil“ pro svůj tým rozdílovou branku na 3:2, která jak se ukázalo, rozhodla o konečném výsledku tohoto derby mače, neboť v jeho druhém dějství již žádná nepadla.
V něm již lheničtí rezervisté, znalí zdejší menší hrací plochy, měli přeci jen o něco více ze hry, když těsný jednobrankový náskok (3:2) mohli v 78.´ navýšit z nařízené penalty za faul v šestnáctce na P. Starého, ale P. Lukšovský ji neproměnil. Za pozorné defenzivy a aktivnější ofenzivy dál hájili jednogólový rozdíl, který s přehledem udrželi až do konce utkání se soupeřem, který jako jediný je mohl ve vzájemném souboji o třetí konečné místo ještě připravit a to obsadit. Potřeboval však v něm k tomu získat výhru, na tu ale nedosáhl.
Lhenický záložní tým se s vydařenou sezónou rozloučil vítězně s umístěním v tabulce na třetím místě mezi 16 účastníky OP Prachaticka, a to po B týmu Vacova jako druhý neúspěšnější mezi šesti rezervami startujícími v této soutěži – Vacov B 1. místo – 79 bodů – bez nároku na postup, 3. Lhenice – 59 bodů, 4. Netolice B – 55 bodů, 7. Čkyně B – 46 bodů, 10. Šum. Hoštice/Lažiště B – 39 bodů, 11. Strunkovice B – 35 bodů.

Autor článku: Jan Bumba

fotogalerie z utkání

Autor fotek: Jan Klein