17. výhra v sezóně

Výhra 3:0 k setrvání na čele tabulky nestačila

I.B třída sk.B – 24.kolo               hráno v sobotu 4.6.

SK Lhenice – Sokol Střelské Hoštice
3:0 (2:0)

Sudí – R.Novák – za nepřítomné pomezní laici P.Prenner, V.Paroubek
Branky za Lh.: M.Mahák (4.´), P.Prenner (16.´), T.Tůma (71.´)
Žluté karty: 0:0
Počet diváků: 70

Sestava SK Lhenice
J.Dvořák
J.Prenner   T.Tůma (K)   Dav.Kiš
M.Fišer    J.Beran     M.Rosa     D.Trojan
J.Máčl    P.Prenner      M.Mahák

Druhopoločasové střídání:
60.´ M.Fišer – J.Mrkvička
65.´ J.Máčl – Z.Jedlička
75.´ P.Prenner – D.Šindelář
78.´ T.Tůma – D.Jirkovský
80.´ M.Mahák – P.Vincik

Trenér: Ivo Čech                   Vedoucí týmu: Pavel Boška

Ze soupisky Sokola Stř.Hoštice
Petržílka – Kokrda, Hlava, Koudelka (80.´ Žilák), Dohonyi, Braťka, Gatcan, Heřman, Výrostek, Vlk (70.´ Zídek), Novák (84,´ Havelec)

Souboj o první tabulkovou příčku mezi lhenickým SK a strakonickým Juniorem B pokračuje.
Ve 24.kole, třetím od konce mistr.sezóny, sice Lheničtí doma vyhráli nad Stř.Hošticemi 3:0, což ovšem k uhájení prvního místa v tabulce nestačilo, neboť Strakoničtí, rovněž doma, zvítězili nad Husincem 5:0. Oba týmy v tomto kole dosáhly na přesvědčivé výhry, a tak shodně se ziskem 54 bodů o jejich postavení na čele tabulky dál rozhodlo pouze skóre, které nyní má strakonický Junior o jednu rozdílovou branku lepší (po 24.kole Junior B 66:30, SK Lhenice 54:19).
Do konce sout.roč.2021/22 zbývají dvě kola (Lhenice hrají ve 25.kole venku v Cehnicích, ve 26.kole doma s Husincem – Strakonice B ve 25.kole doma s Dražejovem, ve 26.kole na Stachách).
Přepuštění první tabulkové příčky Junioru nemusí Lhenické až tolik mrzet. Pokud v obou zbývajících zápasech nezaváhají a zvítězí, nehledíce na výsledky Junioru, bude jim přináležet prvenství s případným postupem do I.A třídy, neboť se strakonickými rezervisty mají lepčí vzájemnou bilanci, a ta je rozhodující. Lhenice doma na podzim zvítězily 2:0 (0:0) – v 1.kole, Junior Strakonice B na jaře doma 1:0 (1:0) – ve 14.kole.

Průběh zápasu SK Lhenice versus Sokol Stř.Hoštice
Hned po bouřce, a opět již za pokračujícího horka, vstoupili domácí, Lheničtí do utkání na mokrém trávníku za úvodního velkého tlaku, kdy byli ve stálém držení míče, velice dobře kombinovali, dostávali se i k zakončování, z něhož dvě opravdu vydařené pohledné střely – ve 4.´ M.Maháka a v 16.´ P.Prennera – jim po čtvrt hodině hry zajišťovaly zcela zaslouženě dvoubrankové vedení (2:0). Jasná herní převaha domácích pokračovala (vždyť k první přímé střele na jejich branku, nijak nebezpečné, se hostující tým dostal až ve 33.´), která ale již přeci jen nebyla v nadále se dařící kombinaci Lhenických v takovém nasazení a pohybu, do které se zapojoval při jejím zakládání i „nezaměstnaný“ gólman Dvořák, avšak za již méně časté střelby a vznikajících gólových šancí. Hoštičtí se zaměřovali vyloženě na defenzivu a do poločasové otáčky, šli, za jednoznačného průběhu první půle, jen s dvougólovou ztrátou (2:0).
V poločase druhém se obraz hry příliš nezměnil – domácí dál v převaze a v herních kombinacích převážně na balónu za skromně vytvářených brankových možností s tím rozdílem, že hosté s přibývajícím hracím časem se přeci jen více útočně osmělovali, ale bez většího hrozícího nebezpečí pro Dvořákovu branku. Za početného prostřídání se Lheničtí v 71.´ dočkali třetí, zaslouženou výhru pojišťující branky, a to z kopačky kapitána T.Tůmy (3:0), kterou, jak se ukázalo, uzavřel i lhenický gólový účet tohoto utkání, dle jeho průběhu, mohl být vyšší.

Nejpodstatnější momenty utkání
První poločas
4.´- razantní vypálenou střelou Maháka za hranicí šestnáctky k tyči šli domácí, Lheničtí do vedení – 1:0
6.´- po centru Fišera do „vápna“ hostí v šanci P.Prenner – v zakončení však nezamířil přesně
16.´- „střelecká paráda“ P.Prennera, vyslaná z levého prostoru hranice trestného území, zapadla do šibenice u zadní tyče bezmocnému gólmanu Petržílkovi do jeho branky – domácí navýšili vedení na 2:0
24.´- Trojan uvolnil Maháka do šestnáctky, jeho gólovou šanci však zlikvidoval gólman Petržílek
35.´- ojedinělá střela Hoštických z prostoru šestnáctky skončila nad břevnem Dvořákovy branky

Druhý poločas
71.´- balón z přímého kopu, v provedení domácích, Tůma zblízka u zadní tyče uklidil do sítě – 3:0
74.´- prudkou střelu z úhlu gólman Dvořák s jistotou vytěsnil
87.´- za obranu naběhnuvší Vincik na centrovaný míč do prostoru penalty poslal hlavou těsně vedle brankové konstrukce – šance

Autor článku: Jan Bumba