První výhra v nové sezóně

Velice cenné body z první výhry v novém soutěžním ročníku

I.A třída sk.A – 5.kolo                               hráno v sobotu 7.9.2019

SK Lhenice  – SK Planá ČB

1:0 (1:0)

Sudí:  P.Votava – F.Leiš, P.Nedvěd

Branka za Lh.:  T.Balica (6.´)

Žluté karty: 2:1

Počet diváků: 90

Sestava SK Lhenice

J. Dvořák

J.Prenner        F.Funda        Dav.Kiš        D.Trojan

 M.Mahák        P.Prenner        T.Tůma (K)        T.Balica

K.Ryšánek

R. Iliev

Střídání: 80.´ ↑ J.Beran ↓ T.Balica; 86.´ ↑ P.Bumba ↓ R. Iliev; 88.´ ↑ M.Chromý ↓ K.Ryšánek

Dále do hry připraveni:  gólman T.Plojhar, Dom.Kiš, R.Sura

Trenér: Ivo Čech                    Vedoucí týmu: Pavel Boška

Domácí, Lheničtí se po třech vstupních utkáních v nové sezóně ocitli pouze s jedním získaným bodem na chvostu tabulky (po prohrách v Roudném 3:0, v Prachaticích 2:1 a plichtě doma s „Čtyrákem“ 2:2). Vědomi si proto nutnosti plného bodového zisku vstoupili doma do zápasu s Planou zodpovědně, bojovně i s patřičným nasazením. Také hned v jeho úvodu šli do vedení, které se jim však pro neproměňování gólových možností a i kvalitu soupeře, nebezpečném především ze standardek, nedařilo navýšit. A tak pouze jednogólový rozdíl z počátku zápasu trval až po jeho dramatický závěr, v němž jej domácí, přes snahu hostujícího týmu po vyrovnání, uhájili a zaslouženě dovedli mač k prvnímu vítězství v novém soutěžním ročníku.

Utkání z pohledu domácích, Lhenických

1.poločas

Běžela šestá minuta, kdy Iliev v úvodním tlaku a účinném presinku vystihl stopérovu rozehrávku, našel před brankou volného Balicu, který uklidil balón do sítě a poslal domácí do vedení (1:0). V 8.´ to byli zase hosté, co po rohovém kopu poprvé nebezpečně ohrozili Dvořákovu branku, naštěstí pro domácí tým s nepřesným zakončením. Poté následovaly další brankové možnosti Lhenických k navýšení jejich jednogólového náskoku. Ve 14.´ P.Prenner vyslal uličkou za obranu Ilieva, jehož střelu z úhlu k tyči stačil gólman Hotový vytěsnit. Nesledně (v 17.´) se v šanci po Balicově centru do velkého vápna  ocitl Mahák, vyslaný míč z jeho kopačky stačili ale beci zblokovat. Stejně v šestnáctce (ve 30.´) dopadl se střeleckou koncovkou i Iliev. A když ve 36.´ mezi tyče nezapadla ani Ryšánkova střela z trestného kopu za předchozí faul, odcházely oba týmy do přestávky za nejtěsnějšího vedení domácích.

2.poločas

I v druhém dějství utkání pokračovali Lheničtí v neproměňování brankových možností. V 56.´se do jedné takové vyložené dostal Iliev, co platil na obranu Plané, ale na gólmana Hotového nevyzrál. V 68.´ jej sice po vybídnutí P.Prennerem k brejku již překonal, avšak k překvapení gól pro sporný ofsajd uznán nebyl. Když v 74.´ v další „ložence“ Hotového nepřekonal Mahák, mohlo poté (v 82.´) platit „otřepané“ nedáš – dostaneš, neboť super „gólovku“ k vyrovnání si vytvořili Plánští „rychlíkem“ Šteyerem, kdy po průniku do šestnáctky měl i on, stejně jako domácí střelci, vychýlenou záměrnou. O zklidnění vygradovaného závěru se mohl v 85.´ postarat  rozhodující gólovou trefou na 2:0 Beran, který však po předložené Ryšánkově nahrávce do jasné gólové pozice gólmana Hotového, za jeho bravurního reflexivního zákroku, zblízka nepřekonal. I přesto domácí, Lheničtí závěrečnou snahu hostujícího týmu po zplichtění konečného výsledku zápasu takticky úspěšně eliminovali a dovedli utkání, i přes prodloužení,  k zaslouženému plnému bodovému zisku.

Hodnocení utkání trenérem SK Lhenice Ivo Čechem

„Začali jsme aktivně, tak jak jsme chtěli. Brzy jsme se prosadili Balicou, kterému to do prázdné připravil Iliev a měli v průběhu poločasu i další dobré situace ve vápně soupeře, které jsme určitě měli vyřešit lépe. Hosté hrozili zejména standardními situacemi a toho jsme se chtěli do druhé půle vyvarovat. To se celkem podařilo, co mě ale mrzí, že jsme z min. tří vyložených příležitostí skóre nenavýšili, když hosty výrazně podržel brankář a my mohli být v závěru potrestáni, kdy se za naši obranu dostal rychlonohý Šteyer.Těší mě zasloužené tři body i nula vzadu.“

FOTOGALERIE Z UTKÁNÍ


Nepředpokládaná ztráta bodů rezervy doma z jen uhrané plichty

OP Prachaticka – sk. A – 5. kolo                   hráno v neděli 8.9.2019

SK Lhenice „B“ – FK BISTAV Nebahovy

2:2 (1:1)

Sudí: M. Harvalík – J.Trněný ml., J.Sura

Branky za Lh: Vl.Burda 2 (12.´, 44.´)

Branky za Neb.: Mat.Rosa (3.´), V.Valouch (15.´)

Žluté karty: 1:2

Počet diváků: 50

Sestava SK Lhenice „B“

D.Rapčan

Dom.Kiš      D.Lukač (K)      R.Houška      J.Exner

J.Málek               V.Pilát               J.Beran          Vl.Burda

                     R.Sura         P.Lukšovský                                     

Dále do hry vstupovali:  D.Kolář, S.Bečvář, L.Lamač, P.Starý

Domácí, Lheničtí rezervisté usilují v podzimních zápasech o postup do jarní nadstavby okresního přeboru. Ač do tohoto utkání nastoupili i s několika pendly z kádru „áčka“, na vítězství nedosáhli. Vstoupili do něho dosti laxně.

Hned v úvodu zahráli v šestnáctce rukou a i když z nařízené penalty gól neobdrželi, gólman Rapčan ji vychytal, inkasovali jej při nedůslednosti hned v zápětí z rohového kopu (ve 3.´) z kopačky M.Rosy (0:1). Vedoucí branka hostující tým nabudila a za bojovnosti a nasazení důsledně bránil těsné vedení i za jeho nebezpečných útočných výpadů. Domácí sice hosty přehrávali, po většinou jen ale k soupeřově šestnáctce, a pokud se přeci jen dostali ke střeleckému zakončení, bylo povětšinou nepřesné. Ve 12.´se jim sice po přihrávce R.Sury  podařilo Vl.Burdou srovnat na 1:1, ale při opětné nedůslednosti v obraně šli Nebahovští hned po třech minutách (v 15.´) V.Valouchem znovu do vedení (1:2). Za tohoto stavu domácí rezerva zpřesnila  hru a za převahy po pěkné kombinační akci druhou gólovou trefou Vl.Burdy v konci  poločasu (ve 44.´) zaslouženě vyrovnala na 2:2.

            Ve druhém poločase se slibná kombinační hra Lhenických ze závěru poločasu prvního počala vytrácet a s tím i jejich nasazení a Nebahovští se začali více prosazovat. Lhenický záložní tým byl přeci jen častěji v držení míče, častěji se dostával k ohrožení branky, ale nepřesnému. Nejblíže ke vstřelení rozdílového gólu byl v 75.´ P Lukšovský, ten ale v jasné gólové „ložence“ přepálil zblízka branku. Závěrečná lhenická snaha po stržení vítězství na svou stranu byla neúčinná, a tak s konečnou remízou mohli být na soupeřově hřišti spokojeni Nebahovští, méně již Lheničtí, pro které znamená po předchozí plichtě s netolickým „B“ týmem další bodovou ztrátu doma.

FOTOGALERIE Z UTKÁNÍ

Autor článku: Jan Bumba

Autor fotek: Jan Klein