Za Pepou Johnem

Za Pepou Johnem

(jak jsme mu u nás říkávali)

S hlubokým zármutkem přijali jsme v našem klubu zprávu o jeho náhlém úmrtí v nedožitých sedmdesáti čtyřech letech o letošních Vánocích. Naposledy jsme se s ním rozloučili v pátek, 3. ledna 2020 ve smuteční síni českobudějovického krematoria.
V našich vzpomínkách zůstane dál jako výborný hráč, trenér i kamarád s velkým fotbalovým srdcem a především jako dobrý, skromný člověk.

Pepo, děkujeme ! Čest Tvé památce !

Fotbalový gentleman JOSEF JOHN

– internacionál Dynama Č.Budějovice – od roku 1956 po rok 1973 (od žáků, přes dorost, po A tým, krom fotbalové vojny v Báňské Bystrici,Olomouci, Slaném, Tachově), věren jeho černobílým barvám. Po skončení kariéry v Dynamu se na 18 sezón (od sout.roč.1973/74 po sout.roč.1990/91) upsal našemu lhenickému SK nejprve jako hrající trenér, poté trenér! Jen málo je takových venkovských fotbalových klubů, do kterých přišedší hráč z velkého fotbalu by jim tak dlouhodobě poctivě sloužil, aniž by byl jejich odchovancem, či měl k onomu místu již před tím nějaký bližší vztah. Lhenickému fotbalu dal řád – tréninkový i zápasový a položil tak základy následujícím největším klubovým úspěchům (pravidelným startům v I.A třídě v 90.létech minulého století a v samém počátku století nového). Pod jeho vedením prošlo týmem několik fotbalových generací.
V SK Lhenice se na Pepu Johna (jak mu tady všichni říkali) ani po létech nezapomínalo, právě tak, jako on nezapomínal na své Lhenické (viz přání k letošním Vánocům a novému roku 2020).
Sedmdesátiny Josefa Johna vzpomněl v Deníku 27.1.2016 (v den jeho narozenin), ve sportovní rubrice „Ze společnosti“ také redaktor Míla Ortman, ve které o něm mimo jiné napsal: „Ve své době patřil v žácích a dorostu českobudějovického Dynama mezi největší talenty klubu. Po ukončení kariéry v A týmu Dynama spojil další fotbalová léta se Lhenicemi (1974 až 1991) nejprve jako hrající trenér, poté trenér. Píše se o něm v knize „Jihočeské fotbalové kluby“. Autor těchto řádků měl tu čest s ním v žácích a dorostu Dynama v jednom týmu nastupovat. (ort)

Snímky z dlouholeté lhenické fotbalové éry Josefa Johna

J.John co hrající trenér v roce 1974 – v podřepu druhý zprava

J.John co trenér v roce 1980 – stojící třetí zleva

J.John co trenér v roce 1987 – stojící první zprava

J.John co hráč v německém Haidmühle v roce 1990 – stojící první zprava – Lheničtí v červenobílých dresech (na snímku vpravo)