V prvním zápase prohra

Ambiciózní Roudné v domácí premiéře se Lhenicemi roli favorita naplnilo

I.A třída sk.A – 2.kolo                 hráno v sobotu 17.8.2019

MALŠE ROUDNÉ – SK LHENICE

3:0 (1:0)

Sudí: M.Vítek – M.Písek, J.Jarolím
Branky: V.Kadlec 2 (54.´, 84.´), M.Benda (5.´)
Žluté karty: 2:3
Počet diváků: 120

Sestava SK Lhenice
T.Plojhar
V.Pilát     F.Funda   P.Bumba
M.Mahák       P.Prenner (K)     J.Beran       T.Balica
M.Chromý
R.Iliev         R.Pořádek

Střídání: 27.´ ↑ Dav.Kiš ↓ M.Chromý; 66.´ ↑ J.Málek ↓ R.Iliev; 73.´ ↑ J.Prenner ↓ T.Balica
Dále do hry připraveni: gólman D.Rapčan, T.Tůma, Dom.Kiš
Trenér: Ivo Čech        Vedoucí týmu: Pavel Boška

Lhenickým los pro vstupní utkání do nové sezóny přidělil kvalitního soupeře sestoupivšího z KP s ambicemi na brzký návrat, navíc s divizními zkušenostmi a na jeho krásném domovském hřišti…
Ke všemu hned v samém počátku zápasu inkasovali brzký deprimující gól, přesto dále po celý první poločas, za převahy domácích, nedopustili navýšit jejich nejtěsnější vedení 1:0, a to i za vytvoření si několika gólových šancí, leč bez efektivního využití. I v poločase druhém herně lepší Roudenští, nadále vycházejíce z tvůrčích herních schopností ve středu podle zkušených Hály (bývalého hráče A týmu Dynama ČB) a Kadlece, přidali další dvě branky (na 3:0), když Lheničtí měli i v druhé půli k dosažení branky dosti blízko. Góly padají povětšinou po chybách a těch se hostující tým dopouštěl. Navíc tentokrát jeho hráči klíč k otevření soupeřovy branky, střežené výborným Kučerou, nenašli a tak o přesvědčivém, zaslouženém vítězství domácích, Roudenských bylo rozhodnuto.

Průběh utkání pohledem domácích, Roudenských
– převzato z webových stránek Malše Roudné
„Domácí favorit zahájil utkání ve velkém stylu a už po pěti minutách se po samostatném úniku prosadil dorostenecký kanonýr Martin Benda. Vzápětí mohl přidat druhý gól, ale napodruhé už neuspěl. V 15. minutě pro změnu zatrnulo domácím. Lhenický Pořádek běžel sám na Kučeru, ale ukvapeně zakončil vedle branky.
Taktovku drželi v dalších minutách malšané, ale vyložené šance zahazovali jak na běžícím pásu. Za neproměněné příležitosti je mohl potrestat v úvodu druhého poločasu po zaváhání obrany Pořádek, ale na šestnáctce osamoceného útočníka vychytal Kučera.
Klid do roudenských řad přinesl v 54. minutě Viktor Kadlec, který přesnou střelou z vápna podruhé překonal lhenického brankáře Plojhara. Po hodině hry začaly hostujícímu týmu docházet síly a zbytek zápasu se většinou odehrával na jeho polovině. Domácí se snadněji dostávali před lhenickou branku, ale buď chyběla pohotovější koncovka nebo lepší řešení finálové přihrávky.
Festival zahozených šancí ukončil šest minut před koncem po chybné rozehrávce Lhenických Viktor Kadlec. Na polovině hřiště byl u míče jako první a společně s Vlkem šli do přečíslení dva na jednoho. Zakončení vzal na sebe, pohrál si s obráncem a nezadržitelně skóroval na konečných 3:0.“

Hodnocení utkání trenérem SK Lhenice Ivo Čechem“
„Domácí vyhráli zaslouženě, byli efektivnější a ukázali větší kvalitu v zakončení. Ke třem bodům jsme jim ale výrazně pomohli svými chybami, to se nám v takové míře hodně dlouho nepovedlo, dvakrát dokonce do deseti vteřin poté, co jsme v držení míče na útočné polovině. Přestože příprava na soutěž neproběhla zdaleka podle mých představ, doufám, že to není pravý obrázek toho, jak jsme opravdu připraveni. Každopádně máme na čem pracovat a snad si to uvědomuji nejen já, od tohoto kolektivu očekávám víc odhodlání, chuti i disciplíny, sezóna je dlouhá, poučíme se a jdeme dál.“

Hodnocení utkání trenérem Malše/Roudné Marcelem Tomáškem:
„Přáním bylo úspěšně vstoupit do soutěže a to se nám vítězstvím 3:0 povedlo. První poločas jsme si vypracovali spoustu šancí a zaplaťpánbu, že jsme proměnili aspoň tu jednu. Další sólové nájezdy jsme zahodili. Na mladé mužstvo to samozřejmě dolehne, dostavila se křeč, ale stále jsme si vytvářeli další možnosti a naštěstí se prosadili dvakrát Kadlecem. Soupeře jsme pustili v prvním poločase do jediné šance, hned po přestávce, kdy jsme prospali začátek, do druhé, ale jinak jsme mu nic nedovolili. Lhenice mají zkušené hráče a jsem rád, že jsme nic nepodcenili. Především s výsledkem je maximální spokojenost.“


Rezervisté premiérově doma soupeře deklasovali

OP Prachaticka – 2.kolo                    hráno v neděli 18.8.2019

SK Lhenice „B“ – TJ Dub

8:0 (4:0)

Sudí: K.Neumnann – R.Háša, M.Trost
Branky za Lh.: P.Starý 2 (12.‘, 14.‘), P.Vincik (2.‘), R.Sura (18.‘), vlastní (62.‘) V.Pilát (72.‘), V.Wimberský (86.‘), D.Lukač (90.‘)

Sestava SK Lhenice „B“
D.Rapčan
P.Sládek     D.Lukač     R.Houška      L.Lamač
R.Sura             V.Pilát             Vl.Burda          D.Trojan
P.Vincik         P.Starý

Dále vstoupili do hry: P.Lukšovský, V.Wimberský
Kouč: P.Prenner st.                     Vedoucí týmu: J.Sura

Lheničtí rezervisté po nevydařeném startu do nové mistr.sezóny (za těsné prohry 3:2 ve Strunkovicích s tamním záložním týmem) nenechali doma nic náhodě a na krásném trávníku a za velkého horka od počátku zápasu jasně Dubské přehrávali. Již ve 2.´se P.Vincikem ujali vedení (1:0) a za další herní převahy utekli soupeři P.Starým o další dvě branky (ve 12.´ a 14.´) na rozdíl tří gólů (3:0), aby v 18.´soupeřovým „vlastencem“ jejich vedení narostlo již na 4:0. Následně za tohoto výrazného brankového náskoku jejich nasazení přeci jen polevilo a tak za tohoto průběžného stavu skončil i první poločas.
V tom druhém se obraz hry nezměnil, jednoznačná převaha domácích pokračovala, i když pohyb, dílem velkého vedra, oboustranně poklesl. V 66.´narostlo vedení Lhenických druhou vlastní brankou hostů již na čistého „bůra“ (5:0), ale gólový účet tohoto zápasu nebyl tím tak ještě uzavřen, neboť v 72.´ Pilátovým sólem z půlky hřiště narostl na 6:0, v 86.´ Wimberského „slalomem“ v šestnáctce mezi protihráči na 7:0 a konečnou podobu nabyl až v 90.´, po Lukačově průniku a jeho přesné trefě, na 8:0. Lhenický záložní tým tak při „gólové kanonádě“ zcela zaslouženě získal v nové sezóně první body.

Autor článku: Jan Bumba